Artikel top billede

Første arbejdsdag for ny dansk tele-topchef: Her er strategien

Interview: Tirsdag var første arbejdsdag for danske RTX Telecom nye topchef. Se her, hvad han skal i gang med nu.

Det danske tele- og netværksselskab RTX meddelte i starten af året, at Flemming Hynkemejer vil overtage roret, efter Jesper Mailind i november sidste år erklærede sin afgang.

I går mødte Flemming Hynkemejer så op på sin første officielle arbejdsdag som direktør for RTX, der først og fremmest er blevet brugt til at lære virksomheden rigtig at kende.

"Jeg har brugt den sidste uges tid til at lære kunder og leverandører at kende på en tur til USA. Her fik jeg ligeledes lejlighed til at hilse på en række kolleger.

Tilfredshed at spore 

Og alt i alt var turen til USA og det indeldende indtryk af virksomheden meget positiv. 

"Mit første indtryk er, at medarbejdere, kunder og leverandører alle er meget begejstrede for virksomheden - så på den front ser det meget positivt ud," siger Flemming Hynkemejer.

Strategien bliver lige nu og her at fortsætte den turnaround, som Jesper Mailind de sidste tre år har stået for. Fra at have kørt med underskud siden 2007/2008, fik virksomheden i 2010/2011 vendt de røde tal til et resultat på 0,9 millioner kroner efter skat.

Denne udvikling skal fortsætte med den nye direktør.

"Jeg skal ikke ind og lave en masse ting om. For mig handler det om at komme rigtig ind under huden på virksomheden, og fortsætte den udvikling, vi har være inde i de seneste par år," siger han. 

Særlig fokus

Omkostningsniveauet bliver til stadighed et område, som vil være i fokus, men direktøren forventer hverken store fyrringsrunder eller en masse nye medarbejdere. 

"Indtil videre skal vi fokusere på at blive endnu mere effektive, og så vil jeg særligt have fokus på vores salg. Ellers må vi se tiden lidt an."

Men et område skal dog have et ekstra eftersyn og prioriteres fra start af.

"De eneste der ikke har været tilfredse i lang tid må vel være vores aktionærer. De har ikke fået meget udbytte de seneste par år, og det skal jeg gerne være med til at lave om på," pointerer Flemming Hynkemejer.

Presset, men rolig

Ind til videre vil han dog tage en ting af gangen, og vil ikke hænge sig op på, hvornår aktionærerne nærmere bestemt skal forvente et stort udbytte.

Føler du dig presset til at levere?

"Jeg skal naturligvis gøre mig umage for at leve op til de mål, vi har sat for virksomheden. Det er ikke nogen stor virksomhed, men det er en noget kompleks forretning, og det bliver en stor og spændende udfordring at udvikle den," siger han og fortsætter:

"Der hvor jeg kan føle mig presset er i forhold til at sikre, at forretningsmodellen til stadighed er langtidsholdbar. Vi skal være hurtige til at beslutte nye tiltag, og til at sikre, at vi kan transformere virksomheden i en rigtig retning, samtidig med at vi holder fast i virksomhedens hjerteblod."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?