Artikel top billede

CIO i Danske Spil: Nye roller til alle it-ansatte

Danske Spil vil i løbet af de kommende år skille sig af med alle nørder i et opgør med de klassiske it-dogmer. Se her, hvad de it-ansattes nye roller i stedet bliver.

Læs også:
ISS: Disse store it-udviklingsprojekter vil vi satse på

Gode råd: Sådan skal du indregne kravspecifikationen i dit it-projekt

Den klassiske it-mand med fedtede briller og rød Coca-Cola i glasset er på vej ud hos Danske Spil.

"Det er hårdt for it-kulturen, at vi måske dør. Men i virkeligheden sker det jo fordi, at it sejrer, og bliver en naturlig del af alle processer," siger it-direktør Søren Weeke.

Søren Weeke kalder det et opgør med de klassiske it-dogmer, når spil-virksomheden indenfor fire år transformerer drift og udviklingsmandskabet til Business Relationship Managers.

It-direktør Søren Weeke forventer, at omformningen af it-afdelingen på 70 mand sikrer hurtigere produktlancering.

"Vi udfører ændringen meget aggressivt, fordi vi mener, at vi skal udnytte chancen til at komme foran de andre," siger Søren Weeke.

Her er medarbejdernes nye rolle

It-medarbejderne gennemfører et totalt skift fra udførende til styrende.

"Vores it-afdeling skifter rolle til at være indkøber og kravspecificerende, og det er noget, jeg gerne ser udført henover de næste tre til fire år," siger Søren Weeke og fortsætter:

"Vi kommer tættere på det, som andre virksomheder kalder Business Relationship Managers i it-afdelingen."

Selvom det i fremtiden kommer til at handle mere om leverandørhåndtering end klassisk it-ydelse, vil der stadig være behov for visse it-specifikke kompetencer.

"Indkøbte systemer skal stadig konfigureres. Men det bliver en lettere udviklingsgrad fremfor vores tidligere løsninger, som vi selv byggede op helt fra bunden," siger Søren Weeke.

Sådan skal forandringerne udføres

Søren Weeke har en helt klar plan for, hvordan forandringerne skal realiseres.

"Vi laver en kraftig opgradering af vores folk. Uddannelse og efteruddannelse sikrer, at vi kan klare opgaverne omkring leverandørstyring," siger Søren Weeke.

it-direktør mener dog, at forandringerne vil være en udfordring for visse dele af virksomheden.

"Som organisation er det ikke svært, men for den enkelte person, er det krævende, hvis man ikke har prøvet det før," siger han. 

Forandringen skal sikre hurtigere produktlancering
Årsagen til forandringerne skal findes i Danske Spils ønske om, at kunne levere spillene endnu hurtigere til kunderne.

"Vores båndbredde var for lille. Det betød, at vi ikke kunne opnå vores mål om at servicere vores kunder bedre. Vi kunne ikke nå at komme i markedet med vores spil," reflekterer Søren Weeke og afslutter:

"I dag køber vi spillet hos leverandøren, så opsætningen, netværk, servere og videreudvikling er outsourcet. Integrationen foregår derefter i vores egen platform,"

Læs også:
ISS: Disse store it-udviklingsprojekter vil vi satse på

Gode råd: Sådan skal du indregne kravspecifikationen i dit it-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.