Artikel top billede

Nye regler i App Store skal sætte en stopper for snydere

Som udvikler vil man ikke længere kunne udskifte sin apps skærmbilleder uden at indsende en opdatering til godkendelse hos Apple.

Computerworld News Service: Apple har opdateret sine regler for App Store.

Det sker med henblik på at forhindre svindlere i at ændre de skærmbilleder, der vises sammen med beskrivelsen af deres app, efter Apple har givet sin godkendelse.

Hvis en udvikler ønsker at udskifte de skærmbilleder, der repræsenterer en app, skal denne ændring fremover godkendes af Apple som en opdatering.

"Fra og med 9. januar vil skærmbilleder tilknyttet en app være låst i iTunes Connect, når den givne app er blevet godkendt. Nye skærmbilleder kan uploades, når du indsender kode til en opdatering af en eksisterende app eller en ny app," hedder det i en meddelelse fra Apple til selskabets udviklere.

Muligt at oploade skærmbilleder

Tidligere har svindlere kunnet uploade skærmbilleder, der kunne gå igennem Apples godkendelse, for blot efterfølgende at bytte dem ud med skærmbilleder fra andre populære apps for på den måde at lokke brugere til på falsk grundlag.

Et eksempel på dette svindelnummer er den uofficielle Pokemon Yellow-app, der dukkede op i App Store i februar i fjor.

Dens udviklere fik app'en godkendt af Apple ved i første omgang at bruge et sæt af deres egne skærmbilleder, som efterfølgende blev byttet ud med skærmbilleder fra Nintendos officielle spil for at narre brugere til at købe deres app.

Denne app blev købt af tusindvis af kunder, men den crashede altid med det samme, når man forsøgte at åbne den.

Apple fjernede app'en fra App Store, da den steg helt til tops på listerne over betalte apps, men da havde mange mennesker allerede brugt penge på den.

Derfor vil Apples nye regler være betryggende for kunder, der før er blevet narret til at købe en app, der ikke var, hvad den gav sig ud for at være.

Uskyldige udviklere, der blot ønsker at ændre et skærmbillede uden at gennemgå hele opdateringsprocessen, vil nok ikke synes lige så godt om de nye regler.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere