Artikel top billede

CIO i Danske Spil: Nye roller til alle it-ansatte

Danske Spil vil i løbet af de kommende år skille sig af med alle nørder i et opgør med de klassiske it-dogmer. Se her, hvad de it-ansattes nye roller i stedet bliver.

Læs også:
ISS: Disse store it-udviklingsprojekter vil vi satse på

Gode råd: Sådan skal du indregne kravspecifikationen i dit it-projekt

Den klassiske it-mand med fedtede briller og rød Coca-Cola i glasset er på vej ud hos Danske Spil.

"Det er hårdt for it-kulturen, at vi måske dør. Men i virkeligheden sker det jo fordi, at it sejrer, og bliver en naturlig del af alle processer," siger it-direktør Søren Weeke.

Søren Weeke kalder det et opgør med de klassiske it-dogmer, når spil-virksomheden indenfor fire år transformerer drift og udviklingsmandskabet til Business Relationship Managers.

It-direktør Søren Weeke forventer, at omformningen af it-afdelingen på 70 mand sikrer hurtigere produktlancering.

"Vi udfører ændringen meget aggressivt, fordi vi mener, at vi skal udnytte chancen til at komme foran de andre," siger Søren Weeke.

Her er medarbejdernes nye rolle

It-medarbejderne gennemfører et totalt skift fra udførende til styrende.

"Vores it-afdeling skifter rolle til at være indkøber og kravspecificerende, og det er noget, jeg gerne ser udført henover de næste tre til fire år," siger Søren Weeke og fortsætter:

"Vi kommer tættere på det, som andre virksomheder kalder Business Relationship Managers i it-afdelingen."

Selvom det i fremtiden kommer til at handle mere om leverandørhåndtering end klassisk it-ydelse, vil der stadig være behov for visse it-specifikke kompetencer.

"Indkøbte systemer skal stadig konfigureres. Men det bliver en lettere udviklingsgrad fremfor vores tidligere løsninger, som vi selv byggede op helt fra bunden," siger Søren Weeke.

Sådan skal forandringerne udføres

Søren Weeke har en helt klar plan for, hvordan forandringerne skal realiseres.

"Vi laver en kraftig opgradering af vores folk. Uddannelse og efteruddannelse sikrer, at vi kan klare opgaverne omkring leverandørstyring," siger Søren Weeke.

it-direktør mener dog, at forandringerne vil være en udfordring for visse dele af virksomheden.

"Som organisation er det ikke svært, men for den enkelte person, er det krævende, hvis man ikke har prøvet det før," siger han. 

Forandringen skal sikre hurtigere produktlancering
Årsagen til forandringerne skal findes i Danske Spils ønske om, at kunne levere spillene endnu hurtigere til kunderne.

"Vores båndbredde var for lille. Det betød, at vi ikke kunne opnå vores mål om at servicere vores kunder bedre. Vi kunne ikke nå at komme i markedet med vores spil," reflekterer Søren Weeke og afslutter:

"I dag køber vi spillet hos leverandøren, så opsætningen, netværk, servere og videreudvikling er outsourcet. Integrationen foregår derefter i vores egen platform,"

Læs også:
ISS: Disse store it-udviklingsprojekter vil vi satse på

Gode råd: Sådan skal du indregne kravspecifikationen i dit it-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.