Artikel top billede

Dette mobilfirma er verdens førende - slår alt og alle

Her er verdens førende mobilselskab - både når det gælder smartphones og mobilmarkedet generelt.

Computerworld News Service: Der er ingen tvivl om, at Samsung var førende både i smartphone-markedet og det generelle mobilmarked i fjerde kvartal 2012.

Analytikerne er dog ikke helt enige, hvad angår estimeringen af antal leverede enheder og markedsandele.

Sydkoreanske Samsung leverede ifølge ABI Research 106 millioner mobiltelefoner i fjerde kvartal, hvoraf 60 millioner var smartphones.

Det gav en andel på 31 procent af den samlede levering af smartphones, hvor Apple til sammenligning stod for en andel på 24,5 procent, estimerer dette analysefirma.

Slut med Apples hypervækst

Apple leverede i fjerde kvartal 47,8 millioner iPhones, men selskabets hypervækst ifølge ABI er slut og dets markedsandel forventes at toppe på 22 procent i løbet af i år.

"På nær hvis Apple er villig til at skære i iPhonens marginer for at sætte prisen ned, så vil Apples andel i mobilmarkedet afhænge af kundeloyaliteten," vurderer analysefirmaet. Det rygtes, at Apple planlægger at sælge billigere udgaver af iPhone.

Nokia leverede i fjerde kvartal 86,3 millioner mobiltelefoner, hvoraf 6,6 millioner var smartphones, mens RIM leverede 6,9 millioner færre smartphones end i samme periode året før.

Kinesiske ZTE leverede ifølge ABI 20,7 millioner mobiltelefoner, hvoraf 11,2 millioner var smartphones.

Smartphone-markedet vokser og vokser

Andelen af smartphones i det samlede antal leverede mobiltelefoner har aldrig været højere end i fjerde kvartal 2012, oplyser analysehuset IDC.

I alt i fjerde kvartal blev der ifølge IDC leveret cirka 219 millioner smartphones, hvilket udgjorde 45 procent af samlede antal leverede mobiltelefoner.

Samsung havde ifølge Strategy Analytics en andel på 29 procent af smartphone-markedet sammenlignet med Apples 22 procent og Nokias tre procent i fjerde kvartal.

Nokias portefølje blev udvidet med nye modeller såsom Lumia 920, der kører mobil-styresystemet Windows Phone, men selskabet mangler stadig en "ægte heltemodel," der kan konkurrere effektivt med iPhone eller Samsungs S3, vurderer dette analysefirma.

Hvad angår det samlede antal leverede mobiltelefoner havde Samsung ifølge Strategy Analytics en andel på 24 procent, mens Nokia på andenpladsen stod for 19 procent og Apple på tredjepladsen stod for 10,6 procent af de 451 millioner enheder, der blev leveret i fjerde kvartal.

IDC placerer dog Huawei med 10,8 millioner leverede enheder og en markedsandel på 4,9 procent som verdens tredjestørste smartphone-producent i fjerde kvartal efter Samsung og Apple.

Smartphone-salg steget med 38 procent

Det vil således sige foran Sony med en andel ifølge IDC på 4,5 procent og ZTE med 4,3 procent.

Det samlede globale antal leverede smartphones steg ifølge Strategy Analytics 38 procent på et år fra 157 millioner i fjerde kvartal 2011 til 217 millioner i fjerde kvartal 2012.

Analysefirmaet har dog bemærket en faldende vækst i det samlede antal leverede smartphones.

Det nåede op på cirka 700 millioner enheder i hele 2012 fra cirka 490 millioner i 2011.

Væksten er dog ifølge Strategy Analytics faldet fra 64 procent i 2011 til 43 procent i 2012, i takt med at udbredelsen af smartphones har nået et mere modent niveau i regioner som Nordamerika og Vesteuropa.

Nokia, der ligger nummer to, hvad angår markedsandele i det samlede mobilmarked, oplevede et fald på 20 procent i de globale leverancer fra 417 millioner enheder i 2011 til 335,6 millioner i 2012, estimerer Strategy Analytics.

Nokias samlede markedsandel faldt til 19 procent i fjerde kvartal 2012 fra 25,8 procent i samme periode året før.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?