Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

IBM vil forære dig gratis udgave af den nye Notes

IBM er på fredag klar med den niende version af sit Notes-program, der på talrige måder bryder med det traditionelle Notes-produkt. Læs her, hvad du kan forvente.

Læs også:
Derfor løber Microsoft med IBM's Notes-kunder

Microsoft på strandhugst hos Lotus Notes-brugerne

På fredag er it-giganten IBM klar til at slippe en offentlig betaversion af sin niende version af mailprogrammet Notes og dertilhørende Dominoserver Social Edition på gaden.

At IBM lancerer offentlige beta-versioner af sine programmer, før de er endeligt klar til salg, hører til sjældenhederne.

Alligevel mener danske Uffe Sørensen, der er europæisk chef for IBM's social business- og collaboration-forretning, at det giver god mening, at de nye Notes- og Domino-produkter ligger som public beta-versioner indtil den endelige lancering af Notes 9.0 i første kvartal af 2013.

"Vi har lanceret public beta-versioner før, og nu vil vi så tidligt og bredt ud som muligt og fortælle markedet, at vi er klar med de nyeste Notes- og Domoni-produkter," forklarer Uffe Sørensen omkring, at IBM kører med offentlig beta-produkter.

Testet brugervenlighed i årevis

Den danske IBM-boss for Europa har selv kørt med Notes 9.0 i et halvt års tid.

Og han er - ikke overraskende - fuld af lovord for den kommende Notes-version, der kan køre på stort set alle platforme som desktop-pc, tablets, smartphones og i browsere via cloud og/eller på virksomhedens egne servere via Domino-produktet.

"Vi har testet brugervenligheden i et par år, og det nye design er genkendeligt, selvom vi har gjort brugergrænsefladen mere enkel," fortæller om han om IBM's store mail-lancering i slutningen af denne uge.

På funktionssiden har IBM ifølge Uffe Sørensen "hundredevis" af nye eller opgradererede funktioner, og han fremhæver flere som killer-funktioner. Det gælder ikke mindst IBM's fortsatte storsatsning på de sociale og samarbejdsmæssige elementer i Notes.

"Efter opkøbet af Lotus i 1995 og vores Hannover-lancering (af Notes 8.0, red.), så er Notes 9.0 den tredje generation og en klar erklæring til vores kunder og partnere om, at vores strategi med fokus på samarbejde og de sociale elementer vil fortsætte i fremtiden," siger Uffe Sørensen.

Twitter møder unified communications

Det sociale aspekt kan blandt andet ses i integrationen af "Profiler" i Notes-programmet, der har skilt sig af med "Lotus"-brandet af markedsføringsmæssige årsager.

Her er de nye lækre funktioner

I Profiler kan ens medarbejdere i virksomheden eksempelvis kan se ens CV, status for tilgængelighed, små opdateringer og meget andet i et samspil, der minder om en parring af Twitter og diverse unified communications-værktøjer.

"Vi har haft mange af vores nye funktioner før, men nu er de blevet integreret bedre ind i Notes," lyder det fra Uffe Sørensen, som også fremhæver den såkaldte activity stream bygget på OpenSocial-standarden.

En strøm af oplysninger

Den nye activity stream kan meget populært sagt betegnes som en slags Facebook for erhvervslivet.

Her kan kunderne opdatere deres profiler, skrive til hinanden eller dele filer i én lang strøm, hvor brugeren selv kan bestemme, hvem der kan se hvilke opdatering og fil-delinger.

Det betyder eksempelvis, at to personer kan sende beskeder til eller dele filer med hinanden på activity stream, som ingen andre kan se. Omvendt kan man også lade hele ens afdeling eller hele firmaet følge med i ens opdateringer, fildelinger og beskeder.

Har altid nyeste fil i strømmen

På den måde slipper man for at sende mails til hinanden.

"Jeg tror, at en stor volumen af mails vil blive erstattet med den nye funktion. Og man kan også dele filer i stedet for at maile dem. Det betyder, at man ikke behøver lave kopier af filen, og at man altid ved, hvor den nyeste version af filen ligger," forklarer Uffe Sørensen om den nye activity stream.

Han indskyder, at brugerne selv kan bestemme, om de vil køre med den nye informationsstrøm, eller om de hellere vil benytte det klassiske Notes-look.

Hent Notes gratis

Du kan læse mere om activity stream her.

Du kan også gå ind på Ed Brills blog, hvor han som IBM's øverste Notes-ansvarlige har lagt flere informationer omkring Notes 9.0 og et link til at registrere sig som bruger på den gratis beta-version.

For god ordens skyld bør det nævnes, at det kun er beta-versionen, der er gratis. Når IBM lancerer Notes 9.0 for alvor i første kvartal af 2013, så skal du til lommerne, hvis du vil have produktet.

Læs også:
Derfor løber Microsoft med IBM's Notes-kunder

Microsoft på strandhugst hos Lotus Notes-brugerne
IT-JOB

Intrasoft International Scandinavia A/S

Project Manager for Public Sector Projects

Landbrug & Fødevarer

Enterprisearkitekt

Falck Danmark A/S

Senior Tester

Centrica Energy Trading A/S

Senior Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.