Artikel top billede

It-gigant mødt af dansk millionkrav - indtjening styrtdykker

It-virksomheden Accenture er blevet mødt med et såkaldt "mangelkrav" i kølvandet på ophør af outsourcing-aftale. Selskabets indtjening næsten halveret.

Læs også:

Codan træder på bremser i stort it-projekt

It-gigant i klinch med danske skattemyndigheder

Accenture har netop aflagt regnskab, hvori det fremgår, at ophøret af en outsourcingsaftale har udløst et millionkrav imod selskabet.

"I forbindelse med ophør af en outsourcing-aftale er der rejst et mangelskrav mod Accenture. Det vurderes, at selskabet vil skulle dække en del af det rejste krav," hedder det i en note i regnskabet.

"Der er hensat 2,6 millioner kroner som udtryk for bedste skøn af det forventet krav. Opgørelsen er forbundet med usikkerhed," skriver selskabet videre i regnskabet.

Accenture leverer konsulentydelser, systemintegration og outsourcing.

Omsætningen er faldet fra 1,4 milliarder kroner til 1,3 milliarder kroner.

Indtjeningen er faldet fra 107 millioner kroner til 64 millioner kroner.

Seneste har Accentures samarbejde med Codan og RSA været i fokus, hvor man valgte at træde på bremsen i et stort it-projekt.

Læs mere om det her.

Skatteopgør fortsætter

I forbindelse med sidste års regnskab kom det frem, at selskabet også har en tvist med de danske skattemyndigheder.

Læs mere om det her.

Og den tvist er der åbenbart ikke fundet en løsning på. I hvert fald fremgår det af det nye regnskab:

"En fællesnordisk skatterevision blev i 2007 indledt med fokus på finansårene 2005 til 2011. Skat har som resultat af revisionen fremsat krav om forhøjelse af den skattepligtige indkomst i finansårene 2005 og 2006."

Accenture bestrider kravet.

Computerworld har forsøgt at få Accentures udlægning af sagen. Læs mere om det her: Accenture efter million-krav: Vil ikke sige noget .

Læs også: Accenture efter million-krav: Vil ikke sige noget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Tidligere Årets CIO Lars Mathiesen afviser at være inhabil i Skatteministeriets uafhængige it-tilsyn
Lars Mathiesen er en blandt fem centrale skikkelser, der skal føre tilsyn med de massive it-problemer i det danske skattevæsen. Men Lars Mathiesen, der i 2009 blev udnævnt til Årets CIO, er også tilknyttet som rådgivningsdirektør i Deloitte, som har leveret omfattende rådgivning og timer til det problematiske ejendomsvurderingssystem.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.