Artikel top billede

Fem firmaer bød: It-udbud må alligevel gå om

Stort udbud hos Konkurrencestyrelsen skal gå om, selv om fem virksomheder, herunder Dell, IBM og Symantec, allerede har budt på opgaven.

Læs også:
Efterforskning: Sådan afsløres erhvervsfolk med smart it

Derfor har it-efterforskere særligt kig på smartphones

Konkurrence - og Forbrugerstyrelsen kan endnu ikke offentliggøre navnet på den it-leverandør, der skal levere et nyt it-system til efterforskning af økonomiske kriminelle.

Styrelsen, der ellers har haft deadline på et udbud, har nemlig valgt at annullere udbuddet og begynde forfra med et nyt udbud.

Det sker, selvom fem leverandører og producenter, Dell, Nuix, Palantir, IBM og Symantec, allerede har budt, oplyser styrelsen til Computerworld.

Bedst mulig konkurrencesituation

Årsagen er, at man ganske enkelt vil have flere til at byde på opgaven. 

"Formålet med udbuddet var at kunne prækvalificere fem ansøgere til at afgive endeligt tilbud." lyder forklaringen fra Kasper Pommer Kasch, der er specialkonsulent hos Center for Efterforskning og Karteller hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

"Da Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog anmodning om deltagelse i prækvalifikationen fra fem virksomheder, og da styrelsen er bekendt med, at det potentielle leverandørmarked er større, valgte styrelsen som en konsekvens heraf, at annullere udbudsprocessen med henblik på at offentliggøre et nyt udbud for derigennem at skabe den bedst mulige konkurrencesituation," siger Kasper Pommer Kasch.
 
Det nye udbud er identisk med det netop annullerede, og omhandler fortsat anskaffelse af en ny it-løsning til håndtering og analyse af indsamlet data i efterbehandlingsfasen.

Læs meget mere om it-efterforskning af banditter i habitter her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.