Artikel top billede

Dansk softwarehus må fyre folk efter Polsag-forlis

Et mindre dansk softwarehus må fyre folk og indkassere store fald i regnskabstallene - altsammen i kølvandet på Polsag-forlis.

Læs også:
Underleverandør trækkes ind i Polsag-skandalen.

Slut-opgørelse: Så mange penge blev tabt på Polsag.

Polsag: Her er it-eventyret, der endte i skandale.

Den danske it-virksomhed ScanJour er blevet hårdt ramt, efter politiet valgte at trække stikket til skandale-projektet Polsag.

Det fremgår af selskabets netop aflagte regnskab.

Omsætningen er faldet med otte procent i forhold til året før - og blev på 114 millioner kroner.

"Tilbagegangen skyldes delvist en tøven i markedet i løbet af regnskabsåret samt afviklingen af Polsag, som samlet medførte, at ordreindgangen faldt med 12 procent i forhold til det foregående regnskabsår," står der i regnskabet.

Dertil kommer udgifter til opsagte medarbejdere.

"Selskabets indtjening for regnskabsåret er væsentligt påvirket af, at Rigspolitiet i februar besluttede at stoppe Polsag. Et kundeprojekt som selskabet er underleverandør til."

"Som følge heraf har selskabet nedskrevet fordringer og hensat til opsagte medarbejdere for cirka 8,1 millioner kroner," hedder det videre.

Konsulentforretning ramt hårdt

Ud fra regnskabet ser det særligt ud til, at Polsag-forliset har ramt selskabets konsulentforretning.

"Levering af konsulentydelser beløb sig til 24 millioner kroner, hvilket er et fald på 27 procent i forhold til året før. Faldet er en følge af ophør af Polsag samt det forsatte strategiske skifte fra projektdrevet forretning til softwarehus," skriver selskabet.

På den positive side har ScanJour på sit kernemarked, den statslige sekstor, indgået en implemeteringsaftale med Økonomi- og Indenrigsministeriet og og skal lave arkiveringsopgaver for Skat og Københavns Universitet.

Selskabets administrerende dirketør Henrik Schlægel ønsker ikke at besvare spørgsmål vedrørende regnskabet, men henviser til en pressemeddelse derom.

Heri bekræfter man, at det har været et udfordrende år.

Læs også:
Underleverandør trækkes ind i Polsag-skandalen

Millionunderskud siden 2007/2008

Endvidere fremgår det også her, at "selskabets indtjening er påvirket af, at Justitsministeriet i februar besluttede at stoppe Polsag-projektet."

"Alle økonomiske konsekvenser af nedlukningen af Polsag er reflekteret i det aflagte regnskab, hvor der er omkostningsført i alt DKK 8,1 millioner, inklusiv hensættelser til opsagte medarbejdere og andre Polsag-relaterede omkostninger," hedder det i meddelelsen.

Men ser man bort fra skandalen, findes der altså også lyspunkter, påpeger direktøren i meddedelsen.

"Hvis vi korrigerer for Polsag-omkostningerne, der i sagens natur har ekstraordinær karakter, så udgør årets driftsresultat før afskrivninger et overskud på DKK 15,2 millioner EBITDA har været stabilt på dette niveau gennem de seneste tre år og er et udtryk for, at ScanJour løbende har formået at tilpasse omkostningsniveauet til såvel markedsvilkårene som den omlægning af forretningen, der er pågået," udtaler han i pressemeddelelsen.

Ifølge erhvervsdatabasen BIQ har resultatet før skat for selskabet været minus 9,4 millioner kroner i 07/08, minus 30,7 millioner kroner i 08/09, minus 6,4 millioner kroner i 09/10 og minus 7,3 millioner kroner i 10/11.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere