Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ekspert: Sådan kan Léo Apotheker forgylde KMD

Se hvordan KMD vil kunne høste fede gevinster på sin nye, verdensberømte formand, der har været topchef for flere af verdens absolut førende it-selskaber.

En kapacitet af de helt store. 

Sådan lyder IDC-analytiker Jan Horsagers vurdering af nyheden om, at KMD´s nye bestyrelseformand bliver tidligere HP og SAP-boss Léo Apotheker. Det kan du læse mere om her.
 
"Han kender jo alle, som er værd at kende i den internationale it-verden. Og uanset, hvad de måtte mene om ham, så er den viden guld værd som topchef i KMD," siger Jan Horsager. 

Dermed gør hans indtog i KMD-bestyrelsen også hele KMD's videreudvikling, efter dets opkøb af den amerikanske kapitalfond Advent International, endnu mere spændende, mener Jan Horsager.

"For han vil helt sikkert kunne finde nogle veje ud i verden for KMD," vurderer Jan Horsager. 

Spændende parløb

Under alle omstændigheder er det ikke en gratis herre, man har fået med om bord. 

Men Jan Horsager hæfter sig også ved, at det bliver spændende at se det parløb, som den nye formand skal køre med administrerende direktør Lars Monrad-Gylling. 

"Det bliver meget spændende at se, hvad det vil føre til," siger Jan Horsager. 

Selvom Léo Apotheker kommer fra HP og SAP som direktør og til det langt mindre KMD, så afviser han et billede om, at det svarer til en Barcelona-fodboldspiller, der skal til at træne Thisted FC fra en sekunda række. 

"Det vil være et helt urimeligt billede. For selvom KMD er langt mindre, så skal det måles på ambitioner, teknologi, løsninger og markedskendskab, hvor KMD er virkeligt godt med," understreger Jan Horsager. 

Endelig vil han som bestyrelsesformand have en noget anden rolle end som administrerende direktør.

Derfor mener Jan Horsager ikke, at man skal se på HP´s mange problemer, som et udtryk for at Léo Apotheker ikke skulle være en stor gevinst for KMD.

Læs også:

Verdensberømt tidligere HP-topchef ny formand for KMD.

Dansk selskab køber en ordentlig luns af KMD.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere