Artikel top billede

Derfor har it-efterforskere særligt kig på smartphones

Den teknologiske udvikling betyder, at it-efterforskere kigger med lup på særligt it-redskab.

Smartphones.

Det er blevet it-jægernes nye våben mod habit-banditterne, når Forensic IT skal fælde svindlere i alle afskygninger.

Hos KPMG´s enhed for it-efterforskning, KPMG Forensic Technology Services, oplyser senior manager Kasper Carøe, at den øgede it-mobilitet spiller ind på, hvad efterforskerne kigger på.

"For nogle år siden spillede telefonen ikke så stor en rolle, hvor vi måske ledte efter nogle sms'er og lignende. Det er helt anderledes i dag," fortæller han.

I det hele taget følger Forensic IT - eller it-efterforskning om man vil - med den teknologiske udvikling. Så når eksempelvis sociale medier vinder frem, så ses der naturligvis også på det.

It spiller altid en rolle

En anden altoverskyggende trend, er i følge Kasper Carøe, at Forensic IT i modsætning til tidligere er et "must" i al efterforskning.

"Tidligere pillede vi blå mapper ned fra hylder under undersøgelser. Det gør vi stadig, men nu er det mere reglen end undtagelsen, at vi har Forensic IT med," forklarer han.

Kasper Carøe forklarer, at forensic-folk kigger på et hav af ting for at fælde svindlere eller snydere.

Typisk er tilgangen, at se på mistanken og derudfra tjekke it-spor, der kan be - eller afkræfte udsagn eller lignende i en sag.

"Eksempelvis hvis en person siger, at han aldrig har set et notat eller lignende. Men at det kan påvises via it-spor, så kan det være med til at bygge en sag op," forklarer han.

Men der er sjældent tale om, at KPMG´s afdeling ligefrem støvsuger al data i en virksomhed og derudfra mere eller mindre blindt gennemgår data.

"Dertil er datamængderne alt for store," siger Kasper Carøe.

KPMG Forensic Technology Services er ligeså lukket som alle andre lignende forensic-afdelinger, hvor diskretion vogtes over, som var det det rene guld.

Dog vil Kasper Carøe gerne oplyse, at afdelingen har specialudviklet software og hardware, som det bruger som faste redskaber i deres arbejde.

Det hjælper blandt andet med at finde lige præcis de informationer og it-spor frem, som der skal bruges i de konkrete sager.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere