Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Minister: Her er forklaringen på kikset telemedicin-projekt

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) mener ikke, at dårlig bredbåndsdækning er årsagen til forfejlet KMD-projekt om telemedicin. Alligevel trækker hun lidt i land.

Læs også:
Elendigt bredbånd sender KMD-system til tælling

Valget af softwareløsningen - og ikke den overordnede bredbåndsdækning - var skurken, da et KMD-projekt for nyligt slog fejl i Nordjylland.

Sådan lyder forklaringen indirekte fra erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i en række §20-svar, hun har sendt af sted efter at være blevet bombarderet med spørgsmål i sagen, hvor bredbåndsdækningen i første omgang var udråbt som sorteper.

I forsøget skulle 85 kronisk syge og ældre agere prøvekaniner for at det offentlige kunne prøve sig frem og forbedre sin telemedicin.

Men personerne oplevede store tekniske problemer.

Men nu forsvarer ministeren altså bredbåndsdækningen i den pågældende sag i sine svar.

"Det konkrete projekt, der omtales i artiklen, er et pilotprojekt baseret på en bestemt type teknologi, xDSL, og er derfor ikke udtryk for den samlede dækning af den digitale infrastruktur i Danmark, som bl.a. også inkluderer kabel-tv-net og fiber. Pilotprojektet har således begrænset sig i valget af digitale platforme," lyder det i et svar fra ministeren, der fortsætter:

"Det er naturligt i et pilotprojekt, men kan ikke bruges til at sige noget om den infrastruktur, der faktisk er til rådighed, og som i virkeligheden er bedre. Flere af postdistrikterne i forsøget indeholder fx også en betydelig dækning med kabel-tv-net," skriver ministeren.

"Den generelle faktiske bredbåndsdækning vil således være højere, end det pilotprojektet indikerer," skriver hun.

Erhvervsminister erkender mangelfulde bredbåndstal

Men selv om ministeren altså på den ene side forsvarer bredbåndskortlægningen, erkender hun på den anden side visse problemer med præcisionen.

En lidt opsigtsvækkende melding i forhold til, at den seneste bredbåndskortlægning blev sendt ud i forgårs med optimistiske toner fra ministeren i forhold til stigningen i bredbåndsdækningen.

"Stigningen viser, at vi er godt på vej til at opfylde regeringens målsætning om, at alle skal have adgang til at få en bredbåndsforbindelse på mindst 100 Mbit/s senest i 2020," lød det fra ministeren i pressemeddelelsen.

Den nu lidt mere tvetydige melding kommer i svaret på et af it-ordføreren i Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjærs, mange spørgsmål, som lyder:

"Mener ministeren, at der er sammenhæng mellem kvaliteten af de danske bredbåndsforbindelser i de teoretiske kortlægninger, og kvaliteten af forbindelserne, som borgerne oplever i den virkelige verden?"

Her svarer ministeren følgende:

"Erhvervsstyrelsens bredbåndkortlægning er ikke baseret på teoretiske hastigheder. Bredbåndskortlægningen er baseret på indberetninger fra ejerne af bredbåndsinfrastrukturen," skriver hun og tilføjer:

"Selskaberne skal indberette de hastigheder, som husstande og virksomheder vil kunne få under normale omstændigheder, hvorfor de kan afvige lidt fra den hastighed, forbrugeren oplever på et givet tidspunkt og de hastigheder, der markedsføres over for forbrugeren."

"Vi iværksætter i 2013 et pilotprojekt, som skal undersøge muligheden for en mere detaljeret kortlægning af adgangen til bredbånd. På baggrund heraf vil det efterfølgende blive vurderet, om der fremover skal indføres en mere detaljeret opgørelsesmetode," lyder det fra ministeren i svaret.

Se hvad KMD mener om sagen her: KMD om fejlslagent telemedicinforsøg: Her er læren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.