Artikel top billede

Sådan bliver du bedre til dit arbejde som it-chef

Skil dig af med de gamle, bøvlede systemer. Og råb op. Se her, hvordan du kan få succes som it-chef.

For enhver it-chef gælder det, at it-forretningen skal trimmes hele tiden.

I en tid, hvor budgetterne typisk er stramme, gælder det i høj grad om hele tiden at være på jagt efter forbedringer og på udkig efter områder, hvor man med it kan effektivisere og automatisere og gøre processerne skarpere.

Her følger en række gode råd til en skarpere it-drift fra Michael Friedenberg, der er administrerende direktør i IDG Enterprise.

Gør dig fri af arvede it-systemer

Ethvert selskab er i en eller anden udstrækning plaget af arvede it-systemer, der egentlig ikke fungerer ordentligt og ikke leverer optimalt, men som alligevel kører, fordi de stammer fra 'gamle dage' og bare aldrig er blevet udskiftet.

Godt råd: Beslut dig for i løbet af det kommende år at få ryddet op i din it-arkitektur. Skil dig af med så mange af de gamle systemer som muligt, så du derved gør plads til moderne og optimal it-arkitektur.

Skru op for kvalitetets-tiden

Husk nu at bruge godt med kvalitetstid med de rigtige personer på din arbejdsplads. Det giver godt kendskab til forretningen, og din primære opgave er at understøtte forretningen, levere værdi til forretningen, og gøre virksomheden bedre til at tjene penge.

Sørg for at bruge så meget tid sammen med virksomhedens forretnings-afdelinger, at du forstår virksomhedens forretningsmål til bunds.

Godt råd: Book faste møder og lav faste frokostaftaler med topchefen, marketing-direktøren og din finansdirektør, så du hele tiden er i sync med, hvor virksomheden er på vej hen.

Kom ud af kontoret

Du kommer kun til at forstå markedet, hvis du sørger for at komme ud af dit kontor og møde kunder, partnere, distributører og andre, der kan inspirere dig og give dig løbende input til, hvordan du indretter din forretning.

Samtidig kan øget personligt kendskab til dig være med til at øge partnere og leverandørers loyalitet.

Godt råd: Sørg for at komme ud i marken med jævne mellemrum for at møde leverandører, partnere og distributører.

Skær ned, smil - og råb op

Skær ned for rejserne

Det er tidskrævende at rejse, og det gælder for både cheferne og de ansatte.

Rejsetid er som udgangspunkt spildtid, og det bør man som chef have for øje.

Med de mange teknologiske muligheder i markedet i dag, er det muligt på en nem og billig måde at skære ned for rejserne i afdelingerne.

De mange sociale løsninger og muligheden for videokonferencer og lignende gør det nemlig muligt for medarbejderne at 'mødes' med partnere, kolleger og andre under mere afslappede former end rå email eller kortfattede telefonsamtaler.

Godt råd: Indfør sociale redskaber og samarbejds-redskaber i virksomheden, så virksomheden (og de ansatte) kan undgå at bruge så meget tid på transport og derved få mere fra hånden.

Råb op

Som it-chef er det (også) din opgave løbende at gøre resten af virksomheden opmærksom på it-afdelingen og de muligheder, som du og dine folk kan give.

Det er god, gammeldags marketingopgave, der kræver, at du er skarp og afklaret med, hvad it-afdelingen egentlig kan. Og kan formulere den værdi, som it-afdelingen kan tilføre, overfor resten af virksomheden.

Husk på, at it-afdelingen er en af de eneste tværgående afdelinger i virksomheden.

Her er det selvsagt en fordel, hvis it-afdelingen altid leverer til tiden og udviser professionalisme, kompetence og ekspertise overfor resten af virksomheden.

Godt råd: Bliv bedre til at kommunikere it-afdelingens successer og værdien af it over for resten af virksomheden.

Smil og vær positiv

Bliver it-afdelingen respekteret og anerkendt som en veldrevet afdeling, der bidrager til forretningen og til den daglige drift. Er slut-brugerne i virksomheden glade for it-afdelingen?

Godt råd: Vær hjælpsom, positiv og løsningsorienteret - også når virksomhedens ansatte ringer med irriterende små-problemer. Det er den daglige hjælp, som de husker.

Afsøg markedet

I de seneste år har it-udviklingen taget flere kvantespring, der giver store muligheder for at tænke it på nye måder.

De væsentligste udviklings-tendenser handler om cloud computing, social computing og selvfølgelig mobility, der hver især har meget stor potentiale.

Godt råd: Indtænk de nye teknologier i din it-arkitektur og sigt efter inden for det kommende år at få konkret udbytte af cloud, social og mobile.

Innover, tænk 'out of the box

Det er lettere sagt end gjort, men lad os en gang for alle slå fast, at din opgave som it-chef ikke er at bevare det eksisterende, men at kigge fremad og drive it-driften frem mod stedse højere effektivitet og udbytte.

Godt råd: Fokuser på at gøre CIO-rollen synonym med innovation.

Få tal på dine resultater

Du er efterhånden blevet ganske skrap til at levere it-løsninger til tiden og indenfor budgetterne.

Nu er det tiden til at begynde at fokusere på at levere målbar og konkret værdi med it. Blandt de konkrete og målbare mål kan være øget kunde-loyalitet, øget omsætning, øget indtjening og øget medarbejder-tilfredshed.

Godt råd: Identificer målbare og konkrete mål, som kan nås ved hjælp af konkrete it-investeringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Topdanmark forventer eksplosion i antal kundehenvendelser: Investerer massivt i teknologi til at løse udfordringen
Topdanmark står med et eksplosivt stigende antal kundehenvendelser i de kommende år, som en række nye teknologier skal afhjælpe. Der er dog ikke en konkret forretningscase for uprøvede teknologier, forklarer CTO Thomas Erichsen, som alligevel kaster massive investeringer efter nye værktøjer.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.