Artikel top billede

Jysk fiberselskab fusionerer med Skylines moderselskab

Efter masser af problemer efter Skyline-krak og et gigant-tab på 1,5 milliarder kroner har stort dansk el-selskab fundet sin fremtidige redningskrans. Nu kan fiber være på vej til stor dansk by.

Læs også:
Jysk fiber-chef: Derfor er fiber-milliarderne ikke spildt

Tabte 1,5 milliarder: Skyline-krak tvinger ejer ud i fusion

EnergiMidt fusionerer med elselskabet Elro

Sådan lød meldingen i går aftes, efter at Elros repræsentantskab havde godkendt EnergiMidt som fusionspartner.

"Efter Skylines konkurs havde vi i Elro behov for at sikre vores andelshavere og dermed ejerne en sikker løsning samtidig med, at vi kiggede efter en samarbejdspartner, som delte vore visioner for fremtiden til gavn for Elros andelshavere og regionen," lyder det i en pressemeddelelse fra Nikolaj Per Schøler, bestyrelsesformand i Elro.

"Der har været stor interesse fra flere selskaber om at gå sammen med Elro," fortsætter pressemeddelelsen. 

Selv om selskaberne kalder det en fusion, er der i princippet tale om, at EnergiMidt, der har base i Silkeborg, køber Elro Administration Aps og Elro Energi A/S, der er under rekonstruktion.

"Handlen betragtes dog som en fusion, fordi Elros andelshavere fra begyndelsen indtræder som andelshavere i EnergiMidt med fuld stemmeret. Den økonomiske del af andelshaverretten optrappes over en 10-årig periode," står der i meddelelsen. 

Fiber kan være på vej til Randers

Hos EnergiMidt fortæller bredbåndsdirektør Martin Romvig, at fusionen primært har elforretningen for øje.

Men han vil ikke afvise, at samarbejdet kan være med til at bane vejen for udrulning af fiber i Elros forsyningsområde, Randers. 

I modsætning til de fleste andre af landets elselskaber valgte Elro nemlig i stedet for fiber at satse på den trådløse Wimax-teknologi via bredbåndsselskabet Skyline, der krakkede i foråret med tab på 1,5 milliarder til følge for moderselskabet.

Derfor er det formentlig begrænset hvor meget fiber, der er rullet ud i området.

"Vi kigger altid på områder for at se på muligheden for at etablere fibernet, og Randers er da bestemt et område, vi ser på. Men kun hvis der er forretning i det," lyder det fra Martin Romvig.

I pressemeddelelsen fremgår det, at den kontante del af købesummen på cirka 200 millioner kroner skal placeres i en almennyttig fond eller forening.

"Den skal gavne lokalsamfundet i Elros forsyningsområde, og Elros repræsentantskab vil i den kommende tid tage stilling til spørgsmålet, så fundats og målsætninger kan fastlægges," står der i pressemeddelelsen.

Fusionen mangler dog stadig godkendelse af konkurrencemyndighederne, Energistyrelsen og kreditorerne i Elro Energi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere