Artikel top billede

Windows Intune og System Center fra Microsoft skal gøre det lettere at levere og styre indhold på medarbejdernes mobil enheder.

Microsoft siger haps: Dette marked vil giganten gafle

Softwaregiganten har for alvor sat kræfterne ind på at blive en dominerende spiller på en del af mobil-markedet, der vil få stigende opmærksomhed.

Læs også:

Her er alle løsningerne til mobile device management

Mobile device management - derfor er det din redning

Antallet af enheder, der skal understøttes og styres, stiger voldsomt i langt de fleste virksomheder i dag.

Det udgør i sig selv ikke lige noget problem - hvis det da ikke lige var fordi, at sikkerheden samtidig bliver vigtigere og vigtigere, ligesom antallet af forretnings-apps på smartphones og tablets stiger markant.

Det betyder, at behovet for mobile device management kommer i fokus i mange it-afdelinger.

Der eksisterer allerede en hel del gode MDM-produkter, men nu forsøger Microsoft at overtrumfe dem med flere nye funktioner.

Microsofts bud på MDM

Det er opdateringer til Windows Intune og System Center 2012 Configuration Manager (Endpoint Protection Service Pack 1), der skal gøre det lettere at arbejde med en medarbejder-centreret styrings-model, skriver Microsoft i et blogindlæg.

Selskabet mener, at det er vejen frem, fordi it-afdelingen på den måde kan give medarbejderne adgang til de apps og data, de har behov for på den/de enheder, de selv vælger.

Windows Intune kan blandt andet bruges til at distribuere software til ikke bare Windows 8/RT-enheder, men også til produkter, der kører iOS og Android.

Windows Intune i kombination med Configuration Manager 2012 SP1 gør det muligt at styre både virksomheds-ejede og personlige enheder fra ét og samme sted, ligesom der er mulighed for at oprette en intern app-butik til alle virksomhedens apps.

Microsofts store cloud-plan

De nye funktioner er cloud-baserede og er en del af Microsofts overordnede ambition om det, selskabet
kalder Cloud OS

"På højeste niveau gør Cloud OS det, et tradititionelt operativsystem gør - styrer applikationer og hardware - men i cloud-omfang og -skala," forklarer Microsoft i et blogindlæg.

Microsofts plan skal realiseres ved hjælp af løsninger som Windows Server og Windows Azure, ligesom SQL Server, System Center og Visual Studio er med til at muliggøre Cloud OS.

"Du vil blive i stand til at levere apps, der booster medarbejder-produktiviteten og glæder kunderne meget, meget hurtigere på tværs af private, hybride og offentlige skyer."

Mange andre muligheder

Microsofts seneste tiltag i forhold til mobile device management er dog langt fra det eneste på markedet.

Også et selskab som Google har efterhånden mange MDM-funktioner i Google Apps, ligesom der eksisterer en lang række andre leverandører på området.

Gartner forventer, at 65 procent af alle virksomheder inden for de næste fem år vil anvende mobile device management-software.

IDC er af samme opfattelse. Her vurderer man, at den årlige vækst på markedet vil være på 31,8 procent frem til 2016, hvor der samlet vil blive omsat for mere end 10 milliarder kroner.

Læs også:

Her er alle løsningerne til mobile device management

Mobile device management - derfor er det din redning

Mobile løsninger: Disse ting skal du holde øje med i 2013

Google og Microsoft vil kontrollere din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere