Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Dansk it-kæmpe fyrer ansatte

Den danske it-bankkæmpe SDC fyrer blandt medarbejderne. Se hvorfor det ifølge nytiltrådt direktør er nødvendigt.

Skandinavisk Data Center (SDC), der drifter mere end 130 banker i Norden, har onsdag fyret blandt selskabets medarbejdere.

Det bekræfter fællestillidsrepræsentant på arbejdspladsen Kirsten Lillemor Madsen, fra Finansforbundets Kreds Øst, overforfor Computerworld.

Selskabet vil ikke fortælle hvor mange ansatte, det drejer sig om.

SDC drifter it-systemer til pengeinstitutter i en finansbranche, der er hårdt ramt af flere års finanskrise med en længere række bankkrak som følge.

Så sent som fredag krakkede Spar Lolland sammen med Finansnetbanken, der driftes hos netop SDC.

Det skyldes økonomi

Kort efter sommerferien forlod firmaets mangeårige direktør Erik Jakobsen sin stilling og overlod den til en konstitueret direktør, inden Jesper Scharff som ny administrerende direktør tiltrådte for fire uger siden til nytår.

"Det er rigtigt, at vi har afskediget et antal medarbejdere i går," siger han.

Han fortæller til Computerworld, at begrundelsen for fyringerne er økonomisk.

"Vi skal jo også passe på vores ejeres penge og sørge for, at vi holder vores budgetter. Vores ejere er jo også i en branche, som er presset, så derfor vil vi gerne trimme vores forretning økonomisk," siger Jesper Scharff.

Årsregnskabet er nært forestående. Er der underskud?

"Det kan jeg ikke svare på. Det må jeg sige noget om, når regnskabet kommer," siger direktøren.

Han fortæller, at har besluttet ikke at oplyse antallet af medarbejdere, som er blevet fyret.

Men det er færre end de 10 procent, som kræver at processen går efter lov om masseafskedigelser, siger direktøren.

SDC har et sted mellem 425 og 450 medarbejdere i øjeblikket.

"Det er et antal, men det er ikke noget stort antal," siger han.

Offshoring og forberedelse på flere krak

Skyldes fyringerne manglende forretning som følge af flere og flere krakkede banker, eller er det optimering, altså outsourcing af opgaver? 

"Det er vel en kombination. Vi bliver jo også nødt til at kigge på vores andel af offshore, og så er det jo ingen hemmelighed, at det er et trængt bankmarked, hvor der blev et af vore pengeinstitutter færre (Spar Lolland krakkede i fredags, red.), så på sigt vil de jo blive lagt ind under Jyske Bank, som ikke kører hos os," siger Jesper Scharff. 

Ifølge direktøren er fyringerne ikke en direkte følge af Spar Lolland krakket, og at de afskedigede ansatte ikke samlet er tilknytter netop Spar Lolland. Nogen af de fyrede kan dog have haft med banken at gøre, men SDC-ansatte arbejder med funktioner mere end med specifikke kunder.

Alligevel forsøger SDC at være forberedt på, hvad det pressede marked bringer. Eksempelvis var Spar Lolland-krakket ifølge Jesper Scharff ingen overraskelse.

"Man har jo talt om Spar Lolland længe, og der er jo også andre, der er på tale. Så det er jo med at være forberedt på det, og agere efter det pressede marked," siger han.   

Direktøren fortæller, at ledelsen i forvejen havde orienteret samarbejdsudvalget om fyringerne, hvor de enkelte medarbejdere har individuelle vilkår for deres fratrædelse.

Fællestillidsrepræsentant Kirsten Lillemor Madsen oplyser, at medarbejderne igennem de senere år har været forskånet for ligenende fyringsrunder.

Til gengæld har de it-ansatte i finansverdenen samlet set været hårdt ramt af afskedigelser i de senere år. Sidst var det folk hos Saxo bank, som blev afskediget.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Automation Manager - SAP

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektkonsulent til spændende it-projekt

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager – QEA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere