Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC rydder bordet til 4G-auktion: 4G på vej til hele Danmark

Særligt ét dansk teleselskab hev den store pengepung frem under ny dansk 4G-auktion. Langt flere danskere får nu adgang til det mobile højhastigheds-bredbånd.

Læs også:

Ny auktion over danske telefrekvenser på trapperne.

Her er den overraskende taber i 4G-auktionen.

3: Derfor trak vi os ud af 4G-auktion.

Det blev TDC, der scorede den største del af kagen, da den længe ventede auktion over 800 megahertz-frekvensbåndet til mobilt bredbånd blev afsluttet tirsdag.

Det var Erhvervsstyrelsen, der afholdt auktionen over i alt fem frekvensblokke.

Deraf vandt TDC de fire blokke, hvilket ifølge en pressemeddelelse fra selskabet giver særligt gode muligheder for at udrulle langtrækkende 4G- bredbånd til alle dele af Danmark.

"Vi er meget tilfredse med udfaldet, fordi frekvenserne giver mulighed for at understrege TDC's position som det stærkeste netværk i Danmark. Ja faktisk kommer vi til at bygge et af de stærkeste 4G-netværk i hele Europa," siger TDC's koncernchef Henrik Poulsen.

TDC skal betale i alt 628 millioner kroner for frekvensblokkene, men jubler alligevel over, at selskabet kom i hus.

"Vi har fået de klart mest attraktive frekvensblokke til en fornuftig pris."

TDC's nye frekvenser indeholder en dækningspligt, hvilket betyder, at selskabet skal leve op til nærmere bestemmelser om, hvor stor en del af danskerne ,der skal være dækket.

3 den helt store taber

Også Telia og Tenenor fik fingre i en 4G-licens i kraft af deres fælles infrastrukturselskab, TT-Netværket.

"De 2 x 10 MHz i 800 MHz-frekvensbåndet er præcis, hvad vi har brug for til den fortsatte udbygning af vores 4G-net," udtaler administrerende direktør Telia Danmark, Søren Abildgaard.

"På 800 MHz-frekvensen kan vi få hver enkelt 4G-mast til at række meget bredere, og dermed kan vi nå ud til endnu flere danskere - også uden for de større byer," siger Søren Abildgaard.

Samme melding kommer fra infrastrukturpartneren Telenor.

"Det spektrum, vi har erhvervet i dag, giver os mulighed for at nå ud til endnu flere danskere med 4G-dataforbindelser. Derfor er 800 MHz-licensen et væsentligt element i at opfylde vores ambition om at skabe Danmarks bedste netværk til både tale og data," siger administrerende direktør i Telenor Danmark, Jon Erik Haug.

Til gengæld blev teleselskabet 3 den helt store taber ved auktionen, idet selskabet slet ikke fik fingrene i i nogen 4G-licens.

Ifølge Erhvervsstyrelsen har 4G-auktionen ialt indbragt staten 739 millioner kroner, hvoraf de fleste penge altså kommer fra TDC.

Læs også:

Ny auktion over danske telefrekvenser på trapperne.

Her er den overraskende taber i 4G-auktionen.

3: Derfor trak vi os ud af 4G-auktion.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere