Artikel top billede

Microsoft: Google vil ikke give os adgang til Youtube

Microsoft og Google strides om adgangen til Youtube fra Windows-smartphones.

Læs også: 
Åben krig om app-markedet: It-giganter driller hinanden

Microsoft mener, at Google forhindrer selskabet i at tilbyde en fuldfed YouTube-app til Windows Phone.

Microsofts vice president Dave Heiner skriver i et blogindlæg, at Microsoft allerede for to år siden gjorde konkurrence-myndighederne i EU og USA opmærksomme på dette - ifølge Microsoft - forsøg på at hindre den frie konkurrence.

Microsoft peger på, at Googles Youtube-app til Android både gør det muligt at søge i video-kategorier, finde favoritter, se ratings og meget mere, ligesom det også er muligt på Apples iPhone.

"Desværre har Google nægtet at give Microsofts nye Windows Phones adgang til disse Youtube-metadata på samme måde, som Android-telefoner og iPhones har," lyder det i blogindlægget.

Konsekvensen er ifølge Dave Heiner, at Microsoft i dag kun kan vise en simpel udgave af YouTube.

"Googles afvisning betyder, at forbrugere, der benytter konkurrerende platforme, ikke kan få den samme oplevelse i forhold til at tilgå indhold, der er generelt tilgængeligt på nettet, og hvor næsten det hele er skabt af brugerne selv snarere end af Google," lyder det i Microsofts blogindlæg.

Anspændt forhold mellem giganterne

It-mediet V3 har fået en kommentar fra Google, der afviser anklagerne.

"Windows Phone-brugere kan få adgang til alle Youtube-funktioner via vores HTML5-baserede webside ... Faktisk har vi i adskillige år hjulpet Microsoft med at udvikle en fantastisk Youtube-oplevelse på Windows Phones."

Kort før jul kom det anspændte forhold mellem Google og Microsoft også til udtryk, da Google kom med en udtalelse om, at søgeselskabet ikke har planer om at komme med app-versioner af Gmail og Drive til Windows 8 eller Windows Phone 8 på grund af "manglende interesse" blandt kunderne.

"Vi har ingen planer om at bygge Windows-apps. Vi er meget opmærksomme på, hvor vi investerer, og vil gå derhen, hvor brugerne er, men de er ikke på Windows Phone eller Windows 8. Hvis det ændrer sig, vil vi selvfølgelig også investere der," udtalte en Google-mand.

Læs også:

Åben krig om app-markedet: It-giganter driller hinanden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere