Artikel top billede

Windows Phone 8 kan fortælle hvor der er gratis Wi-Fi

Med særlig teknologi kan Windows Phone 8 fortælle dig, hvor du finder gratis Wi-Fi-hotspot.

Computerworld News Service: Microsoft vil i Windows Phone 8 levere information om geografisk placering og kvaliteten af gratis Wi-Fi-hotspots, så brugerne let kan finde de bedste trådløse netværk i nærheden.

Disse oplysninger vil komme fra en database af 11 millioner hotspots på verdensplan, der produceres og vedligeholdes af Devicescape, som leverer Wi-Fi-software til teleselskaber.

Microsoft har fået licens af Devicescape til at inkludere databasen i Windows Phone 8.

Devicescape får sine oplysninger om trådløse hotspots ved at kigge på, hvilke hotspots brugerne anvender og hvilken netværkshastighed, de her får, forklarer David Nowicki, der er marketingsdirektør hos Devicescape.

Selskabet filtrerer de mange hotspots, der kan være tilgængelige i et givet område og viser de mest populære, der har leveret en god netværksydelse.

Kun gratis netværk

I aftalen om Windows Phone 8 vil Devicescape kun levere data om netværk, der er gratis, men mange af dem kræver stadig, at man som bruger godkender et sæt brugsbetingelser.

I USA vil disse hotspot-data kun være tilgængelige på telefoner fra Verizon Wireless under en eksklusivaftale mellem Microsoft and Verizon.

Andre steder i verden vil funktionen være indbygget i alle telefoner med Windows Phone 8 uanset teleselskab.

Vælger man at slå funktionen til, vil man som bruger få adgang til oplysninger om hotspots via Microsofts app Data Sense, der blev annonceret i sidste uge, samt via funktionen Local Scout i Bing Search og via telefonens indbyggede kort.

Under alle omstændigheder vil de trådløse netværk vises på et kort. Data Sense er et værktøj, der er designet til at hjælpe brugerne administrere deres forbrug af mobildata i forbindelse med deres abonnement.

Aflaster mobilnetværk

Teleselskaberne forsøger generelt at få deres mobilabonnenter til så vidt muligt at anvende Wi-Fi-hotspots, da det er godt for både brugerne og teleselskaberne.

Det giver brugerne adgang til internettet uden at tage af det dataforbrug, de månedligt har til rådighed, mens det aflaster teleselskabernes mobilnetværk.

Aftalen med Microsoft inkluderer ikke Devicescapes software, der gør det muligt for brugere automatisk at logge på hotspots, men kun oplysninger om gratis hotspots i nærheden.

Devicescape giver ikke direkte adgang til sine hotspot-data på de andre store mobil-styresystemer.

Individuelle mobilselskaber, heriblandt fem i USA, tilbyder Devicescapes egen software til Android.

Selskabet arbejder på at udvikle software til Apples iOS.

Devicescape tilbyder hverken apps til adgang til sine databaser direkte til forbrugere.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere