Artikel top billede

Verdensberømt tidligere HP-topchef ny formand for KMD

Verdensberømt tidligere topchef for SAP og HP får plads i KMD's bestyrelse.

Der er netop foretaget store ændringer i KMDs bestyrelse.

Det sker i forbindelse med at myndighederne har godkendt salget af KMD, oplyser selskabet.

Også bestyrelsen for KMD-selskabet KMD Equity Holding A/S bliver ændret, fremgår det på cvr.dk

Ud af bestyrelsen træder Vagn Ove Sørensen og Jens Moberg. Ligesom tre andre folk forlader den.

KMD-direktører indtræder

I stedet indtræder den internationalt kendte topchef Léo Apotheker.

Sammen med Léo Apotheker træder økonomidirektør Carsten Fensholt fra KMD A/S, administrerende direktør Lars Monrad-Gylling og Advent International-manden Frederic Wakeman ind i bestyrelsen sammen med endnu en brite.

KMD udsendte kort efter meddelelsen på cvr.dk en pressemeddelse om ændringerne.

Af meddelelsen fremgår det at kapitalfonden Advent International i forbindelse med købet af KMD har udpeget Léo Apotheker til ny bestyrelsesformand for KMD.

Apotheker har fulgt KMD

Léo Apotheker indtræder som repræsentant for Advent International, hvortil han i dag er tilknyttet som strategisk rådgiver.

"Jeg har blandt andet gennem SAP's tætte samarbejde med KMD fulgt virksomheden i flere år. Jeg kender KMD's ledelse, og sammen med den ser jeg frem til at videreudvikle KMD's stærke position," udtaler Léo Apotheker.

Han har en fortid med topposter inden for it-branchen, blandt andet CEO i SAP AG og Hewlett-Packard.

I dag er han bestyrelsesmedlem i flere internationale virksomheder såsom Schneider Electric SA, Steria, GT Nexus samt PlaNet Finance, der er en non-profit organisation, oplyses det.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra KMD her.

Afgående formand: Naturligt
Udvklingen betyder altså blandt andet et exit for Vagn Sørensen, der indtil nu faktisk sad i bestyrelsen for blandt andre KMD og TDC.

Hans afløser som formand er Leo Apotheker, får rosende ord med på vejen.

"Leo Apotheker er en tung og kompetent herre indenfor branchen og med sin internationelle erfaring og profil en person, som vil kunne tilføre KMD meget," siger Vagn Sørensen om afløseren.

Samtidig forklarer Vagn Sørensen, at han er fuldt ud afklaret med sin exit.

"Det er altid vemodigt at forlade et selskab man har været glad for at være aktiv i, men det hører med til kapitalfondsmodellen, at formanden forlader virksomheden i forbindelse med exit," forklarer han.

Vagn Sørensen har i øvrigt været formand for TDC siden 2008 og KMD siden 2009.

"Det har været en spændende opgave for mig at være med til at videreuvikle KMD sammen med selskabets kompetente ledelse og meget dygtige medarbejdere," slutter han.

Opdateret med kommentarer fra Vagn Sørensen.

Her er beskeden fra cvr.dk

Denne meddelelse blev sendt ud via cvr.dk kort forinden KMDs pressemeddelelse røg ud.

Cvr-nr: 31872669
Navn: KMD EQUITY HOLDING A/S
Adresse: Lautrupparken 40
2750 Ballerup
Kommune: Ballerup
Registreringer: Offentliggjort 20.12.2012
Bestyrelse:
Udtrådt af bestyrelsen: Vagn Ove Sørensen, den 20.12.2012, John Helmsøe-Zinck, den 20.12.2012, Morten Hummelmose, den 20.12.2012, Sven Tore Kallstenius, den 20.12.2012, Jens Winther Moberg, den 20.12.2012.
Indtrådt i bestyrelsen: Léo Apotheker, Eaton Square 15, Flat A, London SW1W 9DD, Storbritannien, den 20.12.2012, Økonomidirektør Carsten Fensholt, Gl.Holte Gade 27, Gl Holte, 2840 Holte, den 20.12.2012, Direktør Lars Monrad-Gylling, Søllingsvej 7, 2920 Charlottenlund, den 20.12.2012, Frederic Wakeman, Hurlingham Road 105, London SW 3NL, Storbritannien, den 20.12.2012, John Woyton, 8 Latham Place, Upminster, Essex RM14 1DU, Storbritannien, den 20.12.2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.