Artikel top billede

EU i oprør: Telebranchen er ved at kapre internettet

EU frygter, at telebranchen med en smart manøvre kan overtage den formelle kontrol med internettet. Det må ikke ske, lyder det.

Computerworld News Service: Kontrollen over internettet må ikke falde i hænderne på Den Internationale Telekommunikationsunions (ITU), lyder det fra Europa-Parlamentet.

EU's folkevalgte repræsentanter opfordrer i klare vendinger forhandlere til at blokere ITU's forsøg på at opnå overordnet kontrol over internettet ved en konference i Dubai i næste måned.

Ved ITU's kommende verdenskonference om international telekommunikation (WCIT) vil man forsøge at revidere det internationale telekommunikationsreglement, som ikke er blevet opdateret siden 1988.

I en beslutning, der torsdag blev godkendt af et overvældende flertal af medlemmerne af Europa-Parlamentet, advares der om, at nogle af forslagene, der er blevet præsenteret forud for WCIT, kan resultere i, at ITU bliver "internettets regerende magt," hvilket parlamentet er fast besluttet på at forhindre.

Skal passe på

"Hverken ITU eller nogen anden enkeltstående international institution er hensigtsmæssig som tilsynsmyndighed over internettet," står der i beslutningen, som er udarbejdet af den nederlandske EU-parlamentariker Marietje Schaake.

Beslutningen opfordrer EU's medlemslande til at forhindre enhver ændring i reglerne for den internationale telekommunikation, der vil være skadelig for internettets åbenhed, netneutraliteten og ytringsfriheden.

ITU er FN's brancheorganisation for telekommunikations-operatører.

Dens oprindelige formål var at allokere radiospektrum og satellitbaner globalt og at udvikle teknisk standarder for interoperabilitet mellem forskellige telekommunikations-netværk.

Men internettet, som vi kender det, eksisterede ikke, da det internationale telekommunikationsreglement blev udarbejdet.

Alle 27 EU-medlemslande har underskrevet det internationale telekommunikationsreglement og kan derfor forhandle som en samlet gruppe.

Europa-Parlamentets beslutning opfordrer Rådet for Den Europæiske Union og Europa-Kommissionen, som vil repræsentere EU i Dubai, til at sørge for, at enhver ændring i det internationale telekommunikationsreglement "vil fremme EU's mål og interesser for at udvikle internettet som et offentligt sted, hvor menneskerettigheder og grundlæggende friheder, især ytringsfriheden og forsamlingsfriheden, respekteres, samtidig med at de frie markedsprincipper, netneutraliteten og iværksætterkulturen sikres."

Europa-Parlamentet fremsætter desuden bekymring for, at nogle af ændringsforslagene fra ITU vil resultere i betalingsmekanismer, der vil være en alvorlig trussel mod internettets åbne og konkurrenceprægede natur ved at føre til øgede priser og mindre innovation.

Samtidig inviterer søgegiganten Google sine brugere til at "udtrykke støtte til det frie og åbne internet" og understreger, at internettets fremtid ikke bør blive bestemt af regeringer, der arbejder bag lukkede døre i Dubai.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.