BreakingMægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

TDC-drama i sin fortid: Ny CSC-chef begynder i dag

Den nye danske topchef hos CSC begynder omgående i sit nye job. Hans fortid byder på et opsigtsvækkende ledelses-drama hos telegiganten TDC.

It-giganten CSC har med øjeblikkelig virkning indsat Jørgen Jakobsen som ny administrerende direktør for CSC i Danmark, der hidtil har været styret af den amerikanske John Walsh.

Mens John Walsh fortsætter som chef for hele den nordiske forretning, skal Jørgen Jakobsen lede den danske del af forretningen.

Jørgen Jakobsen har hidtil som direktør for CSC Nordics Technology & Consumer Group blandt andet haft ansvaret for datterselskabet CSC Airline Solutions, og det fortsætter han med, fortæller Kim Ege Møller, der er pressechef hos CSC.

"Vi meldte det ud i aftes internt," fortæller Kim E. Møller.

Det vigtige danske marked

Chefskiftet betyder, at CSC nu har en lokal landechef i hvert af de nordiske lande, hvilket er eksekvering af den globale strategi som topchef Mike Lawrie har sat i gang.

"Vi er nu i fuld gang med at eksekvere de planer og strategier, vi har lagt globalt for CSC og for CSC i Norden og Baltikum. Jørgen Jakobsen er manden, der kan hjælpe os med at føre disse planer og strategier ud på det vigtige danske marked og skabe ny vækst i Danmark," siger John Walsh i en pressemeddelelse.

"Jeg glæder mig til at arbejde endnu tættere sammen med Jørgen i de kommende år. Dermed får jeg selv større mulighed for at fortsætte udviklingen af vores organisation og vores fokus på tværs af Norden og Baltikum," siger han.

Jørgen Jakobsen har været hos CSC i de seneste fire år.

Før dette var han konsulent et par år, efter at han havde forladt TDC, hvor han i alt nåede at være ansat i 12 år.

Drama hos TDC

Her havde han som it-chef blandt andet fokus på it, strategi og eksekvering hos telegiganten, der dengang outsourcede mere og mere af selskabets it-drift til CSC gennem flere omgange.

Jørgen Jakobsen forlod skuffet TDC i 2008, og det kan du læse mere om her.

Faktisk forlod han selskabet næsten samtidig med daværende administrerende direktør Jens Alder under stor mediebevågenhed og det hele havde karakter af et større ledelsesmæssigt drama, hvor en it-strategi skulle på plads.

TDC barslede dengang med at lade IBM forny de massive og ældre it-systemer, men droppede planerne igen.

I stedet gik en del af arbejdet til CSC, der frem til i foråret havde it-kontrakter for milliarder hos telegiganten.

Her droppede TDC CSC til fordel for indiske Tata TCS som vandt it-kontrakter for adskillige milliarder kroner.

I løbet af de næsten fire år er Jørgen Jakobsen blevet et kendt ansigt på gangene hos CSC.

Han har siden 2010 været næstformand i bestyrelsen hos CSC Danmark og været bestyrelsesmedlem i CSC Consulting Group, hvor han samtidig har haft en direktionspost.

Sideløbende med direktørposten i CSC Airline Solututions har den nyudnævnte adminstrende direktør også en direktionspost i firmaet CSC Scandinavia Holding.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.