Artikel top billede

Dansk softwarehus må fyre folk efter Polsag-forlis

Et mindre dansk softwarehus må fyre folk og indkassere store fald i regnskabstallene - altsammen i kølvandet på Polsag-forlis.

Læs også:
Underleverandør trækkes ind i Polsag-skandalen.

Slut-opgørelse: Så mange penge blev tabt på Polsag.

Polsag: Her er it-eventyret, der endte i skandale.

Den danske it-virksomhed ScanJour er blevet hårdt ramt, efter politiet valgte at trække stikket til skandale-projektet Polsag.

Det fremgår af selskabets netop aflagte regnskab.

Omsætningen er faldet med otte procent i forhold til året før - og blev på 114 millioner kroner.

"Tilbagegangen skyldes delvist en tøven i markedet i løbet af regnskabsåret samt afviklingen af Polsag, som samlet medførte, at ordreindgangen faldt med 12 procent i forhold til det foregående regnskabsår," står der i regnskabet.

Dertil kommer udgifter til opsagte medarbejdere.

"Selskabets indtjening for regnskabsåret er væsentligt påvirket af, at Rigspolitiet i februar besluttede at stoppe Polsag. Et kundeprojekt som selskabet er underleverandør til."

"Som følge heraf har selskabet nedskrevet fordringer og hensat til opsagte medarbejdere for cirka 8,1 millioner kroner," hedder det videre.

Konsulentforretning ramt hårdt

Ud fra regnskabet ser det særligt ud til, at Polsag-forliset har ramt selskabets konsulentforretning.

"Levering af konsulentydelser beløb sig til 24 millioner kroner, hvilket er et fald på 27 procent i forhold til året før. Faldet er en følge af ophør af Polsag samt det forsatte strategiske skifte fra projektdrevet forretning til softwarehus," skriver selskabet.

På den positive side har ScanJour på sit kernemarked, den statslige sekstor, indgået en implemeteringsaftale med Økonomi- og Indenrigsministeriet og og skal lave arkiveringsopgaver for Skat og Københavns Universitet.

Selskabets administrerende dirketør Henrik Schlægel ønsker ikke at besvare spørgsmål vedrørende regnskabet, men henviser til en pressemeddelse derom.

Heri bekræfter man, at det har været et udfordrende år.

Læs også:
Underleverandør trækkes ind i Polsag-skandalen

Millionunderskud siden 2007/2008

Endvidere fremgår det også her, at "selskabets indtjening er påvirket af, at Justitsministeriet i februar besluttede at stoppe Polsag-projektet."

"Alle økonomiske konsekvenser af nedlukningen af Polsag er reflekteret i det aflagte regnskab, hvor der er omkostningsført i alt DKK 8,1 millioner, inklusiv hensættelser til opsagte medarbejdere og andre Polsag-relaterede omkostninger," hedder det i meddelelsen.

Men ser man bort fra skandalen, findes der altså også lyspunkter, påpeger direktøren i meddedelsen.

"Hvis vi korrigerer for Polsag-omkostningerne, der i sagens natur har ekstraordinær karakter, så udgør årets driftsresultat før afskrivninger et overskud på DKK 15,2 millioner EBITDA har været stabilt på dette niveau gennem de seneste tre år og er et udtryk for, at ScanJour løbende har formået at tilpasse omkostningsniveauet til såvel markedsvilkårene som den omlægning af forretningen, der er pågået," udtaler han i pressemeddelelsen.

Ifølge erhvervsdatabasen BIQ har resultatet før skat for selskabet været minus 9,4 millioner kroner i 07/08, minus 30,7 millioner kroner i 08/09, minus 6,4 millioner kroner i 09/10 og minus 7,3 millioner kroner i 10/11.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere






CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital