Artikel top billede

(Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

TDC og Skat i slagsmål om skattefradrag for million-regning

TDC og Skat tørner sammen i retten for at få afklaret, om TDC har lov til skattefradrag for 400 millioner kroner.

TDC og Skat tørner sammen i Østre Landsret for at få afklaret, om TDC har ret til et stort skattefradrag på 400 millioner kroner. Ja, siger TDC. Nej, siger Skat.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten vil TDC have skattefradrag for de 366 millioner kroner, som selskabet spenderede på juridiske og finansielle rådgivere i forbindelse med salget af selskabet til fem kapitalfonde i 2006.

Desuden vil TDC have fradrage for de millioner af kroner, som selskabet betalte i bonus til en række ledende ansatte, der arbejdede med salget.

Ifølge avisen siger Skat blankt nej.

Det sker med henvisning til, at man ifølge loven kun kan få fradrag for udgifter, der er anvendt til at "sikre indkomsten," som det hedder.

Skat mener ikke, at udgifter i forbindelse med salg af virksomheden er dækket af dette.

Landskatteretten gav ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten sidste år Skat medhold i den del, der omhandler udgifterne til rådgiverne.

Nu har parterne stævnet hinanden, og de mødes onsdag i Østre Landsret.

Skattechef i TDC, Camilla Winther, siger til avisen, at TDC kører sagen både af hensyn til pengene og af principielle grunde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere