Artikel top billede

Microsoft: Google vil ikke give os adgang til Youtube

Microsoft og Google strides om adgangen til Youtube fra Windows-smartphones.

Læs også: 
Åben krig om app-markedet: It-giganter driller hinanden

Microsoft mener, at Google forhindrer selskabet i at tilbyde en fuldfed YouTube-app til Windows Phone.

Microsofts vice president Dave Heiner skriver i et blogindlæg, at Microsoft allerede for to år siden gjorde konkurrence-myndighederne i EU og USA opmærksomme på dette - ifølge Microsoft - forsøg på at hindre den frie konkurrence.

Microsoft peger på, at Googles Youtube-app til Android både gør det muligt at søge i video-kategorier, finde favoritter, se ratings og meget mere, ligesom det også er muligt på Apples iPhone.

"Desværre har Google nægtet at give Microsofts nye Windows Phones adgang til disse Youtube-metadata på samme måde, som Android-telefoner og iPhones har," lyder det i blogindlægget.

Konsekvensen er ifølge Dave Heiner, at Microsoft i dag kun kan vise en simpel udgave af YouTube.

"Googles afvisning betyder, at forbrugere, der benytter konkurrerende platforme, ikke kan få den samme oplevelse i forhold til at tilgå indhold, der er generelt tilgængeligt på nettet, og hvor næsten det hele er skabt af brugerne selv snarere end af Google," lyder det i Microsofts blogindlæg.

Anspændt forhold mellem giganterne

It-mediet V3 har fået en kommentar fra Google, der afviser anklagerne.

"Windows Phone-brugere kan få adgang til alle Youtube-funktioner via vores HTML5-baserede webside ... Faktisk har vi i adskillige år hjulpet Microsoft med at udvikle en fantastisk Youtube-oplevelse på Windows Phones."

Kort før jul kom det anspændte forhold mellem Google og Microsoft også til udtryk, da Google kom med en udtalelse om, at søgeselskabet ikke har planer om at komme med app-versioner af Gmail og Drive til Windows 8 eller Windows Phone 8 på grund af "manglende interesse" blandt kunderne.

"Vi har ingen planer om at bygge Windows-apps. Vi er meget opmærksomme på, hvor vi investerer, og vil gå derhen, hvor brugerne er, men de er ikke på Windows Phone eller Windows 8. Hvis det ændrer sig, vil vi selvfølgelig også investere der," udtalte en Google-mand.

Læs også:

Åben krig om app-markedet: It-giganter driller hinanden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?