Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

SAP: Danmark kan blive digital bannerfører i verden

Danmark har talentmassen til at blive bannerfører indenfor digitalisering i verden, mener topchefen for tyske SAP. Se her, hvad der er det allervigtigste for at opnå den position.

Læs også: Dansk SAP-chef: Sådan skaber vi digital vækst

Vi mangler 100.000 it-folk i Europa og slås samtidig med stigende arbejdsløshedskurver, og det giver ingen mening.

Sådan lyder det fra Jim Hagemann Snabe, der er øverste chef for den tyske it-gigant SAP.

En måde, som SAP tackler den udfordring på, er at tilbyde it-kurser til jobsøgende via e-learningprojekter, hvor der på det første hold deltog 15.000, hvoraf 2.500 bestod.

Det fremtidige mål er nu, at skære ned på e-learningsholdene til 3.000 deltagere og øge beståelsesprocenten til mindst 20 procent af deltagerne.

Få kompetencer fra spil

Den danske SAP-chef mener dog, at Danmark har talentmassen til at blive bannerførere inden for digitaliseringen, da vi rent kulturelt tør stille kritiske spørgsmål til chefen og tidligt lærer at arbejde individuelt og i teams igennem vores uddannelser.

I Jim Hagemanns Snabes optik bliver avancerede matematikkundskaber et helt centralt omdrejningspunkt for, hvor højt Danmark formår at placere sig på vækstbarometret, da matematisk forståelse er nøglen til at udvikle digitale produkter.

"I uddannelserne skal vi forstå at udnytte eksempelvis børns verden med computerspil og gamification, så de kan tillære sig nogle kundskaber," foreslår han.

Et andet forslag fra SAP-chefen lyder på, at vi i uddannelsessektoren skal se på de klasselokaler, som undervisningen foregår i med udgangspunkt fra SAP's erfaringer fra e-learningsprojekterne.

"Unge mennesker er rigtig dygtige til virtuelle møder, og de synes det er sjovt," fastslår han og fortæller samtidigt, at han kun er fysisk sammen med sin egen ledergruppe hos SAP to dage i kvartalet.

Tag nu nogle chancer

Udover fokus på uddannelse, forretningsmodeller og muligheder i globaliseringens farvande fokuserer Jim Hagemann Snabe på risikovillighed som en farbar vej til vækst.

"Vi bliver nødt til at udfordre vores nuværende antagelser og tage nogle risici," forklarer han til Computerworld.

"Store offentlige it-projekter løber tit af sporet, fordi vi er meget fast besluttede på, hvordan vi rammer det ønskede resultat. Men verden flytter sig hele tiden," siger han og fortsætter:

"Når vi tager risici med eksempelvis agil udvikling med løst formulerede krav, så indebærer det også, at vi skal have ledere, der er klar til at stoppe projekter, når de er på vildspor," siger han og illustrerer sit udsagn med virkeligheden hos SAP.

Ét papirark er nok

Når den tyske software-gigant eksempelvis udser sig nye strategiske markeder, udformer selskabet en ét-sides såkaldt market requirement-dokument, som måske har kostet millioner af kroner at nå frem til, men det enkelte ark papir skal ses som en problemformulering snarere end en færdig løsning.

"Hos SAP udviklede vi Hana (in-memory-database, red.) med det mål at data ikke må lagres på en disk. Det sagde mange var umuligt, men folk tog udfordringen op, og dermed fik vi et produkt, hvor vi på forhånd ikke kendte svaret på vores problemformulering," eksemplificerer han risikovilligheden med fra sin egen dagligdag.

"I Danmark og især i den offentlige sektor er der ikke særlig stor risikovillighed, og det gør processerne langsommelige. Med færre krav fra starten, så får vi altså bedre og mere tidssvarende løsninger i den sidste ende," lyder rådet fra SAP-direktøren.

Han påpeger samtidigt, at en konkurs i Europa betyder, at man færdig, mens en konkurs i USA derimod er et udtryk for, at man er meget bedre rustet til fremtidige satsninger.

Læs også: Dansk SAP-chef: Sådan skaber vi digital vækst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?