Artikel top billede

Microsoft: Google vil ikke give os adgang til Youtube

Microsoft og Google strides om adgangen til Youtube fra Windows-smartphones.

Læs også: 
Åben krig om app-markedet: It-giganter driller hinanden

Microsoft mener, at Google forhindrer selskabet i at tilbyde en fuldfed YouTube-app til Windows Phone.

Microsofts vice president Dave Heiner skriver i et blogindlæg, at Microsoft allerede for to år siden gjorde konkurrence-myndighederne i EU og USA opmærksomme på dette - ifølge Microsoft - forsøg på at hindre den frie konkurrence.

Microsoft peger på, at Googles Youtube-app til Android både gør det muligt at søge i video-kategorier, finde favoritter, se ratings og meget mere, ligesom det også er muligt på Apples iPhone.

"Desværre har Google nægtet at give Microsofts nye Windows Phones adgang til disse Youtube-metadata på samme måde, som Android-telefoner og iPhones har," lyder det i blogindlægget.

Konsekvensen er ifølge Dave Heiner, at Microsoft i dag kun kan vise en simpel udgave af YouTube.

"Googles afvisning betyder, at forbrugere, der benytter konkurrerende platforme, ikke kan få den samme oplevelse i forhold til at tilgå indhold, der er generelt tilgængeligt på nettet, og hvor næsten det hele er skabt af brugerne selv snarere end af Google," lyder det i Microsofts blogindlæg.

Anspændt forhold mellem giganterne

It-mediet V3 har fået en kommentar fra Google, der afviser anklagerne.

"Windows Phone-brugere kan få adgang til alle Youtube-funktioner via vores HTML5-baserede webside ... Faktisk har vi i adskillige år hjulpet Microsoft med at udvikle en fantastisk Youtube-oplevelse på Windows Phones."

Kort før jul kom det anspændte forhold mellem Google og Microsoft også til udtryk, da Google kom med en udtalelse om, at søgeselskabet ikke har planer om at komme med app-versioner af Gmail og Drive til Windows 8 eller Windows Phone 8 på grund af "manglende interesse" blandt kunderne.

"Vi har ingen planer om at bygge Windows-apps. Vi er meget opmærksomme på, hvor vi investerer, og vil gå derhen, hvor brugerne er, men de er ikke på Windows Phone eller Windows 8. Hvis det ændrer sig, vil vi selvfølgelig også investere der," udtalte en Google-mand.

Læs også:

Åben krig om app-markedet: It-giganter driller hinanden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.