Artikel top billede

Ny plan: Sådan kan det blive sjovt at anvende ERP

Vi har lært at leve med tunge ERP-løsninger, der er alt andet end sjove at arbejde med. Nu skal det ændres. Det er bare lettere sagt end gjort.

Læs også:

SAP: Sådan vil vi skabe en iPod-revolution for data-nørder

SAP's vision om at gøre ERP-systemer og data-analyser langt mere simple og fascinerende vækker genlyd rundt omkring i it-branchen.

Budskabet blev fremlagt af danske Jim Hagemann Snabe tidligere på ugen på SAP Sapphire-konferencen i Madrid.

Jim Hagemann dragede blandt andet en parallel til udviklingen i musikindustrien, hvor Apple i sin tid pludselig kom med en helt ny tilgang til måden at opbevare og anvende musik på med iPod og iTunes.

Han sagde, at man kan lære meget af ændringerne i forbruget af musik og værdikæden i denne industri.

"Jeg vil påstå, at det her sker i alle industrier," sagde Jim Snabe, der mener, at vi skal finde ind til fascinationen for på den måde at skabe innovation og vækst.

ERP-folket er ramt af Stockholmsyndromet

Capgemini-rådgiver Ron Tolido mener i et blogindlæg, at der i den grad er tale om en stor opgave, hvis Snabes vision skal realiseres:

"Lad os være helt ærlige. ‘Sjovt' er ikke det første, man tænker på, når man tænker på de store, monolitiske ERP-systemer, som vi modvilligt har lært at leve med i løbet af årtier," skriver Ron Tolido.

"Med mindre du er en daglig super-bruger af et sådan system og ikke kan forestille dig at leve uden det - og dermed grundlæggende lider af et ERP Stockholmsyndrom - forsøger du typisk bare at holde den komplekse og ikke specielt tilfredsstillinde brugeroplevelse ud."

Sådan bliver ERP sjovt

Ron Tolido mener ikke, at man endnu kan tale om en consumerization-revolution inden for forretningssoftware, sådan som SAP's Jim Snabe ønsker sig - men at der dog finder en udvikling sted.

"Ja, det det er stadig ERP. På en måde. Men cloud, mobility, big data og sociale udvidelser skaber lag rundt om det, som ikke bare gøre det langt mere sjovt at bruge - en kæmpe bonus i sig selv - men også skaber ny værdi, som forretningen endnu en gang kan udnytte."

Af konkrete eksempler på denne udvikling nævner Ron Tolido i nye enterprise app stores, der gør det langt lettere at tage mindre komplicerede løsninger i brug eksempelvis i form af apps til tablets og smartphones.

"... de vil være simple, attraktive og fokuserede apps, der hjælper dig med at udføre meget specifikke opgaver på farten, skriver han."

"Før eller senere vil disse apps blive hoved-repræsentationen af SAP-systemet. Over tid vil det selvfølgelig ændre måden, vi opfatter ERP på."

"Den dag, vi indser, at ERP, som vi plejede at kende det, er blevet usynligt - ikke længere er ERP - der er vi kommet meget tættere på Jims tilsyneladende usandsynlige drøm," skriver Ron Tolido fra Capgemini.

SAP's visioner

Konkret mener Jim Snabe, at SAP kan hjælpe kunderne med at opnå mere simple og effektive ERP- løsninger vækst ved hjælp af in-memory teknologien Hana, der muliggør ekstremt hurtig data-behandling, og så ERP-selskabets mange nye mobile løsninger.

"Det er simplificeringen af data, simplificeringen af værdikæden, og sidst men ikke mindst er det simplificeringen af forbruget. Resultatet for alle industrier er mere værdi for lavere omkostninger," sagde den danske SAP-topchef i sin tale.

Se Jim Hagamann Snabes keynote fra Madrid:

Læs også:

SAP: Sådan vil vi skabe en iPod-revolution for data-nørder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?