Artikel top billede

Danske banker spilttet om Windows 8-app: Kan den bruges til noget?

De danske banker har helt forskellige holdninger til, hvordan de vil håndtere en app til Windows 8. Få overblikket her.

Læs også:
Sådan udvikler du smarte apps til Windows 8

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8

Stortest: Her er Surfaces svagheder og styrker

Om der kommer en Windows 8 app til din bankløsning, afhænger helt og holdent af, hvilken bank du har.

Meningerne er nemlig meget delte i finansverdenen.

Her er man klar

I Bankernes EDB Central (BEC), som er ejet af en række mindre og mellemstore pengeinstitutter, er man klar med en platform til Windows 8.

BEC har udviklet et rammeværk, som stilles til rådighed for medlemmerne, hvilket har betydet, at Arbejdernes Landsbank er den første bank i Danmark, der kan tilbyde sine kunder en bank-app til Windows 8.

"Det har været et spændende og meget intensivt projekt, hvor vi har samarbejdet tæt med både kunder og underleverandør om at levere en færdig bank app til 'Windows Store' på få uger. Det har kun kunnet lade sig gøre på så kort tid, fordi vi i forvejen har så stor erfaring med lignende projekter og eksempelvis har kunnet genbruge webservices fra vores Mobilbank," siger projektleder Sandra Gjelstrup.

Flere banker fra fællesskabe er ifølge BEC på vej med lignende tiltag.

BEC's webside kan du se hvem kunderne/ejerne er, og derved hvilke banker, der kan bruge BEC-løsningen.

Vi har ingen planer

Er man derimod bankkunde i Nykredit bank, så er der ikke udsigt til, at der er en app på vej lige med det første.

"Vi har ingen planer om en app til Windows 8 lige i øjeblikket," fortæller Thomas Egede Kragh, der er internetchef og underdirektør i Nykredit Digitale Medier.

"Vi har samme holdning som til Windows Phone og Blackberry, som vi heller ikke har udviklet til. Vi venter lige og ser, hvor mange brugere der kommer. Viser det sig, at der kommer en kritisk masse, så udvikler vi en app, men den er ikke lige på trapperne," siger han.

Danmarks største har besluttet sig

I Danmarks største bank kommer der en app til Windows 8, men man skal væbne sig med tålmodighed, for den kommer først om et halvt års tid.

"Vi har taget en beslutning om at udvikle en løsning til Windows 8-platformen, som er klar i første halvår 2013," fortæller Stefan Funch Jensen, chefkonsulent, Online & Mobil, Danske Bank.

"Vi vil gerne ligge i førerfeltet, når det gælder digitale løsninger, og derfor har vi også besluttet, at vi vil være på Windows 8. Vores erfaringer er, at når vi introducerer løsninger til mobile platforme, er interessen fra brugerne meget stor."

Læs også:
Sådan udvikler du smarte apps til Windows 8

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8

Stortest: Her er Surfaces svagheder og styrker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere