Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen mener, at den danske debat omkring it-udbudsreglerne er forstummet.

Krav: Regler for it-indkøb skal være mere fair

Danske politikere snorksover omkring bureaukratiske udbudsregler på blandt andet it-området. Nu kræver oppositionspolitiker handling.

Læs også:
Gode nyheder for danske it-firmaer: Strikse udbudsregler skal ændres

Mens EU-politikerne er ved at strikke et nyt udbudsdirektiv sammen, der forventes at være klart senest om et halvt års tid, mener Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen, at de danske politikere må på banen med nogle visioner på udbudsområdet.

Til Computerworld fortæller han, at han derfor er ved at sætte de sidste punktummer i en indkaldelse til en forespørgselsdebat i Folketingssalen på Christiansborg omkring, hvordan EU-udbuddene kan blive en gevinst frem for en bureaukratisk hæmsko i Danmark.

"At EU-direktivet er på vej til endeligt at være færdigt efter lang tid viser jo bare, at det er på tide, at den danske debat og de danske politikere kommer på banen," siger Michael Aastrup Jensen.

Skal op til overfladen

I første omgang vil han gerne have startet en debat i den såkaldte blå blok om de strikse udbudsregler, som han mener, bliver fortolket meget firkantet i den danske offentlige sektor.

Samtidig er Michael Aastrup Jensen meget åben for også at invitere regeringen med til debatten, så der kan komme konkrete resultater ud af en debat, som har strakt sig over flere år.

Tidligere har Michael Aastrup Jensen indkaldt to ministre til forespørgselsdebat omkring udbudsreglerne, og det danske EU-formandskab med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen har også forsøgt at sætte udbudsreglerne på dagsordenen i EU-regi.

"Det er egentligt lidt sørgeligt, at det har varet så længe, og nu skal der altså ske noget, og vi skal have debatten op til overfladen igen," siger Michael Aastrup Jensen.

At der skal ske "noget" kunne blive en dansk udbudslov med udgangspunkt i det kommende EU-direktiv, så offentlige indkøbere og it-leverandørerne har en konkret lovtekst at forholde sig til frem for at vente på afgørelser i Klagenævnet for Udbud.

Det kan du læse mere om her

Læs også:
Gode nyheder for danske it-firmaer: Strikse udbudsregler skal ændres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.