Apples Tim Cook: Derfor har jeg skiftet ud i ledelsen

Tim Cook har som administrerende direktør i Apple skiftet ud på afgørende top-poster, selvom selskabet skovler penge ind. Her fortæller han, hvad der lå bag de beslutninger.

Læs også:

Et år på posten: Sådan har Tim Cook givet Steve Jobs baghjul


Tim Cook tiltrådte som CEO i Apple, da Steve Jobs i august 2011 måtte trække sig helt fra posten på grund af sin sygdom.

Cook har siden formået ikke bare at fastholde Apples vækst, men også at styrke den, og ser man udelukkende på de økonomiske resultater, har han faktisk leveret en imponerende indsats som Apple-styrmand.

Den første tid som CEO har dog ikke været uden udfordringer. Ikke mindst Apples nye korttjeneste er blevet kritiseret voldsomt, og Tim Cook har været nødt til at komme med en offentlig undskyldning.

I et langt interview på Businessweek fortæller Tim Cook nu om sine oplevelser og beslutninger i CEO-stillingen i verdens mest værdifulde selskab.

Derfor skulle der fyres
Tim Cook bliver i interviewet blandt andet spurgt, hvorfor han valgte at fyre to af top-lederne i selskabet, software-chefen Scott Forstall og retail-chefen John Browett?

Tim Cook forklarer, at Apples succes grundlæggende bygger på et godt samarbejde internt i selskabet.

"Vi har et enormt godt samarbejde hos Apple, men det handler om at nå et nyt niveau ... den ting, vi gør, som jeg mener ingen andre gør, er at integrere hardware, software og services på en måde, så de fleste forbrugere begynder ikke at skelne imellem dem længere," fortæller Tim Cook blandt andet til Businessweek.

Handler slet ikke om Apple Maps
"Så hvordan bliver vi ved med at gøre det og bliver ved med at nå et endnu højere niveau? Du skal være perfekt til samarbejde. Og de ændringer, som vi foretog, får os til at nå et helt nyt samarbejds-niveau."

Scott Forstall var manden, der blandt andet stod bag Apples nye og meget kritiserede kort-tjeneste, og derfor satte mange lighedstegn mellem hans exit og det projekt.

Men det var slet ikke årsagen, hvis man skal tro Tim Cook.

"Vi var allerede - for at bruge en industri-frase, jeg ikke bryder mig om - 'best of breed'. Men det bringer os op på et helt nyt niveau, så det er det, det hele handler om."

"Jeg ved, der er skrevet meget om det, men det er i virkeligheden det, der ligger bag," siger Tim Cook og roser de nuværende chefer i selskabet, ikke mindst top-designeren Jonathan Ive.

Tim Cooks vej til toppen
Tim Cook blev chief operating officer i 2007 efter at have været en del af Apple siden 1998.

Han afløste Steve Jobs som CEO, mens Jobs var under behandling.

I august 2011 tog Tim Cook permanent over som CEO.
Steve Jobs døde den 5. oktober 2011.

Læs også:

Et år på posten: Sådan har Tim Cook givet Steve Jobs baghjulYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Test jeres it-sikkerhed gratis i 14 dage med Cisco Cloudlock - og få rapport med resultaterne direkte i din indbakke
Du kan nu - kvit og frit - teste banebrydende it-sikkerhedsløsninger fra Cisco. Cisco Cloudlock er en sikkerhedsløsning, der hjælper dig med at kontrollere dine brugeres rettigheder på tværs af systemer. Løsningen fungerer altså med Office 365, Salesforce og lignende, helt usynligt for dine brugere. Efter 14 dage modtager du en rapport direkte i din indbakke med en vurdering af jeres sikkerhedsprofil på tværs af jeres cloud-løsninger. Når du booker en demo, registrerer vi dig i vores system og retter henvendelse til dig via en af vores partnere inden for ganske få dage. Demoen er enkel at installere og kræver ingen ny hardware.