Artikel top billede

It-system til seks milliarder kroner droppes

Det amerikanske luftvåben har droppet et it-system efter at have brugt seks milliarder kroner på det. Nu vil man vide, hvordan det kunne gå så galt.

Hvorfor droppede det amerikanske luftvåben et nyt it-system til milliarder af dollars?

Det har ledende politikere i forsvarsudvalget i de Forenende Staters senat ifølge Bloomberg spurgt landets forsvarsminister Leon Panetta om.

ERP-systemet ved navn Expeditionary Combat Support System, der er leveret af CSC, skulle bruges til at styre luftvåbnets forsyningskæder, men blev for nylig skrottet, efter at flyvevåbnet havde brugt mere end seks milliarder kroner på det.

US Air Force forklarede dengang, at milliarderne er brugt siden 2005 "uden at give nogen nævneværdig militær kapacitet."

Oracle-system

Systemet blev født i 2005 hos Oracle, som vandt den oprindelige kontrakt på 88 millioner dollars foran SAP.

ERP-systemet skulle have afløst omkring 200 legacy-systemer i luftvåbnet.

CSC's opgave har været at integrere systemet, der blev droppet af US Air Force i marts 2012, hvor myndigheden havde betalt 527 millioner dollars til CSC for ERP-systemet, skriver Bloomberg.

Samlet har systemet kostet mere end en milliard. Og det vil to senatorer i forsvarsudvalget have et svar på fra forsvarsministeren, som de har sendt et brev til.

"Vi mener, at offentligheden og skatteyderne fortjener en god forkalring på, hvordan flyvevåbnet kan bruge mere end en milliard dollars uden at få nogen nævneværdig militær kapacitet, hvem der vil blive stillet til ansvar og hvilke skridt ministeriet vi tage for at sikre, at det her ikke vil ske igen," skriver senator John McCain (R, Arizona) og Senator Carl Levin (D, Michigan).

Politikerne har i alt stillet forsvarsministeren 10 spørgsmål til sagen.

Flyvevåbnet oplyste i forbindelse med skrotningen af it-systemet, at man forventede at det ville koste yderligere 1,1 milliard dollars at få systemet i mål, men at det først ville være klar til brug i 2020 og kunne bruges til en fjerdel af de anvendelsesområder det oprindeligt var tiltænkt.

"Derfor afbryder vi programmet og går fremad ved hjælp af andre muligheder," oplyste luftvåbnet ifølge Computerworlds amerikanske søsterblad dengang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere