Artikel top billede

Frustrerede biblioteker kyler it-system i skraldespanden

Fejl på fejl medfører, at flere danske kommuner river kontrakt med it-leverandør i stykker.

Læs også:
Omstridt it-projekt til landets biblioteker udskydes

Kritik: Gigantisk dansk it-projekt helt overflødigt

Artikel rettet den 22. november kl. 11:33. Det er uvist om Vejle og Esbjerg Kommune har ophævet kontrakten.

Aarhus og Roskilde Kommune skrotter tysk leverandør efter blot tre måneder. Det er ikke bekræftet, at Vejle og Esbjerg Kommune også ophæver deres kontrakter.

Den tyske leverandør MK Sorting leverede chip-baserede automater til kommunernes biblioteker. Automater, der efter planen skulle gøre det lettere for borgerne at låne og aflevere bøger.

Roskilde Kommune og Aarhus Kommune bekræfter, at begge kommuner nu vælger at skrotte systemet, fordi softwaren i automaterne ikke fungerer efter hensigten.

Roskilde: Vi mister ikke én krone
En klausul i kontrakten med MK Sorting betyder, at alle fire kommuner kommer ud af aftalen uden at miste én krone.

"Vi indførte en klausul i den gamle kontrakt, der betyder, at vi får alle pengene tilbage. Det eneste, vi har tabt, er arbejdstimer," siger Mogens Vestergaard, der er biblioteksleder i Roskilde.

Det tidligere udbud, der altså blev vundet af MK Sorting, var baseret på fælles EU-udbud.

Dansk leverandør vinder nyt udbud
Roskilde Kommune har nu valgt at fortsætte på egen hånd. 

Denne gang sker det via et lokalt udbud, der er vundet af den danske virksomhed Biblioteca.

Selve kontrakten er underskrevet primo november, og efter planen skal det nye system være på plads inden den 13. december.

Den korte tidsfrist bekymrer dog ikke Mogens Vestergaard.

"Vores teknikere har krydsforhørt den nye leverandør. Alle referencer er blevet kontrolleret, og vi har set det nye system i brug. På den måde undgår vi at stå i den samme situation som tidligere."

Mogens Vestergaard ligger samtidig vægt på, at netop Bibliotecas løsning allerede er installeret på flere af landets biblioteker i dag.

Roskilde Kommune ønsker ikke at udlevere oplysninger om, hvor mange penge kommunen skal betale for den nye løsning.

Læs også:
Omstridt it-projekt til landets biblioteker udskydes

Kritik: Gigantisk dansk it-projekt helt overflødigt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere