Artikel top billede

Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen mener, at den danske debat omkring it-udbudsreglerne er forstummet.

Krav: Regler for it-indkøb skal være mere fair

Danske politikere snorksover omkring bureaukratiske udbudsregler på blandt andet it-området. Nu kræver oppositionspolitiker handling.

Læs også:
Gode nyheder for danske it-firmaer: Strikse udbudsregler skal ændres

Mens EU-politikerne er ved at strikke et nyt udbudsdirektiv sammen, der forventes at være klart senest om et halvt års tid, mener Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen, at de danske politikere må på banen med nogle visioner på udbudsområdet.

Til Computerworld fortæller han, at han derfor er ved at sætte de sidste punktummer i en indkaldelse til en forespørgselsdebat i Folketingssalen på Christiansborg omkring, hvordan EU-udbuddene kan blive en gevinst frem for en bureaukratisk hæmsko i Danmark.

"At EU-direktivet er på vej til endeligt at være færdigt efter lang tid viser jo bare, at det er på tide, at den danske debat og de danske politikere kommer på banen," siger Michael Aastrup Jensen.

Skal op til overfladen

I første omgang vil han gerne have startet en debat i den såkaldte blå blok om de strikse udbudsregler, som han mener, bliver fortolket meget firkantet i den danske offentlige sektor.

Samtidig er Michael Aastrup Jensen meget åben for også at invitere regeringen med til debatten, så der kan komme konkrete resultater ud af en debat, som har strakt sig over flere år.

Tidligere har Michael Aastrup Jensen indkaldt to ministre til forespørgselsdebat omkring udbudsreglerne, og det danske EU-formandskab med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen har også forsøgt at sætte udbudsreglerne på dagsordenen i EU-regi.

"Det er egentligt lidt sørgeligt, at det har varet så længe, og nu skal der altså ske noget, og vi skal have debatten op til overfladen igen," siger Michael Aastrup Jensen.

At der skal ske "noget" kunne blive en dansk udbudslov med udgangspunkt i det kommende EU-direktiv, så offentlige indkøbere og it-leverandørerne har en konkret lovtekst at forholde sig til frem for at vente på afgørelser i Klagenævnet for Udbud.

Det kan du læse mere om her

Læs også:
Gode nyheder for danske it-firmaer: Strikse udbudsregler skal ændres




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere