Artikel top billede

Kodak sælger alle patenter: It-giganter står på spring

Kodak sælger alle sine patenter for at undgå konkurs. Apple, Google, Microsoft og Facebook står på spring.

Computerworld News Service: Som et skridt på vejen ud af konkurs i 2013 sælger Kodak hele sin patentportefølje for tre milliarder kroner til et konsortium, der i sidste ende vil licensere dele af samlingen til andre selskaber såsom Apple, Google og Facebook.

Kodak har på et tidspunkt angiveligt ejet intet mindre end 1.100 patenter alene inden for digital billeddannelse til en værdi af cirka 14,7 milliarder kroner.

Kodak vil fra det aktuelle salg modtage tre milliarder kroner, hvoraf en del vil blive betalt af 12 IP-licenstagere (intellectual property), der er organiseret i et konsortium af Intellectual Ventures og RPX Corporation.

Los Angeles Times rapporterer, at denne gruppe ikke kun inkluderer Apple og Google men også Microsoft, Research In Motion, Adobe, Samsung og Huawei.

Den foreslåede handel, som først skal godkendes af dommeren i konkurssagen, opnår et af Kodaks hovedmål i sin omstrukturering og følger andre nyligt gennemførte mål.

De tæller en aftale om foreløbig og afsluttende finansiering i forbindelse med selskabets afslutning af sin Chapter 11-omstrukturering samt afvikling af sin gæld til tidligere medarbejdere i USA, der skulle have udbetalt godtgørelse andet end pension i forbindelse med deres fratrædelse.

Kodaks salg af immaterielle aktiver sikrer ifølge selskabet selv yderligere fremdrift mod en succesfuld tilbagetræden i den kommercielle billeddannelsesbranche i første halvår 2013.

Kodak indgav konkursbegæring i januar og har siden afskediget cirka 4.000 medarbejdere - efter at have afskediget næsten 50.000 siden 2003.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere