Artikel top billede

Tidligere direktør i CSC Danmark i lyn-exit fra Fujitsu

Tidligere CSC-direktør forlader topjob i Fujitsu Norden efter blot et år. Det sker med øjeblikkelig virkning.

Læs også:

Nu har Carsten Lind fået nyt topjob

Den tidligere topboss i CSC Danmark, Carsten Lind, er igen uden job. 

Onsdag holdt han med øjeblikkelig virkning op i den topstilling som COO (Chief Operating Officer), han i fjor fik hos CSC-konkurrenten Fujitsu Norden.

Det fortæller topchef hos Fujitsu, Bengt Engström, til Computerworld.

"Carsten Lind har forladt den nordiske afdeling af Fujitsu, det er korrekt," siger Bengt Engström.

Ifølge den svenske topchef for Fujitsu forlod Carsten Lind virksomheden onsdag efter gensidig aftale.

"Vi har haft diskussioner om det i nogen tid, og det endte med, at vi aftalte, at vi skal hver vores vej," siger Bengt Engström.

Det skete øjeblikkeligt, fordi Bengt Engström ikke finder det hensigtsmæssigt, at direktører arbejder videre for firmaet i deres opsigelsesperiode.

Sigtede mod større job

Ifølge topchefen kom Carsten Lind ind i Fujitsu med en rolle som en slags COO for Norden.

Han har været en del af introduktionen af en ny organisationsmodel i Norden, hvor Fujitsu har flere forretningsområder på tværs af landene i stedet for blot at have landeorganisationer.

"I den proces har han nok haft en ide om at få et større job efter omstruktureringen, og jeg besluttede, at han kun blev leder af Sverige efter omstruktureringen. Og det fandt han nok, var et for lille job til ham, og derfor ville han videre," siger Bengt Engström.

Men der er også en anden årsag, fortæller den svenske topchef for Fujitsu Norden.

Da den tidligere CSC-chef tiltrådte, var der nemlig ligeværdig styrke mellem forretningsenhederne i landene. Og nu betyder et strategiskifte, at forretningsenhederne bliver endnu stærkere.

"Det betyder, at landende bliver, jeg vil ikke sige svagere, men at vi går i anden retning. Og Carsten mente, at det var et yderligere skridt i den forkerte retning. Og så blev vi enige om at gå hver vores vej," siger Bengt Engström.

Lind skar 100 stillinger bort

Ifølge Bengt Engström gennemførte Carsten Lind en restrukturering af den svenske organisation, hvor mere end 100 ansatte blev afskediget i april og maj. 

"Han har gjort det rigtig godt. Så jeg er meget tilfreds. Han har bidraget til omorganiseringen, hvor han lancerede forretningsenhederne," siger Bengt Engström. 

Ifølge Bengt Engström bliver stillingen ikke genopslået, og han overtager selv ledelsen af Sverige sideløbende med posten som topchef for hele Norden. 

"Markedet er ikke så godt lige nu, og jeg synes ikke, at vi skal sætte en ny, dyr herre ind i toppen, før vi ved, hvad vej markedet går," siger Bengt Engström.

Opgaven er fuldført

Carsten Lind fortæller til Computerworld, at han ikke ser sit exit fra Fujitsu Norden som et brud. 

"Jeg har løst en tidsbundet opgave for Fujitsu, og den er nu færdig. Det har primært været restrukturering og reorganisering af det svenske firma. Det er det var baggrunden for, at jeg har siddet i Sverige i et år," siger Carsten Lind til Computerworld.

Han fortæller, at han er tilfreds med resultatet af sin tid i Sverige, når man ser på de økonomiske resultater i forhold til tidligere. 

"Jeg har selv tegnet den nordiske organisation, som Fujitsu har. Så jeg er sådan set meget tilfreds og positiv over det resultat, som der kom ud af det. Den stuktur er den rigtige, og det ligner i øvrigt meget det, vi havde i CSC. Der havde vi nemlig også nordiske forretningsenheder," siger Carsten Lind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere