Artikel top billede

Brugere: Wi-Fi-forbindelsen på Surface er elendig

Den trådløse netværksforbindelse falder ud og signalstyrken er dårlig, lyder det fra brugere af Microsofts tablet, Surface.

Læs også:

Dom: Derfor er Microsofts Surface en lunken omgang.

Gode råd: Sådan vælger du den rigtige Surface.

Her er Microsofts første tablet-pc i eget navn: 'The Surface'.

Se alle detaljer om den nye Microsoft tablet-pc.

Computerworld News Service: Nogle af brugerne af Microsoft Surface - som du kan læse mere om her - klager på Microsofts supportforum over problemer med den nye tablets netværksforbindelse, der betyder, at de ikke kan komme på internettet.

Microsoft begyndte at levere sin tablet 25. oktober og de første klager dukkede op to dage efter.

Der er nu over 150 indlæg i denne tråd på Microsofts supportforum for Surface, hvor brugerne beskriver, at problemer med Wi-Fi forstyrrer deres streaming af film, download af filer og brug af webapplikationer.

"Min forbindelse til Wi-Fi-netværket er ofte 'begrænset'. Hvis jeg genstarter forbindelsen ved at slå flytilstand til og fra, så fungerer det igen, men kun kortvarigt ... før jeg igen må gentage processen," skriver en bruger, der kalder sig kjkeys88.

Genstart hjælper ikke meget

En anden bruger på supportforummet, EricLinneman, som angiveligt arbejder som seniorkonsulent hos Microsoft, beskriver ligeledes, at hans trådløse forbindelse gang på gang vises som 'begrænset', og at det kun midlertidigt løser problemet at genstarte hans tablet.

Nogle af brugerne foreslår, at problemet måske har at gøre med deres trådløse router og ikke tablet'en.

EricLinneman fremhæver, at problemerne med netværksforbindelsen ser ud til at gå igen på tværs af forskellige varemærker af routere.

Andre brugere påpeger da også, at problemet kun er til stede på deres Surface-tablet og ingen andre trådløse enheder.

"Jeg har samme problem. Min iPad fungerer fint på samme netværk. Og min trådløse Xbox fungerer også helt fint. Det er kun min nye Surface, der har problemer," skriver brugeren Brian Peal.

Microsoft undersøger sagen

Moderator på forummet og supporttekniker for Surface hos Microsoft, Steven_B, skriver 5. november, at Microsoft er ved at undersøge sagen.

"Vi er kede af at høre, at der med Wi-Fi opstår begrænset netværksforbindelse og dårlig signalstyrke. Vi er opmærksomme på problemet og er i gang med at finde årsagen," skriver Steven_B i supportforummet.

Microsoft afviser onsdag at kommentere.

Læs også:

Dom: Derfor er Microsofts Surface en lunken omgang.

Gode råd: Sådan vælger du den rigtige Surface.

Her er Microsofts første tablet-pc i eget navn: 'The Surface'.

Se alle detaljer om den nye Microsoft tablet-pc.

Her er årsagen til problemet

Det drejer sig sandsynligvis om et softwareproblem på grund af fejl i koden eller en driver-konflikt, vurderer Zeus Kerravala, der er stifter af og chefanalytiker hos ZK Research.

Begrænset eller ingen forbindelse var et problem med ældre Windows-bærbare, der opstod på grund af konflikt med Wi-Fi-drivere, forklarer Kerravala. En standard Wi-Fi-driver i Windows kunne for eksempel være i konflikt med en driver leveret af pc-producenten.

Nu er Microsoft ifølge Kerravala nødt til at udgive en rettelse til styresystemet Windows RT på Surface-tablet'en.

"Det er det, Microsoft gør: Lapper tingene," siger Kerravala. "Det er jeg sikker på, de (Microsoft, red.) vil gøre."

Han regner ikke med, at dette problem vil påvirke salget af den nye tablet.

Microsoft udgav for nylig opdateringer til Windows RT samt en firmware-opdatering til Surface. Disse opdateringer forbedrer ifølge Microsoft blot ydeevnen og der nævnes ikke noget om rettelse af netværksproblemer.

Også brugerne af Apples iPad har tidligere klaget over lignende Wi-Fi-problemer, som tilsyneladende heller ikke påvirkede salgstallene.

Læs også:

Dom: Derfor er Microsofts Surface en lunken omgang.

Gode råd: Sådan vælger du den rigtige Surface.

Her er Microsofts første tablet-pc i eget navn: 'The Surface'.

Se alle detaljer om den nye Microsoft tablet-pc.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere