Artikel top billede

Windows Phone 8 kan fortælle hvor der er gratis Wi-Fi

Med særlig teknologi kan Windows Phone 8 fortælle dig, hvor du finder gratis Wi-Fi-hotspot.

Computerworld News Service: Microsoft vil i Windows Phone 8 levere information om geografisk placering og kvaliteten af gratis Wi-Fi-hotspots, så brugerne let kan finde de bedste trådløse netværk i nærheden.

Disse oplysninger vil komme fra en database af 11 millioner hotspots på verdensplan, der produceres og vedligeholdes af Devicescape, som leverer Wi-Fi-software til teleselskaber.

Microsoft har fået licens af Devicescape til at inkludere databasen i Windows Phone 8.

Devicescape får sine oplysninger om trådløse hotspots ved at kigge på, hvilke hotspots brugerne anvender og hvilken netværkshastighed, de her får, forklarer David Nowicki, der er marketingsdirektør hos Devicescape.

Selskabet filtrerer de mange hotspots, der kan være tilgængelige i et givet område og viser de mest populære, der har leveret en god netværksydelse.

Kun gratis netværk

I aftalen om Windows Phone 8 vil Devicescape kun levere data om netværk, der er gratis, men mange af dem kræver stadig, at man som bruger godkender et sæt brugsbetingelser.

I USA vil disse hotspot-data kun være tilgængelige på telefoner fra Verizon Wireless under en eksklusivaftale mellem Microsoft and Verizon.

Andre steder i verden vil funktionen være indbygget i alle telefoner med Windows Phone 8 uanset teleselskab.

Vælger man at slå funktionen til, vil man som bruger få adgang til oplysninger om hotspots via Microsofts app Data Sense, der blev annonceret i sidste uge, samt via funktionen Local Scout i Bing Search og via telefonens indbyggede kort.

Under alle omstændigheder vil de trådløse netværk vises på et kort. Data Sense er et værktøj, der er designet til at hjælpe brugerne administrere deres forbrug af mobildata i forbindelse med deres abonnement.

Aflaster mobilnetværk

Teleselskaberne forsøger generelt at få deres mobilabonnenter til så vidt muligt at anvende Wi-Fi-hotspots, da det er godt for både brugerne og teleselskaberne.

Det giver brugerne adgang til internettet uden at tage af det dataforbrug, de månedligt har til rådighed, mens det aflaster teleselskabernes mobilnetværk.

Aftalen med Microsoft inkluderer ikke Devicescapes software, der gør det muligt for brugere automatisk at logge på hotspots, men kun oplysninger om gratis hotspots i nærheden.

Devicescape giver ikke direkte adgang til sine hotspot-data på de andre store mobil-styresystemer.

Individuelle mobilselskaber, heriblandt fem i USA, tilbyder Devicescapes egen software til Android.

Selskabet arbejder på at udvikle software til Apples iOS.

Devicescape tilbyder hverken apps til adgang til sine databaser direkte til forbrugere.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere