Artikel top billede

Dansker i spidsen for Europas nye internetpoliti

Dansker skal stå i spidsen for EU's bestræbelser på at bekæmpe internet-kriminalitet. Læs her, hvilke områder danskeren prioriterer i sin nye chef-rolle for EU's Cybercrime Centre.

Fredag slår EU's politienhed Europol med adresse i den hollandske by Haag dørene op for en helt ny afdeling med navnet European Cybercrime Centre.

Danske Troels Ørting Jørgensen, der tidligere har siddet som blandt andet chefkriminalinspektør hos Politiet Efterretningstjeneste, kommer til at sidde i spidsen for det nyåbnede center med 30 folk, der skal bekæmpe internetkriminelle i EU.

Ved oprettelsen af centret sidste år skrev Europol i en pressemeddelelse, at formålet med det europæiske cybercrimecenter (EC3) var at understøtte politiaktioner mod cyberkriminelle og promovere løsninger på EU-niveau. 

Mere konkret siger EU-kommissær for indre anliggender, svenske Cecilia Malmström til Computerworlds svenske søsterblad Computer Sweden, at enheden skal rette øjnene mod bedrageri på nettet, angreb på vital netværksinfrastrukturer og bekæmpelse af børnepornografi som sine vigtigste slagmarker.

Sådan griber danskeren fat

Troels Ørting Jørgensen får godt 50 millioner kroner at rutte med i det nyåbnede center under Europol, det europæiske internetpoliti skal rykke ud mod den stigende mængde af internetkriminalitet, der florerer på det europæiske kontinent.

Computer Sweden, skriver, at for bare to måneder siden havde enheden intet budget, og der er ingen sikkerhed for fremtidige budgetter.

Troels Ørting Jørgensen har fortalt Computer Sweden, at han ser 2013 som et startår, mens enheden i 2014 for alvor vil være klar til at håndhæve lov og orden på det europæiske internet.

Den første opgave i den tidligere PET-chefs optik er ifølge Computer Sweden, at European Cybercrime Centre først og fremmest skal identificere de største it-trusler i EU og samtidig få de forskellige europæiske politienheder til at udveksle oplysninger mere effektivt.

Dertil vil Troels Ørting Jørgensen også arbejde mod at skabe mere uddannelse, forskning i internetsikkerhed og samarbejde med det private erhvervsliv for at dæmme op for internetkriminaliteten.

Du kan læse mere om det europæiske Cybercrime Centre på EU's hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere