Artikel top billede

Tabte 1,5 milliarder: Skyline-krak tvinger ejer ud i fusion

Bredbåndskonkursen i Skyline koster nu også moderselskabets selvstændige liv. Fusion er nært forestående.

Læs også:
Fyret Skyline-direktør tavs efter kæmpe konkurs

Overblik: Så galt er det gået for Skyline

Det sendte panikbølger gennem det danske landskab, da Wimax-selskabet Skyline i foråret krakkede og skabte en ny bredbåndssituation i de danske yderområder.

Nu viser det sig, at konkursen også får konsekvenser for Skylines moderselskab, elselskabet Elro i Randers, der tabte intet mindre end 1,5 milliarder kroner på den mislykkede bredbåndsforretning.

I hvert fald har elselskabet indkaldt til ekstraordinær generalforsamling på næste mandag, hvor godkendelsen af en fusionspartner er på dagsordenen. Det skriver Randers Amtsavis.

»Jeg forventer stærkt at kunne offentliggøre navnet på en fusions-partner den 12. november om aftenen, medmindre, der sker noget aldeles uventet,« siger Elros bestyrelsesformand, Nikolaj Per Schøler, til Randers Amtsavis.

Intet underskrevet endnu

»Der er ikke underskrevet papirer endnu, men adskillige selskaber har undersøgt forholdene i og omkring Elro,« udtaler bestyrelsesformanden til avisen.

Han fortæller også, at næsten alle elselskaber af en vis størrelse har vist interesse for Elro.

Blandt de oplagte kandidater nævnes elselskabet Verdo i Randers, der har Waoos bestyrelsesformand Kim Frimer i spidsen. Derudover nævnes EnergiMidt foruden NRGi fra Aarhus.

Ingen af elselskaberne ønsker at kommentere på fusionsspekulationerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere