Artikel top billede

Chipfabrikant taber milliarder i patentsag mod universitet

En patentsat koster efter flere års tovtrækkeri chipfabrikant milliarder, og skaden kan måske vise sig at værre endnu større om et halvt års tid.

Den amerikanske chip fabrikant Marvell må slippe knap syv milliarder kroner i bøde til Carnegie Mellon Universitet i Pittsburgh, USA.

Det sker efter en 17 dage lang retssag, hvor en jury fandt Marvell skyldig i alle 24 anklagepunkter omkring brud på patenter.

Faktisk risikerer den Bermuda-registrerede chipfabrikant, at bøden bliver tredoblet.

Det vil i værste fald sige, at Marvell skal slippe knap 20 milliarder kroner for dets ifølge domsafsigelsens "forsætlige" brud på patenter, når dommer Nora Barry Fischer fra Pennsylvania, afsiger den endelige dom i maj 2013.

Det skriver Financial Times.

Brud på to patenter

Sagen begyndte at rulle i 2009, da universitet stævnede Marvell for at bryde to patenter, der omhandler den måde, som data bliver aflæst i integrerede kredsløb.

Marvell, som har leveret chips til BlackBerry-smartphones, Apples iPad og Amazons Kindle, afviste i første omgang universitetets krav på godt fire milliarder kroner.

Nu godt tre år efter har det vist sig, at bøden blev dobbelt så høj med fare for, at der kommer yderligere betalinger for patentbrud i maj.

Aktie i frit fald

Universitetet har i kølvandet på den nylige afgørelse udsendt en pressemeddelelse, hvor det slår fast, at denne sag omhandler fundamental teknologi for at øge præcisionen med den måde, som harddisk-drev aflæser data fra højhastighedsmagnetiske diske.

Marvell med et årligt salg på en milliard chips har ikke ønsket at udtale sig om sagen.

Ifølge Financial Times har Marvells aktiekurs styrtdykket med 46 procent i dette år, og selskabet gjorde det i november klart, at selskabet stod over for at skulle registrere en nedskrivning, såfremt markedsandelene fortsatte med at forsvinde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere