Artikel top billede

Gigantisk 'strukturelt skifte' i pc-markedet på vej

I de kommende år kan vi vente et fundamentalt skifte i pc-markedet, mener analysehuset Gartner.

Computerworld News Service: Det fortsat faldende globale pc-salg indvarsler ifølge Gartner et "strukturelt skift" i markedet for personlige computere.

Gartner offentliggjorde mandag, at leverancerne af pc'er i fjerde kvartal 2012 er faldet med næsten fem procent i forhold til samme periode året før.

"Tablets har dramatisk forandret landskabet for pc'er - ikke så meget ved at kannibalisere pc-salget men ved at pc-brugerne anvender tablets til deres medieforbrug frem for at erstatte ældre pc'er," kommenterer Mikako Kitagawa, der er ledende analytiker hos Gartner.

"Selvom vi engang forestillede os en verden, hvor individuelle brugere ville have både en pc og en tablet til brug som personlige devices, så har vi i stigende grad en formodning om, at de fleste personer vil flytte deres medieforbrug til en personlig tablet og udføre kreative og administrative opgaver på en delt pc," tilføjer hun.

En undtagelse

Fremfor normen vil det ifølge Kitagawa være en undtagelse at have både en pc og en tablet.

"Derfor er det vores hypotese, at køberne ikke vil erstatte sekundære pc'er i hjemmet, men i stedet bruge dem, til de ikke kan mere, og derefter flytte deres medieforbrug til en tablet," forklarer hun.

I det sidste års tid har kombinationen af den svage økonomi og den dramatiske vækst i salget af tablets og smartphones været hård mod pc-salget.

Når folk har penge nok til en computer, køber de en tablet i stedet for en bærbar, bemærker Kitagawa.

Mange analytikere heriblandt Dan Olds fra The Gabriel Consulting Group er dog uenige med denne prognose fra Gartner.
De kalder den aktuelle tendens for en forbigående fase og forventer, at brugerne vil ende med at erstatte deres aldrende pc'er med nye modeller.

Tablets vil i stedet blot blive en del af forbrugernes blanding af computere, mener denne anden lejr af analytikere.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere