Artikel top billede

Teleindustrien i Danmark: Derfor er vi ikke kyniske

Formanden for Teleindustrien svarer igen på hård kritik fra it-ordfører.

Læs også:

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

S om TDC-forslag om statsstøtte: Dybt pinligt

Teleindustrien svarer nu igen på udmeldingen fra Socialdemokraternes it-ordfører, Trine Bramsen, der ikke har meget tilovers for et forslag, som TDC har fremlagt for Folketingets Landdistriktsudvalg.

"Vi er blevet kaldt kyniske, men jeg synes, at man som politiker er kynisk, hvis man tror, at man når de sidste danskere på nuværende markedsvilkår," udtaler Jakob Willer, der er formand for Teleindustrien.

Formanden mener samtidig, at man ved at indgå en aftale omkring en statsfond ikke bevæger sig væk fra de nuværende markedsbaserede spilleregler.

"Vi bifalder 100 procent markedsbaseret udvikling. Men med markedsbaseret når vi ikke alle, derfor må politikerne se på, om der kan laves en form for fejeblad, så alle kommer med," siger Jakob Willer.

Branchen har betalt
Ifølge Jakob Willer handler det ikke om at få fingrene i statskassen. Fonden skal etableres med midler, som branchen allerede selv finansierer.

"Vi kommer ikke og beder om statsstøtte. Vi peger på penge, som branchen selv har betalt i form af frekvensudbud," siger Jakob Willer.

Juni 2012 vandt TDC et frekvensudbud af 4G-nettet og måtte dengang betale 628 millioner kroner.

"Det er oplagt at se, hvor langt vi kommer med udbygningen af 4G og så se på, om man kan øremærke de penge til en fremtidig auktion i 2016 til en løsning med at få samlet op og få alle med," siger han.

Læs også:

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

S om TDC-forslag om statsstøtte: Dybt pinligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.