Dansk it-kæmpe fyrer ansatte

Den danske it-bankkæmpe SDC fyrer blandt medarbejderne. Se hvorfor det ifølge nytiltrådt direktør er nødvendigt.

Skandinavisk Data Center (SDC), der drifter mere end 130 banker i Norden, har onsdag fyret blandt selskabets medarbejdere.

Det bekræfter fællestillidsrepræsentant på arbejdspladsen Kirsten Lillemor Madsen, fra Finansforbundets Kreds Øst, overforfor Computerworld.

Selskabet vil ikke fortælle hvor mange ansatte, det drejer sig om.

SDC drifter it-systemer til pengeinstitutter i en finansbranche, der er hårdt ramt af flere års finanskrise med en længere række bankkrak som følge.

Så sent som fredag krakkede Spar Lolland sammen med Finansnetbanken, der driftes hos netop SDC.

Det skyldes økonomi
Kort efter sommerferien forlod firmaets mangeårige direktør Erik Jakobsen sin stilling og overlod den til en konstitueret direktør, inden Jesper Scharff som ny administrerende direktør tiltrådte for fire uger siden til nytår.

"Det er rigtigt, at vi har afskediget et antal medarbejdere i går," siger han.

Han fortæller til Computerworld, at begrundelsen for fyringerne er økonomisk.

"Vi skal jo også passe på vores ejeres penge og sørge for, at vi holder vores budgetter. Vores ejere er jo også i en branche, som er presset, så derfor vil vi gerne trimme vores forretning økonomisk," siger Jesper Scharff.

Årsregnskabet er nært forestående. Er der underskud?

"Det kan jeg ikke svare på. Det må jeg sige noget om, når regnskabet kommer," siger direktøren.

Han fortæller, at har besluttet ikke at oplyse antallet af medarbejdere, som er blevet fyret.

Men det er færre end de 10 procent, som kræver at processen går efter lov om masseafskedigelser, siger direktøren.

SDC har et sted mellem 425 og 450 medarbejdere i øjeblikket.

"Det er et antal, men det er ikke noget stort antal," siger han.

Offshoring og forberedelse på flere krak
Skyldes fyringerne manglende forretning som følge af flere og flere krakkede banker, eller er det optimering, altså outsourcing af opgaver? 

"Det er vel en kombination. Vi bliver jo også nødt til at kigge på vores andel af offshore, og så er det jo ingen hemmelighed, at det er et trængt bankmarked, hvor der blev et af vore pengeinstitutter færre (Spar Lolland krakkede i fredags, red.), så på sigt vil de jo blive lagt ind under Jyske Bank, som ikke kører hos os," siger Jesper Scharff. 

Ifølge direktøren er fyringerne ikke en direkte følge af Spar Lolland krakket, og at de afskedigede ansatte ikke samlet er tilknytter netop Spar Lolland. Nogen af de fyrede kan dog have haft med banken at gøre, men SDC-ansatte arbejder med funktioner mere end med specifikke kunder.

Alligevel forsøger SDC at være forberedt på, hvad det pressede marked bringer. Eksempelvis var Spar Lolland-krakket ifølge Jesper Scharff ingen overraskelse.

"Man har jo talt om Spar Lolland længe, og der er jo også andre, der er på tale. Så det er jo med at være forberedt på det, og agere efter det pressede marked," siger han.   

Direktøren fortæller, at ledelsen i forvejen havde orienteret samarbejdsudvalget om fyringerne, hvor de enkelte medarbejdere har individuelle vilkår for deres fratrædelse.

Fællestillidsrepræsentant Kirsten Lillemor Madsen oplyser, at medarbejderne igennem de senere år har været forskånet for ligenende fyringsrunder.

Til gengæld har de it-ansatte i finansverdenen samlet set været hårdt ramt af afskedigelser i de senere år. Sidst var det folk hos Saxo bank, som blev afskediget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.