Gratis kontorpakke får disse seks nye funktioner

Der er en større udvidelse på vej af open source-kontorpakken LibreOffice.

Læs også:

Gratis kontoråakke på vej til tablet-pc'er


Computerworld News Service: Det er svært at tro, at LibreOffice kun har eksisteret i to år - i så høj grad er den blevet den førende fri og open source-kontorpakke.

Og for godt en uge siden blev der offentliggjort en release candidate af den næste store opdatering.

"The Document Foundation kan med glæde offentliggøre den første release candidate af vores kommende LibreOffice 4.0," skriver Thorsten Behrens, der er SUSE-udvikler og vicebestyrelsesformand for The Document Foundation, i den officielle pressemeddelelse.

"4.0 bliver vores femte større udgivelse på lidt over to år og den får et pænt sæt nye funktioner."

I sidste måned afholdte The Document Foundation en "test-maraton" af softwaren hurtigt efterfulgt af den anden betaudgivelse. Efter to yderligere release candidates i de kommende uger vil LibreOffice 4.0 efter planen blive lanceret næste måned.

I mellemtiden vil vi her tage et hurtigt kig på de seks nye funktioner i nye version af kontorpakken.

1. Understøttelse af Firefox-temaer
Fans af Firefox vil nok bide mærke i en dybere integration mellem LibreOffice og deres yndlingsbrowser.

Navnligt kan den kommende version af LibreOffice bruge temaer fra Firefox. Her går man blot ind i Indstillinger under menupunktet Funktioner, hvor man under Personalisering finder indstillinger for Firefox Persona.

Trykker man her på Vælg Persona, får man mulighed for at finde et Firefox-tema, man synes om. Når man har indsat teamets webadresse i dialogboksen og trykket OK, vil LibreOffice skifte udseende til det valgte tema.

2. Integration med Ubuntus Unity
Bruger man Canonicals Linux-distribution, Ubuntu, vil man opdage en højere grad af integration med skrivebordsmiljøet Unity.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Efter rokade i KMD's direktion: Her er selskabets nye ledelse
En række af KMD's direktører har fået nye hatte efter en ledelsesrokade. En ny profil er hentet ind udefra, en direktør stopper og en tredje bytter titel ud med en anden. Se selskabet nye ledelse her.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.