Artikel top billede

Foto: PR-foto fra politiet.

Dansk teleselskab meldt til politiet for produkt-snyd

Forbrugerombudsmanden har meldt dansk teleselskab til politiet, fordi teleselskabet har pyntet på oplysninger om dets produkter.

Lavpris-teleselskabernes frække dreng, Onfone, er blevet meldt til politiet af Forbrugerombudsmanden efter at have kørt en reklamefilm på landsdækkende tv i foråret.

I filmen fortæller en speaker fra Onfone, at teleselskabet ikke har gebyrer, hvilket bliver understreget med sloganet:

""Onfone - alt inkluderet. Punktum!"

Fanget i en løgn

Men alt er ikke inkluderet, mener Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeside.

For med så små bogstaver, at kun jurister i telebranchen kan læse dem uden at klemme øjnene sammen til minimale sprækker, har Onfone nemlig midtvejs i reklamen skrevet, at alle nye kunder hos Onfone skal betale et oprettelsesgebyr på 99 kroner.

"Oplysningen om, at alle nye kunder skal betale et oprettelsesgebyr er efter Forbrugerombudsmandens opfattelse en væsentlig oplysning, der ikke skal gemmes væk. Særligt ikke, når hovedbudskabet i markedsføringen er, at teleskabet ikke har gebyrer," skriver Forbrugerombudsmanden.

Onfone er klar til bøden

Det oplyses, at overtrædelser vedrørende vildledning i markedsføringslovens forstand kan straffes med bøde.

Mere konkret drejer det sig om markedsføringslovens § 3, stk.1, hvor det angives, at erhvervsdrivende ikke må anvende vildledende eller urigtige angivelser eller undlade væsentlige informationer i markedsføringen.

Onfone, der er ejet af TDC, har over for Forbrugerombudsmanden tilkendegivet, at selskabet er indstillet på at betale et eventuelt bødeforlæg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere