Artikel top billede

Foto: Burntright.

Sådan vil forbruger-vagthund sikre dig ordentlig bredbånd

Den danske Forbrugerombudsmand har opstillet sine fokusområder for 2013, og her er it- og telebranchen for alvor kommet i søgelyset.

Forbrugerombudsmand Henrik Øe har udpeget otte strategiske områder, som han vil holde skarpt øje med i 2013.

Blandt de prioriterede indsatsområder er markedsføring af bredbåndsforbindelser.

"Markedet for bredbåndsforbindelser har været kendetegnet ved manglende gennemsigtighed for den enkelte forbruger. Navnlig har det tidligere været et problem, at markedsførte "op til"-hastigheder kunne være misvisende, idet den maksimale hastighed ikke altid kunne opnås," lyder det på forbrugerombudsmandens hjemmeside.

Nye tider om en måned

På forbrugersitet bliver det fremhævet, at Forbrugerombudsmanden vil have særligt fokus på, om de nye retningslinjer for markedsføring af bredbåndsforbindelser, der træder i kraft den 1. marts, og markedsføringsloven bliver overholdt.

De kommende retningslinjer skal blandt andre sikre danske forbrugere mere retvisende oplysninger om produkter og produkternes reelle hastigheder.

Du kan læse mere om de kommende retningslinjer her.

Holder øje med nethandlen

Udover bredbåndsmarkedet har Forbrugerombudsmanden Henrik Øe også overvågning af nethandel med på sin prioriteringsliste i det igangværende år.

"Usikkerhed om retsstillingen ved net-butikkers indgåelse af aftaler med forbrugere vil blive søgt klarlagt ved udstedelse af retningslinjer," lyder det på Forbrugerombudsmandens hjemmeside.

I fokusudmedlingen fremgår det også, at forbrugervagthunden vil granske såkaldte tilbudssider med store rabatter og mailmarkedsføring samt forbrugeranmeldelser på nettet, der med Forbrugerombudsmandens ord kan rejse tvivl om vildledning og skjulte reklamer.

Derudover vil Forbrugerombudsmanden også indlede en dialog med sociale medier som Facebook. 

Det sker for at undersøge, om de sociale medier eventuelt bruges til overtrædelse af markedsføringsloven, når danske og internationale virksomheder markedsfører via disse communities.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere