Artikel top billede

KMD-tillidsmand: Derfor er fyringer alt for drastisk

Det er for drastisk at fyre folk fra enkelt afdeling, når den samlede økonomi er god, mener KMD-tillidsmand om fyringen af 100 kolleger.

Læs også:

Fyringsrunde på vej i KMD - tre procent af de ansatte skal væk.

Her vil hovedparten af KMD-fyringer ramme.

"Jeg synes, at det er et dårligt signal at sende fra de nye ejere til medarbejderne, at man gør det her nu. Jeg synes at man skulle have ventet og se tiden an. For så alvorlig er økonomien ikke."

Det siger Erik Lykke Hansen, der er tillidsmand hos KMD, hvor han repræsenterer omkring 1.400 HK/Privat-organiserede, om ledelsens plan om at fyre 100 af hans kolleger i afdelingen for administrative it-løsninger, som samlet set har 550 ansatte.

Fyringerne sker kort efter, at KMD blev solgt til en ny kapitalfond, nemlig Advent International.

Men Erik Lykke Hansen mener ikke, at de nye ejere er årsagen til fyringsrunden.

For drastisk en beslutning

Ledelsen har nemlig fortalt, at virksomheden overvejede at reducere medarbejderantallet allerede forud for salget, siger han.

"Dem må vi jo tro på. Men det gør ikke, at jeg er enig i beslutningen," siger Erik Lykke Hansen.

"Jeg synes at det er for drastisk en beslutning," siger han.

Han mener, at KMD samlet set har en god økonomi som burde kunne dække den berørte afdeling ind.

"Jeg ser KMD som ét hele, der samlet er en god og sund forretning. Derfor synes jeg at det er kedeligt, at man tager en enkelt afdeling ud og lader dem holde for, når resten af forretningen kører fornuftigt," siger han, og tilføjer, at der er gynger og karusseller i enhver forretning.

"Der for er jeg principielt imod den her måde at gøre det på," siger Erik Lykke Hansen.

Afskedigelsesprocessen kommer til at foregå efter reglerne om masseafskedigelser og medarbejderrepræsentanterne blev orienteret på et samarbejdsudvalgsmøde mandag morgen.

Han fortæller, at den forhandlingsberettigede organisation på stedet er HK, og den vil blive inddraget i processen omkring afskedigelserne. Her vil parterne i løbet af de næste 14. dage forsøge at finde så mange som muligt, der frivilligt vil forlade virksomheden, fortæller han.

"Det er jo vores opgave at holde øje med at der ikke er en skæv fordeling i forhold til alder, men hvis der er en del frivillige som er ved at nærme sig efterlønsalderen, så ville det da være at foretrække, hvis de frivilligt ville fratræde."

"Jeg tror ikke at vi får bruttoantallet ned, men forhåbentligt får vi et antal frivillige fratrædelser," siger han.

Erik Lykke Hansen forventer at KMD's afdeling i Aalborg bliver hårdest ramt af fyringsrunden, fordi der her er flest med arbejdere tilknyttet afdelingen for administrative it-løsninger.

Læs også:

Fyringsrunde på vej i KMD - tre procent af de ansatte skal væk.

Her vil hovedparten af KMD-fyringer ramme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere