Apples Tim Cook: Derfor har jeg skiftet ud i ledelsen

Tim Cook har som administrerende direktør i Apple skiftet ud på afgørende top-poster, selvom selskabet skovler penge ind. Her fortæller han, hvad der lå bag de beslutninger.

Læs også:

Et år på posten: Sådan har Tim Cook givet Steve Jobs baghjul


Tim Cook tiltrådte som CEO i Apple, da Steve Jobs i august 2011 måtte trække sig helt fra posten på grund af sin sygdom.

Cook har siden formået ikke bare at fastholde Apples vækst, men også at styrke den, og ser man udelukkende på de økonomiske resultater, har han faktisk leveret en imponerende indsats som Apple-styrmand.

Den første tid som CEO har dog ikke været uden udfordringer. Ikke mindst Apples nye korttjeneste er blevet kritiseret voldsomt, og Tim Cook har været nødt til at komme med en offentlig undskyldning.

I et langt interview på Businessweek fortæller Tim Cook nu om sine oplevelser og beslutninger i CEO-stillingen i verdens mest værdifulde selskab.

Derfor skulle der fyres
Tim Cook bliver i interviewet blandt andet spurgt, hvorfor han valgte at fyre to af top-lederne i selskabet, software-chefen Scott Forstall og retail-chefen John Browett?

Tim Cook forklarer, at Apples succes grundlæggende bygger på et godt samarbejde internt i selskabet.

"Vi har et enormt godt samarbejde hos Apple, men det handler om at nå et nyt niveau ... den ting, vi gør, som jeg mener ingen andre gør, er at integrere hardware, software og services på en måde, så de fleste forbrugere begynder ikke at skelne imellem dem længere," fortæller Tim Cook blandt andet til Businessweek.

Handler slet ikke om Apple Maps
"Så hvordan bliver vi ved med at gøre det og bliver ved med at nå et endnu højere niveau? Du skal være perfekt til samarbejde. Og de ændringer, som vi foretog, får os til at nå et helt nyt samarbejds-niveau."

Scott Forstall var manden, der blandt andet stod bag Apples nye og meget kritiserede kort-tjeneste, og derfor satte mange lighedstegn mellem hans exit og det projekt.

Men det var slet ikke årsagen, hvis man skal tro Tim Cook.

"Vi var allerede - for at bruge en industri-frase, jeg ikke bryder mig om - 'best of breed'. Men det bringer os op på et helt nyt niveau, så det er det, det hele handler om."

"Jeg ved, der er skrevet meget om det, men det er i virkeligheden det, der ligger bag," siger Tim Cook og roser de nuværende chefer i selskabet, ikke mindst top-designeren Jonathan Ive.

Tim Cooks vej til toppen
Tim Cook blev chief operating officer i 2007 efter at have været en del af Apple siden 1998.

Han afløste Steve Jobs som CEO, mens Jobs var under behandling.

I august 2011 tog Tim Cook permanent over som CEO.
Steve Jobs døde den 5. oktober 2011.

Læs også:

Et år på posten: Sådan har Tim Cook givet Steve Jobs baghjulYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.