Artikel top billede

Kommuner: Derfor scorer vi kassen på salget af KMD

Kommunerne er i gang med et heftigt prisopgør med KMD om KMD's monopol-systenmer.

Landets kommuner og it-kæmpen KMD ligger i verbal krig om priserne på monopol-systemerne.

Men selvom der lige nu er ballade for alle pengene om monopol-systemerne, så fortryder kommunerne ikke salget af KMD.

For faktisk er konkurrence - selvom det først er realitet om nogen tid - er meget god forretning for kommunerne.

Midt i al uenigheden om monopol-priser er formand Bjarne Pedersen fra Kommunaldirektør Foreningen glad for, at KMD i 2008 blev solgt.

"Nej, det (balladen om monopol-priser, red) her bekræfter, at det var en rigtig god idé at sælge KMD. Og en rigtig god idé at få opløst de monopol-systemer, som vi har. Så vi kan få en god dynamik igang," fortæller han Computerworld. 

Tidligere var selskabet ejet af kommunerne via KL, men blev købt af ATP og kapitalfonden EQT i 2008, efter et salg blev tvunget igennem via en Folketingsbeslutning.

For nylig blev selskabet med en omsætning på fire milliarder kroner videresolgt til den amerikanske kapitalfond Advent International.

Proces fra monopol til marked

70 procent af omsætningen stammer fra kommuner.

Alene den årlige betaling til monopol-systemer udgjorde i 2011 i omegnen af 1,1 milliarder kroner.

KL og Kombit har søsat en større udbudsserie, der skal konkurrenceudsætte monopol-systemerne, ligesom der blev lavet en transitionsaftale, der skulle regulere monopol-priserne ved salget af KMD i sin tid.

Men Bjarne Pedersen erkender, at det er en meget besværlig overgang, fordi KMD er så stor en virksomhed og afgørende for kommunernes it.

"Men jeg er helt sikker på, at vi kommer godt ud på den anden side," siger han.

Han peger på, at markedet på et tidspunkt vil give meget større gennemsigtighed. Og balladen omkring monopol-priserne er noget, der hører til den historiske udvikling.

"Det her er en del af de besværligheder ved at gå fra monopol til et markedet," vurderer Bjarne Pedersen, der har advaret KMD om, at kommunerne ikke stopper, før de har fået de oplysninger, som de kræver.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.