Artikel top billede

Derfor bør S droppe sit bredbånds-udspil

S vil lappe på noget, der allerede fungerer, lyder kritikken.

Læs også: Bredbånd til alle: Så skrappe krav stiller S til teleindustrien.

Drop det.

Sådan kan reaktionen fra ITEK under Dansk Industri på S-udspil om bredbånd koges ned.

"Vi mener, at Trine Bramsen (it-ordfører fra S, red.) prøver at lappe på noget, der fungerer," forklarer direktør Tom Togsverd fra ITEK i en meddelse til pressen.

Han peger på tal fra Erhvervsstyrelsen, der ifølge ITEK fortæller, at 65 procent af danskerne nu har mulighed for en bredbåndsforbindelse på 100 Mbit/s. 

Sidste år var det kun 38 procent af danskerne, der havde denne mulighed. 

Samtidig kan 97 procent få adgang til bredbånd med 10 Mbit/s, og over 99 procent af landet har mobildækning. 

"Det buldrer med andre ord derud af," pointerer Tom Togsverd.

Barokt bredbåndsudspil

Samtidig fortsætter udbygningen, og teleselskaberne har travlt med at rulle net ud efter sidste års 800 Mhz-auktion. 

"I den forbindelse virker det jo også barokt, at Trine Bramsen, der var med til at fastlægge dækningskravene for 800 MHz-auktionen, nu kommer så kort tid efter og forlanger mere," forklarer Tom Togsverd.

"Giv os nu bare arbejdsro så vi kan gøre vores arbejde og bygge gode netværk til danskerne," lyder opfordringen i stedet.

Endelig bryder man sig afgjort ikke om tvang.

"Al den snak om tvang gør det heller ikke ligefrem mere attraktivt for udenlandske selskaber, at lægge deres penge i Danmark, når de skal vælge, hvor de fremover skal investere i nye telenetværk."

"Derfor mener jeg, at Trine Bramsens udmelding gør danskerne en bjørnetjeneste," udtaler Tom Togsverd.

Regeringens udspil kommer snart

I stedet bør S og Trine Bramsen lette opstillingen af mobilmaster.

"Hvis politikerne vil hjælpe udviklingen på vej, kan de gøre det lettere at få opsat mobilmaster, og de kan købe hurtigere og bedre forbindelser i det offentlige," mener Tom Togsverd.

Desuden håber man, at regeringens endelige udspil bliver noget anderledes.

"Vi håber da, at når regeringen i februar kommer med deres udspil om digital infrastruktur, så har de læst lidt mere på tallene og konstateret, at der ikke er brug for mere pisk, men mere gulerod," slutter Tom Togsverd.

Læs også: Bredbånd til alle: Så skrappe krav stiller S til teleindustrien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.