Artikel top billede

Sådan bliver du bedre til dit arbejde som it-chef

Skil dig af med de gamle, bøvlede systemer. Og råb op. Se her, hvordan du kan få succes som it-chef.

For enhver it-chef gælder det, at it-forretningen skal trimmes hele tiden.

I en tid, hvor budgetterne typisk er stramme, gælder det i høj grad om hele tiden at være på jagt efter forbedringer og på udkig efter områder, hvor man med it kan effektivisere og automatisere og gøre processerne skarpere.

Her følger en række gode råd til en skarpere it-drift fra Michael Friedenberg, der er administrerende direktør i IDG Enterprise.

Gør dig fri af arvede it-systemer

Ethvert selskab er i en eller anden udstrækning plaget af arvede it-systemer, der egentlig ikke fungerer ordentligt og ikke leverer optimalt, men som alligevel kører, fordi de stammer fra 'gamle dage' og bare aldrig er blevet udskiftet.

Godt råd: Beslut dig for i løbet af det kommende år at få ryddet op i din it-arkitektur. Skil dig af med så mange af de gamle systemer som muligt, så du derved gør plads til moderne og optimal it-arkitektur.

Skru op for kvalitetets-tiden

Husk nu at bruge godt med kvalitetstid med de rigtige personer på din arbejdsplads. Det giver godt kendskab til forretningen, og din primære opgave er at understøtte forretningen, levere værdi til forretningen, og gøre virksomheden bedre til at tjene penge.

Sørg for at bruge så meget tid sammen med virksomhedens forretnings-afdelinger, at du forstår virksomhedens forretningsmål til bunds.

Godt råd: Book faste møder og lav faste frokostaftaler med topchefen, marketing-direktøren og din finansdirektør, så du hele tiden er i sync med, hvor virksomheden er på vej hen.

Kom ud af kontoret

Du kommer kun til at forstå markedet, hvis du sørger for at komme ud af dit kontor og møde kunder, partnere, distributører og andre, der kan inspirere dig og give dig løbende input til, hvordan du indretter din forretning.

Samtidig kan øget personligt kendskab til dig være med til at øge partnere og leverandørers loyalitet.

Godt råd: Sørg for at komme ud i marken med jævne mellemrum for at møde leverandører, partnere og distributører.

Skær ned, smil - og råb op

Skær ned for rejserne

Det er tidskrævende at rejse, og det gælder for både cheferne og de ansatte.

Rejsetid er som udgangspunkt spildtid, og det bør man som chef have for øje.

Med de mange teknologiske muligheder i markedet i dag, er det muligt på en nem og billig måde at skære ned for rejserne i afdelingerne.

De mange sociale løsninger og muligheden for videokonferencer og lignende gør det nemlig muligt for medarbejderne at 'mødes' med partnere, kolleger og andre under mere afslappede former end rå email eller kortfattede telefonsamtaler.

Godt råd: Indfør sociale redskaber og samarbejds-redskaber i virksomheden, så virksomheden (og de ansatte) kan undgå at bruge så meget tid på transport og derved få mere fra hånden.

Råb op

Som it-chef er det (også) din opgave løbende at gøre resten af virksomheden opmærksom på it-afdelingen og de muligheder, som du og dine folk kan give.

Det er god, gammeldags marketingopgave, der kræver, at du er skarp og afklaret med, hvad it-afdelingen egentlig kan. Og kan formulere den værdi, som it-afdelingen kan tilføre, overfor resten af virksomheden.

Husk på, at it-afdelingen er en af de eneste tværgående afdelinger i virksomheden.

Her er det selvsagt en fordel, hvis it-afdelingen altid leverer til tiden og udviser professionalisme, kompetence og ekspertise overfor resten af virksomheden.

Godt råd: Bliv bedre til at kommunikere it-afdelingens successer og værdien af it over for resten af virksomheden.

Smil og vær positiv

Bliver it-afdelingen respekteret og anerkendt som en veldrevet afdeling, der bidrager til forretningen og til den daglige drift. Er slut-brugerne i virksomheden glade for it-afdelingen?

Godt råd: Vær hjælpsom, positiv og løsningsorienteret - også når virksomhedens ansatte ringer med irriterende små-problemer. Det er den daglige hjælp, som de husker.

Afsøg markedet

I de seneste år har it-udviklingen taget flere kvantespring, der giver store muligheder for at tænke it på nye måder.

De væsentligste udviklings-tendenser handler om cloud computing, social computing og selvfølgelig mobility, der hver især har meget stor potentiale.

Godt råd: Indtænk de nye teknologier i din it-arkitektur og sigt efter inden for det kommende år at få konkret udbytte af cloud, social og mobile.

Innover, tænk 'out of the box

Det er lettere sagt end gjort, men lad os en gang for alle slå fast, at din opgave som it-chef ikke er at bevare det eksisterende, men at kigge fremad og drive it-driften frem mod stedse højere effektivitet og udbytte.

Godt råd: Fokuser på at gøre CIO-rollen synonym med innovation.

Få tal på dine resultater

Du er efterhånden blevet ganske skrap til at levere it-løsninger til tiden og indenfor budgetterne.

Nu er det tiden til at begynde at fokusere på at levere målbar og konkret værdi med it. Blandt de konkrete og målbare mål kan være øget kunde-loyalitet, øget omsætning, øget indtjening og øget medarbejder-tilfredshed.

Godt råd: Identificer målbare og konkrete mål, som kan nås ved hjælp af konkrete it-investeringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.