Artikel top billede

Hedder Nokias fremtid stadig Windows Phone? Det har Computerworlds læsere en holdning til.

Computerworlds læsere: Dette skal Nokia satse på

Skal Nokia fortsætte med at satse på Windows Phone eller i stedet vælge Android? Det spørgsmål har rigtig mange Computerworld-læsere svaret på.

Læs også:

Afstemning: Skal Nokia sadle om og satse på Android?

Ren nedtur: Windows Phone skuffer slemt

Skal Nokia begynde at producere telefoner med Android?

Det spørgsmål stillede vi i sidste uge her på Computerworld.

Nokia har i de senere år været igennem en yderst alvorlig krise, og samtidig har Windows Phone endnu ikke givet virksomheden det comeback, den har brug for.

Derfor er der også mange, der har en holdning til Nokias fremadrettede strategi.

Her er resultatet

Der blev afgivet 1.646 stemmer i vores afstemning.

Mest interssant er det, at 38 procent mener, at Nokia skal holde fast i Windows Phone, mens 34 procent mener, at Nokia også skal producere Android-telefoner.

14 procent mener desuden, at Nokia helt skal droppe Windows Phone og i stedet satse på Android.

Resultatet ser således ud:


Den seneste uge har faktisk budt på lyspunkter for Nokia.

Selskabet har præsenteret fornuftige salgstal for fjerde kvartal, og det har nu fået blandt andre Sydbank til at komme med en købs-anbefaling af Nokia-aktien under overskriften "svagt lys for enden af tunnellen."

"Opjusteringen af indtjeningen i fjerde kvartal 2012 giver os øget tiltro til, at Nokia vil få succes med den gennemgribende transformation af både selskabets produktportefølje og omkostningsstruktur," skriver Sydbank blandt andet.

Et afgørende år for Nokia

Sydbank hæfter sig i aktie-analysen ved, at omsætningen i Nokias mobildivision er som ventet.

"Nokia har solgt 86,3 millioner telefoner i fjerde kvartal 2012, hvilket er lidt lavere end vores estimat på 87,4 millioner."

"Vi noterer os, at Nokia sælger 4,4 mio. Lumia telefoner i kvartalet - hvilket er marginalt bedre end vores salgsforventning på 4,1 millioner," lyder det fra Sydbank.

"Nokia skal i de kommende kvartaler for alvor overbevise investorerne om, at Lumia-telefonerne kan blive en salgssucces. Vi forventer en gradvis acceleration af salget af Lumia-telefoner i løbet af 2013, der bliver året som afgør Nokias fremtid som smartphone producent."

Derfor valgte Nokia Windows Phone

Da Computerworld mødte Nokia-topchef Stephen Elop i Danmark i november, stillede vi ham følgende spørgsmål:

Hvis du kunne skrue tiden tilbage med et par år, hvorfor ville du så ikke vælge Android?

"Grunden til, at vi ikke valgte Android for to år siden - og grunden til at vi selv ikke med bagklogskabens fordel ville have valgt Android - er et ord: Differentiering."

"Vi mente og var bekymrede for, at hvis vi valgte Android, så ville vores muligheder for differentiering og for virkelig at skille os ud hurtigt nok, være meget, meget ringe," svarede Stephen Elop blandt andet.

Læs også:

Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet

Denne smartphone-producent fik lammetæv i 2012
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.