Danske banker spilttet om Windows 8-app: Kan den bruges til noget?

De danske banker har helt forskellige holdninger til, hvordan de vil håndtere en app til Windows 8. Få overblikket her.

Læs også:
Sådan udvikler du smarte apps til Windows 8

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8

Stortest: Her er Surfaces svagheder og styrker

Om der kommer en Windows 8 app til din bankløsning, afhænger helt og holdent af, hvilken bank du har.

Meningerne er nemlig meget delte i finansverdenen.

Her er man klar
I Bankernes EDB Central (BEC), som er ejet af en række mindre og mellemstore pengeinstitutter, er man klar med en platform til Windows 8.

BEC har udviklet et rammeværk, som stilles til rådighed for medlemmerne, hvilket har betydet, at Arbejdernes Landsbank er den første bank i Danmark, der kan tilbyde sine kunder en bank-app til Windows 8.

"Det har været et spændende og meget intensivt projekt, hvor vi har samarbejdet tæt med både kunder og underleverandør om at levere en færdig bank app til 'Windows Store' på få uger. Det har kun kunnet lade sig gøre på så kort tid, fordi vi i forvejen har så stor erfaring med lignende projekter og eksempelvis har kunnet genbruge webservices fra vores Mobilbank," siger projektleder Sandra Gjelstrup.

Flere banker fra fællesskabe er ifølge BEC på vej med lignende tiltag.

BEC's webside kan du se hvem kunderne/ejerne er, og derved hvilke banker, der kan bruge BEC-løsningen.

Vi har ingen planer
Er man derimod bankkunde i Nykredit bank, så er der ikke udsigt til, at der er en app på vej lige med det første.

"Vi har ingen planer om en app til Windows 8 lige i øjeblikket," fortæller Thomas Egede Kragh, der er internetchef og underdirektør i Nykredit Digitale Medier.

"Vi har samme holdning som til Windows Phone og Blackberry, som vi heller ikke har udviklet til. Vi venter lige og ser, hvor mange brugere der kommer. Viser det sig, at der kommer en kritisk masse, så udvikler vi en app, men den er ikke lige på trapperne," siger han.

Danmarks største har besluttet sig
I Danmarks største bank kommer der en app til Windows 8, men man skal væbne sig med tålmodighed, for den kommer først om et halvt års tid.

"Vi har taget en beslutning om at udvikle en løsning til Windows 8-platformen, som er klar i første halvår 2013," fortæller Stefan Funch Jensen, chefkonsulent, Online & Mobil, Danske Bank.

"Vi vil gerne ligge i førerfeltet, når det gælder digitale løsninger, og derfor har vi også besluttet, at vi vil være på Windows 8. Vores erfaringer er, at når vi introducerer løsninger til mobile platforme, er interessen fra brugerne meget stor."

Læs også:
Sådan udvikler du smarte apps til Windows 8

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8

Stortest: Her er Surfaces svagheder og styrker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.