Artikel top billede

DR sætter it-folk på porten

DR fyrer i teknologi-afdelingen efter en større analyse af, hvordan man bedre kan udnytte de teknologiske muligheder.

Læs også:

DR's store it-rorfører går fra borde

DR har tirsdag meddelt 38 medarbejdere i afdelingen for teknologi og produktion, at de er afskediget.

Fyringerne sker som en del af en større plan om at effektivisere teknologi-delen i DR.

"De kommer efter, at DR i forlængelse af et større analysearbejde vedtog en plan for, hvordan DR kan blive bedre til at udnytte de teknologiske muligheder og udnytte sine ressourcer," skriver DR i en pressemeddelelse.

Det er ikke alle de 38 medarbejdere, der er deciderede it-folk, men afskedigelserne er et udtryk for, hvor DR nu bevæger sig hen på teknologi-siden.

"Det er hårdt at være i en situation, hvor vi skal afskedige medarbejdere, men hvis DR fortsat skal sikre en konkurrencedygtig teknologi og produktion, skal vi styrke effektiviteten, også selvom det indebærer, at vi skal sige farvel til en række dygtige medarbejdere."

Teknologidirektør-stillingen nedlægges

DR meddelte i november, at man nedlagde stillingen som teknologidirektør, der stod ledig, efter at Peter Andersen i foråret stoppede efter næsten 23 år i stillingen.

"Vi er gået fra analog til digitalt, og vi har samlet produktionen i DR Byen. Nu skal DR i gang med at finde ud af, hvad der ligger på den anden side, og hvordan vi bedst indretter os i den nye medievirkelighed. Jeg har vurderet, at det er et godt tidspunkt at afprøve mulighederne uden for DR," udtalte Peter Andersen dengang.

I stedet er det nu økonomidirektør Martin Præstegaard, der har det overordnede it-ansvar.

Læs også:

DR's store it-rorfører går fra borde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere