Artikel top billede

It-gigant mødt af dansk millionkrav - indtjening styrtdykker

It-virksomheden Accenture er blevet mødt med et såkaldt "mangelkrav" i kølvandet på ophør af outsourcing-aftale. Selskabets indtjening næsten halveret.

Læs også:

Codan træder på bremser i stort it-projekt

It-gigant i klinch med danske skattemyndigheder

Accenture har netop aflagt regnskab, hvori det fremgår, at ophøret af en outsourcingsaftale har udløst et millionkrav imod selskabet.

"I forbindelse med ophør af en outsourcing-aftale er der rejst et mangelskrav mod Accenture. Det vurderes, at selskabet vil skulle dække en del af det rejste krav," hedder det i en note i regnskabet.

"Der er hensat 2,6 millioner kroner som udtryk for bedste skøn af det forventet krav. Opgørelsen er forbundet med usikkerhed," skriver selskabet videre i regnskabet.

Accenture leverer konsulentydelser, systemintegration og outsourcing.

Omsætningen er faldet fra 1,4 milliarder kroner til 1,3 milliarder kroner.

Indtjeningen er faldet fra 107 millioner kroner til 64 millioner kroner.

Seneste har Accentures samarbejde med Codan og RSA været i fokus, hvor man valgte at træde på bremsen i et stort it-projekt.

Læs mere om det her.

Skatteopgør fortsætter

I forbindelse med sidste års regnskab kom det frem, at selskabet også har en tvist med de danske skattemyndigheder.

Læs mere om det her.

Og den tvist er der åbenbart ikke fundet en løsning på. I hvert fald fremgår det af det nye regnskab:

"En fællesnordisk skatterevision blev i 2007 indledt med fokus på finansårene 2005 til 2011. Skat har som resultat af revisionen fremsat krav om forhøjelse af den skattepligtige indkomst i finansårene 2005 og 2006."

Accenture bestrider kravet.

Computerworld har forsøgt at få Accentures udlægning af sagen. Læs mere om det her: Accenture efter million-krav: Vil ikke sige noget .

Læs også: Accenture efter million-krav: Vil ikke sige noget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.