Artikel top billede

KMD-tillidsmand: Derfor er fyringer alt for drastisk

Det er for drastisk at fyre folk fra enkelt afdeling, når den samlede økonomi er god, mener KMD-tillidsmand om fyringen af 100 kolleger.

Læs også:

Fyringsrunde på vej i KMD - tre procent af de ansatte skal væk.

Her vil hovedparten af KMD-fyringer ramme.

"Jeg synes, at det er et dårligt signal at sende fra de nye ejere til medarbejderne, at man gør det her nu. Jeg synes at man skulle have ventet og se tiden an. For så alvorlig er økonomien ikke."

Det siger Erik Lykke Hansen, der er tillidsmand hos KMD, hvor han repræsenterer omkring 1.400 HK/Privat-organiserede, om ledelsens plan om at fyre 100 af hans kolleger i afdelingen for administrative it-løsninger, som samlet set har 550 ansatte.

Fyringerne sker kort efter, at KMD blev solgt til en ny kapitalfond, nemlig Advent International.

Men Erik Lykke Hansen mener ikke, at de nye ejere er årsagen til fyringsrunden.

For drastisk en beslutning

Ledelsen har nemlig fortalt, at virksomheden overvejede at reducere medarbejderantallet allerede forud for salget, siger han.

"Dem må vi jo tro på. Men det gør ikke, at jeg er enig i beslutningen," siger Erik Lykke Hansen.

"Jeg synes at det er for drastisk en beslutning," siger han.

Han mener, at KMD samlet set har en god økonomi som burde kunne dække den berørte afdeling ind.

"Jeg ser KMD som ét hele, der samlet er en god og sund forretning. Derfor synes jeg at det er kedeligt, at man tager en enkelt afdeling ud og lader dem holde for, når resten af forretningen kører fornuftigt," siger han, og tilføjer, at der er gynger og karusseller i enhver forretning.

"Der for er jeg principielt imod den her måde at gøre det på," siger Erik Lykke Hansen.

Afskedigelsesprocessen kommer til at foregå efter reglerne om masseafskedigelser og medarbejderrepræsentanterne blev orienteret på et samarbejdsudvalgsmøde mandag morgen.

Han fortæller, at den forhandlingsberettigede organisation på stedet er HK, og den vil blive inddraget i processen omkring afskedigelserne. Her vil parterne i løbet af de næste 14. dage forsøge at finde så mange som muligt, der frivilligt vil forlade virksomheden, fortæller han.

"Det er jo vores opgave at holde øje med at der ikke er en skæv fordeling i forhold til alder, men hvis der er en del frivillige som er ved at nærme sig efterlønsalderen, så ville det da være at foretrække, hvis de frivilligt ville fratræde."

"Jeg tror ikke at vi får bruttoantallet ned, men forhåbentligt får vi et antal frivillige fratrædelser," siger han.

Erik Lykke Hansen forventer at KMD's afdeling i Aalborg bliver hårdest ramt af fyringsrunden, fordi der her er flest med arbejdere tilknyttet afdelingen for administrative it-løsninger.

Læs også:

Fyringsrunde på vej i KMD - tre procent af de ansatte skal væk.

Her vil hovedparten af KMD-fyringer ramme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.