Artikel top billede

Tidligere direktør i CSC Danmark i lyn-exit fra Fujitsu

Tidligere CSC-direktør forlader topjob i Fujitsu Norden efter blot et år. Det sker med øjeblikkelig virkning.

Læs også:

Nu har Carsten Lind fået nyt topjob

Den tidligere topboss i CSC Danmark, Carsten Lind, er igen uden job. 

Onsdag holdt han med øjeblikkelig virkning op i den topstilling som COO (Chief Operating Officer), han i fjor fik hos CSC-konkurrenten Fujitsu Norden.

Det fortæller topchef hos Fujitsu, Bengt Engström, til Computerworld.

"Carsten Lind har forladt den nordiske afdeling af Fujitsu, det er korrekt," siger Bengt Engström.

Ifølge den svenske topchef for Fujitsu forlod Carsten Lind virksomheden onsdag efter gensidig aftale.

"Vi har haft diskussioner om det i nogen tid, og det endte med, at vi aftalte, at vi skal hver vores vej," siger Bengt Engström.

Det skete øjeblikkeligt, fordi Bengt Engström ikke finder det hensigtsmæssigt, at direktører arbejder videre for firmaet i deres opsigelsesperiode.

Sigtede mod større job

Ifølge topchefen kom Carsten Lind ind i Fujitsu med en rolle som en slags COO for Norden.

Han har været en del af introduktionen af en ny organisationsmodel i Norden, hvor Fujitsu har flere forretningsområder på tværs af landene i stedet for blot at have landeorganisationer.

"I den proces har han nok haft en ide om at få et større job efter omstruktureringen, og jeg besluttede, at han kun blev leder af Sverige efter omstruktureringen. Og det fandt han nok, var et for lille job til ham, og derfor ville han videre," siger Bengt Engström.

Men der er også en anden årsag, fortæller den svenske topchef for Fujitsu Norden.

Da den tidligere CSC-chef tiltrådte, var der nemlig ligeværdig styrke mellem forretningsenhederne i landene. Og nu betyder et strategiskifte, at forretningsenhederne bliver endnu stærkere.

"Det betyder, at landende bliver, jeg vil ikke sige svagere, men at vi går i anden retning. Og Carsten mente, at det var et yderligere skridt i den forkerte retning. Og så blev vi enige om at gå hver vores vej," siger Bengt Engström.

Lind skar 100 stillinger bort

Ifølge Bengt Engström gennemførte Carsten Lind en restrukturering af den svenske organisation, hvor mere end 100 ansatte blev afskediget i april og maj. 

"Han har gjort det rigtig godt. Så jeg er meget tilfreds. Han har bidraget til omorganiseringen, hvor han lancerede forretningsenhederne," siger Bengt Engström. 

Ifølge Bengt Engström bliver stillingen ikke genopslået, og han overtager selv ledelsen af Sverige sideløbende med posten som topchef for hele Norden. 

"Markedet er ikke så godt lige nu, og jeg synes ikke, at vi skal sætte en ny, dyr herre ind i toppen, før vi ved, hvad vej markedet går," siger Bengt Engström.

Opgaven er fuldført

Carsten Lind fortæller til Computerworld, at han ikke ser sit exit fra Fujitsu Norden som et brud. 

"Jeg har løst en tidsbundet opgave for Fujitsu, og den er nu færdig. Det har primært været restrukturering og reorganisering af det svenske firma. Det er det var baggrunden for, at jeg har siddet i Sverige i et år," siger Carsten Lind til Computerworld.

Han fortæller, at han er tilfreds med resultatet af sin tid i Sverige, når man ser på de økonomiske resultater i forhold til tidligere. 

"Jeg har selv tegnet den nordiske organisation, som Fujitsu har. Så jeg er sådan set meget tilfreds og positiv over det resultat, som der kom ud af det. Den stuktur er den rigtige, og det ligner i øvrigt meget det, vi havde i CSC. Der havde vi nemlig også nordiske forretningsenheder," siger Carsten Lind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere






Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.