Artikel top billede

Gratis kontorpakke får disse seks nye funktioner

Der er en større udvidelse på vej af open source-kontorpakken LibreOffice.

Læs også:

Gratis kontoråakke på vej til tablet-pc'er

Computerworld News Service: Det er svært at tro, at LibreOffice kun har eksisteret i to år - i så høj grad er den blevet den førende fri og open source-kontorpakke.

Og for godt en uge siden blev der offentliggjort en release candidate af den næste store opdatering.

"The Document Foundation kan med glæde offentliggøre den første release candidate af vores kommende LibreOffice 4.0," skriver Thorsten Behrens, der er SUSE-udvikler og vicebestyrelsesformand for The Document Foundation, i den officielle pressemeddelelse.

"4.0 bliver vores femte større udgivelse på lidt over to år og den får et pænt sæt nye funktioner."

I sidste måned afholdte The Document Foundation en "test-maraton" af softwaren hurtigt efterfulgt af den anden betaudgivelse. Efter to yderligere release candidates i de kommende uger vil LibreOffice 4.0 efter planen blive lanceret næste måned.

I mellemtiden vil vi her tage et hurtigt kig på de seks nye funktioner i nye version af kontorpakken.

1. Understøttelse af Firefox-temaer

Fans af Firefox vil nok bide mærke i en dybere integration mellem LibreOffice og deres yndlingsbrowser.

Navnligt kan den kommende version af LibreOffice bruge temaer fra Firefox. Her går man blot ind i Indstillinger under menupunktet Funktioner, hvor man under Personalisering finder indstillinger for Firefox Persona.

Trykker man her på Vælg Persona, får man mulighed for at finde et Firefox-tema, man synes om. Når man har indsat teamets webadresse i dialogboksen og trykket OK, vil LibreOffice skifte udseende til det valgte tema.

2. Integration med Ubuntus Unity

Bruger man Canonicals Linux-distribution, Ubuntu, vil man opdage en højere grad af integration med skrivebordsmiljøet Unity.

Fire andre nyheder

3. Bedre kompatibilitet

Den nye understøttelse af protokollen content management interoperability services (CMIS) vil gøre det lettere at åbne dokumenter fra systemer såsom Alfresco, Nuxeo og SharePoint.

4. Integration med Thunderbird

En ny implementering af Mork vil give brugere af Debian og Ubuntu adgang til adressebogen i Mozillas e-mailklient Thunderbird.

"Det betyder, at brugere af Debian/Ubuntu endelig kan integrere LO med deres adressebog i Thunderbird," forklares det i udgivelsesnoterne.

5. Et filter til Publisher

Der vil også være et nyt filter til import af dokumenter fra Microsoft Publisher, så de kan vises i LibreOffice, mere eller mindre på samme måde som de vises i Publisher.

LibreOffice 4.0 understøtter også alle eksisterende formater i Visio fra Visio 1.0 - der udkom i 1992 - til Microsoft Visio 2013, der udkom sidste år.

6. Hurtigere ydeevne

Sidst men ikke mindst vil det være betydeligt hurtigere at åbne og gemme forskellige dokumentformater heriblandt .ods og .rtf.

Der er desuden en lang række forbedringer i hver af LibreOffices individuelle komponenter samt utallige fejlrettelser.

Den første release candidate er kun beregnet til test og smugkig og ikke til almindelig brug, men kan downloades fra projektets websted, hvis du er nysgerrig efter selv at se de nye funktioner.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Gratis kontoråakke på vej til tablet-pc'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere