Foto: PR-foto fra politiet.

Dansk teleselskab meldt til politiet for produkt-snyd

Forbrugerombudsmanden har meldt dansk teleselskab til politiet, fordi teleselskabet har pyntet på oplysninger om dets produkter.

Lavpris-teleselskabernes frække dreng, Onfone, er blevet meldt til politiet af Forbrugerombudsmanden efter at have kørt en reklamefilm på landsdækkende tv i foråret.

I filmen fortæller en speaker fra Onfone, at teleselskabet ikke har gebyrer, hvilket bliver understreget med sloganet:

""Onfone - alt inkluderet. Punktum!"

Fanget i en løgn
Men alt er ikke inkluderet, mener Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeside.

For med så små bogstaver, at kun jurister i telebranchen kan læse dem uden at klemme øjnene sammen til minimale sprækker, har Onfone nemlig midtvejs i reklamen skrevet, at alle nye kunder hos Onfone skal betale et oprettelsesgebyr på 99 kroner.

"Oplysningen om, at alle nye kunder skal betale et oprettelsesgebyr er efter Forbrugerombudsmandens opfattelse en væsentlig oplysning, der ikke skal gemmes væk. Særligt ikke, når hovedbudskabet i markedsføringen er, at teleskabet ikke har gebyrer," skriver Forbrugerombudsmanden.

Onfone er klar til bøden
Det oplyses, at overtrædelser vedrørende vildledning i markedsføringslovens forstand kan straffes med bøde.

Mere konkret drejer det sig om markedsføringslovens § 3, stk.1, hvor det angives, at erhvervsdrivende ikke må anvende vildledende eller urigtige angivelser eller undlade væsentlige informationer i markedsføringen.

Onfone, der er ejet af TDC, har over for Forbrugerombudsmanden tilkendegivet, at selskabet er indstillet på at betale et eventuelt bødeforlæg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.