Artikel top billede

Hedder Nokias fremtid stadig Windows Phone? Det har Computerworlds læsere en holdning til.

Computerworlds læsere: Dette skal Nokia satse på

Skal Nokia fortsætte med at satse på Windows Phone eller i stedet vælge Android? Det spørgsmål har rigtig mange Computerworld-læsere svaret på.

Læs også:

Afstemning: Skal Nokia sadle om og satse på Android?

Ren nedtur: Windows Phone skuffer slemt

Skal Nokia begynde at producere telefoner med Android?

Det spørgsmål stillede vi i sidste uge her på Computerworld.

Nokia har i de senere år været igennem en yderst alvorlig krise, og samtidig har Windows Phone endnu ikke givet virksomheden det comeback, den har brug for.

Derfor er der også mange, der har en holdning til Nokias fremadrettede strategi.

Her er resultatet

Der blev afgivet 1.646 stemmer i vores afstemning.

Mest interssant er det, at 38 procent mener, at Nokia skal holde fast i Windows Phone, mens 34 procent mener, at Nokia også skal producere Android-telefoner.

14 procent mener desuden, at Nokia helt skal droppe Windows Phone og i stedet satse på Android.

Resultatet ser således ud:


Den seneste uge har faktisk budt på lyspunkter for Nokia.

Selskabet har præsenteret fornuftige salgstal for fjerde kvartal, og det har nu fået blandt andre Sydbank til at komme med en købs-anbefaling af Nokia-aktien under overskriften "svagt lys for enden af tunnellen."

"Opjusteringen af indtjeningen i fjerde kvartal 2012 giver os øget tiltro til, at Nokia vil få succes med den gennemgribende transformation af både selskabets produktportefølje og omkostningsstruktur," skriver Sydbank blandt andet.

Et afgørende år for Nokia

Sydbank hæfter sig i aktie-analysen ved, at omsætningen i Nokias mobildivision er som ventet.

"Nokia har solgt 86,3 millioner telefoner i fjerde kvartal 2012, hvilket er lidt lavere end vores estimat på 87,4 millioner."

"Vi noterer os, at Nokia sælger 4,4 mio. Lumia telefoner i kvartalet - hvilket er marginalt bedre end vores salgsforventning på 4,1 millioner," lyder det fra Sydbank.

"Nokia skal i de kommende kvartaler for alvor overbevise investorerne om, at Lumia-telefonerne kan blive en salgssucces. Vi forventer en gradvis acceleration af salget af Lumia-telefoner i løbet af 2013, der bliver året som afgør Nokias fremtid som smartphone producent."

Derfor valgte Nokia Windows Phone

Da Computerworld mødte Nokia-topchef Stephen Elop i Danmark i november, stillede vi ham følgende spørgsmål:

Hvis du kunne skrue tiden tilbage med et par år, hvorfor ville du så ikke vælge Android?

"Grunden til, at vi ikke valgte Android for to år siden - og grunden til at vi selv ikke med bagklogskabens fordel ville have valgt Android - er et ord: Differentiering."

"Vi mente og var bekymrede for, at hvis vi valgte Android, så ville vores muligheder for differentiering og for virkelig at skille os ud hurtigt nok, være meget, meget ringe," svarede Stephen Elop blandt andet.

Læs også:

Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet

Denne smartphone-producent fik lammetæv i 2012
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.