Artikel top billede

Windows Intune og System Center fra Microsoft skal gøre det lettere at levere og styre indhold på medarbejdernes mobil enheder.

Microsoft siger haps: Dette marked vil giganten gafle

Softwaregiganten har for alvor sat kræfterne ind på at blive en dominerende spiller på en del af mobil-markedet, der vil få stigende opmærksomhed.

Læs også:

Her er alle løsningerne til mobile device management

Mobile device management - derfor er det din redning

Antallet af enheder, der skal understøttes og styres, stiger voldsomt i langt de fleste virksomheder i dag.

Det udgør i sig selv ikke lige noget problem - hvis det da ikke lige var fordi, at sikkerheden samtidig bliver vigtigere og vigtigere, ligesom antallet af forretnings-apps på smartphones og tablets stiger markant.

Det betyder, at behovet for mobile device management kommer i fokus i mange it-afdelinger.

Der eksisterer allerede en hel del gode MDM-produkter, men nu forsøger Microsoft at overtrumfe dem med flere nye funktioner.

Microsofts bud på MDM

Det er opdateringer til Windows Intune og System Center 2012 Configuration Manager (Endpoint Protection Service Pack 1), der skal gøre det lettere at arbejde med en medarbejder-centreret styrings-model, skriver Microsoft i et blogindlæg.

Selskabet mener, at det er vejen frem, fordi it-afdelingen på den måde kan give medarbejderne adgang til de apps og data, de har behov for på den/de enheder, de selv vælger.

Windows Intune kan blandt andet bruges til at distribuere software til ikke bare Windows 8/RT-enheder, men også til produkter, der kører iOS og Android.

Windows Intune i kombination med Configuration Manager 2012 SP1 gør det muligt at styre både virksomheds-ejede og personlige enheder fra ét og samme sted, ligesom der er mulighed for at oprette en intern app-butik til alle virksomhedens apps.

Microsofts store cloud-plan

De nye funktioner er cloud-baserede og er en del af Microsofts overordnede ambition om det, selskabet
kalder Cloud OS

"På højeste niveau gør Cloud OS det, et tradititionelt operativsystem gør - styrer applikationer og hardware - men i cloud-omfang og -skala," forklarer Microsoft i et blogindlæg.

Microsofts plan skal realiseres ved hjælp af løsninger som Windows Server og Windows Azure, ligesom SQL Server, System Center og Visual Studio er med til at muliggøre Cloud OS.

"Du vil blive i stand til at levere apps, der booster medarbejder-produktiviteten og glæder kunderne meget, meget hurtigere på tværs af private, hybride og offentlige skyer."

Mange andre muligheder

Microsofts seneste tiltag i forhold til mobile device management er dog langt fra det eneste på markedet.

Også et selskab som Google har efterhånden mange MDM-funktioner i Google Apps, ligesom der eksisterer en lang række andre leverandører på området.

Gartner forventer, at 65 procent af alle virksomheder inden for de næste fem år vil anvende mobile device management-software.

IDC er af samme opfattelse. Her vurderer man, at den årlige vækst på markedet vil være på 31,8 procent frem til 2016, hvor der samlet vil blive omsat for mere end 10 milliarder kroner.

Læs også:

Her er alle løsningerne til mobile device management

Mobile device management - derfor er det din redning

Mobile løsninger: Disse ting skal du holde øje med i 2013

Google og Microsoft vil kontrollere din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.