Artikel top billede

Første arbejdsdag for ny dansk tele-topchef: Her er strategien

Interview: Tirsdag var første arbejdsdag for danske RTX Telecom nye topchef. Se her, hvad han skal i gang med nu.

Det danske tele- og netværksselskab RTX meddelte i starten af året, at Flemming Hynkemejer vil overtage roret, efter Jesper Mailind i november sidste år erklærede sin afgang.

I går mødte Flemming Hynkemejer så op på sin første officielle arbejdsdag som direktør for RTX, der først og fremmest er blevet brugt til at lære virksomheden rigtig at kende.

"Jeg har brugt den sidste uges tid til at lære kunder og leverandører at kende på en tur til USA. Her fik jeg ligeledes lejlighed til at hilse på en række kolleger.

Tilfredshed at spore 

Og alt i alt var turen til USA og det indeldende indtryk af virksomheden meget positiv. 

"Mit første indtryk er, at medarbejdere, kunder og leverandører alle er meget begejstrede for virksomheden - så på den front ser det meget positivt ud," siger Flemming Hynkemejer.

Strategien bliver lige nu og her at fortsætte den turnaround, som Jesper Mailind de sidste tre år har stået for. Fra at have kørt med underskud siden 2007/2008, fik virksomheden i 2010/2011 vendt de røde tal til et resultat på 0,9 millioner kroner efter skat.

Denne udvikling skal fortsætte med den nye direktør.

"Jeg skal ikke ind og lave en masse ting om. For mig handler det om at komme rigtig ind under huden på virksomheden, og fortsætte den udvikling, vi har være inde i de seneste par år," siger han. 

Særlig fokus

Omkostningsniveauet bliver til stadighed et område, som vil være i fokus, men direktøren forventer hverken store fyrringsrunder eller en masse nye medarbejdere. 

"Indtil videre skal vi fokusere på at blive endnu mere effektive, og så vil jeg særligt have fokus på vores salg. Ellers må vi se tiden lidt an."

Men et område skal dog have et ekstra eftersyn og prioriteres fra start af.

"De eneste der ikke har været tilfredse i lang tid må vel være vores aktionærer. De har ikke fået meget udbytte de seneste par år, og det skal jeg gerne være med til at lave om på," pointerer Flemming Hynkemejer.

Presset, men rolig

Ind til videre vil han dog tage en ting af gangen, og vil ikke hænge sig op på, hvornår aktionærerne nærmere bestemt skal forvente et stort udbytte.

Føler du dig presset til at levere?

"Jeg skal naturligvis gøre mig umage for at leve op til de mål, vi har sat for virksomheden. Det er ikke nogen stor virksomhed, men det er en noget kompleks forretning, og det bliver en stor og spændende udfordring at udvikle den," siger han og fortsætter:

"Der hvor jeg kan føle mig presset er i forhold til at sikre, at forretningsmodellen til stadighed er langtidsholdbar. Vi skal være hurtige til at beslutte nye tiltag, og til at sikre, at vi kan transformere virksomheden i en rigtig retning, samtidig med at vi holder fast i virksomhedens hjerteblod."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.