Artikel top billede

Dødsdømt it-system må lade livet hos kommuner

Et it-system, der er formelt ejet af KMD, lever på lånt tid hos en række kommuner.

Læs også: KMD tvunget til at forære it-system gratis væk

Et it-system hos flere af landets kommuner venter blot på at blive slukket.

Dommen over det KMD-ejede system er allerede faldet, og ingen muligheder overlevelse er i udsigt.

Systemet hedder Itella Output Managemt og var egentlig ejet af den finske koncern Itella, indtil KMD købte det.

Nu har KMD så meddelt blandt andre Aalborg Kommune, at systemet skal udfases.

Det sker i Aalborg fordi "KMD i forbindelse med erhvervelsen af Itella Information A/S ikke opnåede de fornødne rettigheder til at kunne vedligeholde Itella Output Management".

I det nordjyske har KMD til gengæld indsat sit eget Doc2 som erstatning vederlagsfrit og uden nyt udbud.

Læs mere om det her.

Flere kommer med Itella-systemet

Men også en stribe andre kommuner anvender samme dødsdømte it-system.

Ifølge denne hjemmeside gælder det udover Aalborg Kommune også blandt andet Brønderslev Kommune, Vejen Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune.

Men her er meldninger lidt forskellige.

Hos Faaborg Midtfyn Kommune bekræfter man, at man har haft Itellas Output management-system.

"Det var og er et rigtigt fint system. Der skete dog det kort efter nytår i år, at KMD købte Itellas Output Management. KMD meddelte, at Itella ville blive udfaset ultimo 2012," oplyser digitaliseringskonsulent Peter Bach Nielsen.

Derfor har kommunen ikke rullet det ud i hele organisationen, men har i stedet valgt at rulle KMD's tilsvarende Output Management-system Doc2mail ud.

"Doc2mail har 95 procent af den samme funktionalitet som Itella, men til gengæld har de tilføjet nye funktionaliteter, som ikke fandtes i Itella. Så alt i alt - på trods af at vi måtte afvente en ny version af Doc2mail inden vi rullede det ud i hele kommunen - så er vi godt tilfredse med Doc2mail, som er kommet i stedet for Itella," forklarer digitaliseringskonsulenten.

Han oplyser videre, at kommunen ikke været i udbud, men heller ikke fået Doc2 vederlagsfrit.

Det skyldes, at prisen lå under udbudsgrænsen.

"Jeg tror, at prisen lå i sammen prislag altså 20 - 30 K. I øvrigt sammen pris som for en Itella licens," forklarer han.

I Vejen lukkes ned i løbet af 2013

Hos Vejen Kommune har man haft Itella Output Management-system i et par år, og det "fungerer rigtig godt".

Kommunen oplyser videre, at KMD har givet udtryk for, at den nuværende Itella OM løsning "lukker i løbet af 2013".

Herefter vil kommunen enten skulle skifte til KMD's Doc2Mail-løsning eller skifte til Strålfors' løsning Connect, oplyses det.

Kommunen overvejer to muligheder: Enten indgår man en aftale med KMD om en tillægsydelse på SKI's rammeaftale 02.19. Eller den vælger at indgå aftale med Strålfors, som har vundet et rammeudbud.

Endelig har man hos Brønderslev Kommune hørt, at løsningen udfases.

Men kommunen har ikke fået oplyst, hvor længe den kan anvende systemet.

"Mig bekendt, så har vi ikke modtaget nogen information om, hvor længe vi kan anvende systemet," lyder det fra it-chef Mads Hurley fra Brønderslev Kommune.

Han oplyser videre, at Brønderslev Kommune i dag stadig anvender Itella systemet og "det fungerer fint i forhold til det behov vi har lige p.t."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.