Artikel top billede

(Foto: ELRO Erhverv A/S)

Jysk fiberselskab fusionerer med Skylines moderselskab

Efter masser af problemer efter Skyline-krak og et gigant-tab på 1,5 milliarder kroner har stort dansk el-selskab fundet sin fremtidige redningskrans. Nu kan fiber være på vej til stor dansk by.

Læs også:
Jysk fiber-chef: Derfor er fiber-milliarderne ikke spildt

Tabte 1,5 milliarder: Skyline-krak tvinger ejer ud i fusion

EnergiMidt fusionerer med elselskabet Elro

Sådan lød meldingen i går aftes, efter at Elros repræsentantskab havde godkendt EnergiMidt som fusionspartner.

"Efter Skylines konkurs havde vi i Elro behov for at sikre vores andelshavere og dermed ejerne en sikker løsning samtidig med, at vi kiggede efter en samarbejdspartner, som delte vore visioner for fremtiden til gavn for Elros andelshavere og regionen," lyder det i en pressemeddelelse fra Nikolaj Per Schøler, bestyrelsesformand i Elro.

"Der har været stor interesse fra flere selskaber om at gå sammen med Elro," fortsætter pressemeddelelsen. 

Selv om selskaberne kalder det en fusion, er der i princippet tale om, at EnergiMidt, der har base i Silkeborg, køber Elro Administration Aps og Elro Energi A/S, der er under rekonstruktion.

"Handlen betragtes dog som en fusion, fordi Elros andelshavere fra begyndelsen indtræder som andelshavere i EnergiMidt med fuld stemmeret. Den økonomiske del af andelshaverretten optrappes over en 10-årig periode," står der i meddelelsen. 

Fiber kan være på vej til Randers

Hos EnergiMidt fortæller bredbåndsdirektør Martin Romvig, at fusionen primært har elforretningen for øje.

Men han vil ikke afvise, at samarbejdet kan være med til at bane vejen for udrulning af fiber i Elros forsyningsområde, Randers. 

I modsætning til de fleste andre af landets elselskaber valgte Elro nemlig i stedet for fiber at satse på den trådløse Wimax-teknologi via bredbåndsselskabet Skyline, der krakkede i foråret med tab på 1,5 milliarder til følge for moderselskabet.

Derfor er det formentlig begrænset hvor meget fiber, der er rullet ud i området.

"Vi kigger altid på områder for at se på muligheden for at etablere fibernet, og Randers er da bestemt et område, vi ser på. Men kun hvis der er forretning i det," lyder det fra Martin Romvig.

I pressemeddelelsen fremgår det, at den kontante del af købesummen på cirka 200 millioner kroner skal placeres i en almennyttig fond eller forening.

"Den skal gavne lokalsamfundet i Elros forsyningsområde, og Elros repræsentantskab vil i den kommende tid tage stilling til spørgsmålet, så fundats og målsætninger kan fastlægges," står der i pressemeddelelsen.

Fusionen mangler dog stadig godkendelse af konkurrencemyndighederne, Energistyrelsen og kreditorerne i Elro Energi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere