Artikel top billede

Blackberry Z10 er en af de nye smartphones fra Blackberry med et helt nyt styresystem.

Her er dommen over Blackberrys nye smartphones

Blackberry har præsenteret et nyt styresystem og nye smartphones. Her er reaktionerne.

Læs også:

Her er de nye Blackberry 10 smartphones

Desperat comeback-forsøg fra Blackberry: Sådan vil det gå

Helt nyt Blackberry-styresystem: Sådan fungerer det

Det længe ventede comeback-forsøg fra kriseramte RIM - der nu skifter navn til blot at hedde Blackberry - byder på både et helt nyt styresystem, Blackberry 10, og to nye smartphones.

Det var specielt hardware-delen, der havde været en del hemmelighedskræmmeri om fra Blackberrys side, men i går aftes blev telefonerne Z10 og Q10 med det nye styresystem præsenteret for omverdenen.

Den første kommer med ren touch-navigation, mens den anden har et fysisk tastatur.

De vigtigste specifikationer for begge smartphones lyder på en 1,5 Ghz dual core processor, 2GB RAM og 16GB intern hukommelse, der kan udvides med et kort.

Desuden har Blackberry inkluderet en HDMI-port og NFC, ligesom telefonerne understøtter LTE-netværk.

Computerworld prøvekører Z10:

Blackberry er mere end almindelig presset til at skulle have succes med de nye lanceringer.

Derfor er det også interessant at se på reaktionerne fra både it-analytikere og it-medier, der har haft fingrene i de nye produkter.

Her er dommen

Analysefirmaet Ovum har en kommentar om, at Blackberry 10-platformen sammen med Z10 og Q10 er med til at levere noget andet, end man kan få med Android- og iOS-produkterne.

"Men Ovum forventer, at selvom en veldesignet Blackberry 10-platform helt sikkert vil skabe kortsigtet interesse fra eksisterende kunder, så vil virksomheden få svært ved appellere til et bredere publikum i det lange løb og vil blive en niche-spiller på smartphone-markedet."

Gartner-analytiker Phillip Redman skriver i et blogindlæg, at Blackberrys lancering ikke er nogen 'game changer,' og at Blackberry i forhold til erhvervskunderne har den udfordring, at behovet for Blackberry Enterprise Server ikke længere er til stede.

Det siger anmelderne

Også hos de it-medier, der allerede har nået at teste de nye smartphones, er begejstringen noget begrænset.

Engadget skriver, at Blackberry 10-systemet er en kæmpe skridt frem i forhold til tidligere versioner.

"Har det mainstream-appeal? Ja, det har det, men vi er ikke sikre på, at et fantastisk keyboard og nogle smarte touch-funtioner er nok til at vælte de nuværende konger inden for mobile enheder."

Hos The Verge lyder dommen, at Z10 er en god smartphone, men:

"Problemet med Z10 er, at den ikke nødvendigvis gør noget bedre end nogen af konkurrenterne."

"Hvis du elsker RIM og Blackberry og virkelig ønsker at fortsætte med at støtte dem, så vil det ikke være nogen fejltagelse at købe en Z10. Men jeg mener, at der er bedre smartphones på markedet, og jeg ser endnu ikke en grund til, at de fleste kunder skal vælge denne smartphone frem for de bedre smartphones."

Læs også:

Her er de nye Blackberry 10 smartphones

Desperat comeback-forsøg fra Blackberry: Sådan vil det gå

Helt nyt Blackberry-styresystem: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere