Artikel top billede

Dette mobilfirma er verdens førende - slår alt og alle

Her er verdens førende mobilselskab - både når det gælder smartphones og mobilmarkedet generelt.

Computerworld News Service: Der er ingen tvivl om, at Samsung var førende både i smartphone-markedet og det generelle mobilmarked i fjerde kvartal 2012.

Analytikerne er dog ikke helt enige, hvad angår estimeringen af antal leverede enheder og markedsandele.

Sydkoreanske Samsung leverede ifølge ABI Research 106 millioner mobiltelefoner i fjerde kvartal, hvoraf 60 millioner var smartphones.

Det gav en andel på 31 procent af den samlede levering af smartphones, hvor Apple til sammenligning stod for en andel på 24,5 procent, estimerer dette analysefirma.

Slut med Apples hypervækst

Apple leverede i fjerde kvartal 47,8 millioner iPhones, men selskabets hypervækst ifølge ABI er slut og dets markedsandel forventes at toppe på 22 procent i løbet af i år.

"På nær hvis Apple er villig til at skære i iPhonens marginer for at sætte prisen ned, så vil Apples andel i mobilmarkedet afhænge af kundeloyaliteten," vurderer analysefirmaet. Det rygtes, at Apple planlægger at sælge billigere udgaver af iPhone.

Nokia leverede i fjerde kvartal 86,3 millioner mobiltelefoner, hvoraf 6,6 millioner var smartphones, mens RIM leverede 6,9 millioner færre smartphones end i samme periode året før.

Kinesiske ZTE leverede ifølge ABI 20,7 millioner mobiltelefoner, hvoraf 11,2 millioner var smartphones.

Smartphone-markedet vokser og vokser

Andelen af smartphones i det samlede antal leverede mobiltelefoner har aldrig været højere end i fjerde kvartal 2012, oplyser analysehuset IDC.

I alt i fjerde kvartal blev der ifølge IDC leveret cirka 219 millioner smartphones, hvilket udgjorde 45 procent af samlede antal leverede mobiltelefoner.

Samsung havde ifølge Strategy Analytics en andel på 29 procent af smartphone-markedet sammenlignet med Apples 22 procent og Nokias tre procent i fjerde kvartal.

Nokias portefølje blev udvidet med nye modeller såsom Lumia 920, der kører mobil-styresystemet Windows Phone, men selskabet mangler stadig en "ægte heltemodel," der kan konkurrere effektivt med iPhone eller Samsungs S3, vurderer dette analysefirma.

Hvad angår det samlede antal leverede mobiltelefoner havde Samsung ifølge Strategy Analytics en andel på 24 procent, mens Nokia på andenpladsen stod for 19 procent og Apple på tredjepladsen stod for 10,6 procent af de 451 millioner enheder, der blev leveret i fjerde kvartal.

IDC placerer dog Huawei med 10,8 millioner leverede enheder og en markedsandel på 4,9 procent som verdens tredjestørste smartphone-producent i fjerde kvartal efter Samsung og Apple.

Smartphone-salg steget med 38 procent

Det vil således sige foran Sony med en andel ifølge IDC på 4,5 procent og ZTE med 4,3 procent.

Det samlede globale antal leverede smartphones steg ifølge Strategy Analytics 38 procent på et år fra 157 millioner i fjerde kvartal 2011 til 217 millioner i fjerde kvartal 2012.

Analysefirmaet har dog bemærket en faldende vækst i det samlede antal leverede smartphones.

Det nåede op på cirka 700 millioner enheder i hele 2012 fra cirka 490 millioner i 2011.

Væksten er dog ifølge Strategy Analytics faldet fra 64 procent i 2011 til 43 procent i 2012, i takt med at udbredelsen af smartphones har nået et mere modent niveau i regioner som Nordamerika og Vesteuropa.

Nokia, der ligger nummer to, hvad angår markedsandele i det samlede mobilmarked, oplevede et fald på 20 procent i de globale leverancer fra 417 millioner enheder i 2011 til 335,6 millioner i 2012, estimerer Strategy Analytics.

Nokias samlede markedsandel faldt til 19 procent i fjerde kvartal 2012 fra 25,8 procent i samme periode året før.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.