Foto: Burntright.

Sådan vil forbruger-vagthund sikre dig ordentlig bredbånd

Den danske Forbrugerombudsmand har opstillet sine fokusområder for 2013, og her er it- og telebranchen for alvor kommet i søgelyset.

Forbrugerombudsmand Henrik Øe har udpeget otte strategiske områder, som han vil holde skarpt øje med i 2013.

Blandt de prioriterede indsatsområder er markedsføring af bredbåndsforbindelser.

"Markedet for bredbåndsforbindelser har været kendetegnet ved manglende gennemsigtighed for den enkelte forbruger. Navnlig har det tidligere været et problem, at markedsførte "op til"-hastigheder kunne være misvisende, idet den maksimale hastighed ikke altid kunne opnås," lyder det på forbrugerombudsmandens hjemmeside.

Nye tider om en måned
På forbrugersitet bliver det fremhævet, at Forbrugerombudsmanden vil have særligt fokus på, om de nye retningslinjer for markedsføring af bredbåndsforbindelser, der træder i kraft den 1. marts, og markedsføringsloven bliver overholdt.

De kommende retningslinjer skal blandt andre sikre danske forbrugere mere retvisende oplysninger om produkter og produkternes reelle hastigheder.

Du kan læse mere om de kommende retningslinjer her.

Holder øje med nethandlen
Udover bredbåndsmarkedet har Forbrugerombudsmanden Henrik Øe også overvågning af nethandel med på sin prioriteringsliste i det igangværende år.

"Usikkerhed om retsstillingen ved net-butikkers indgåelse af aftaler med forbrugere vil blive søgt klarlagt ved udstedelse af retningslinjer," lyder det på Forbrugerombudsmandens hjemmeside.

I fokusudmedlingen fremgår det også, at forbrugervagthunden vil granske såkaldte tilbudssider med store rabatter og mailmarkedsføring samt forbrugeranmeldelser på nettet, der med Forbrugerombudsmandens ord kan rejse tvivl om vildledning og skjulte reklamer.

Derudover vil Forbrugerombudsmanden også indlede en dialog med sociale medier som Facebook. 

Det sker for at undersøge, om de sociale medier eventuelt bruges til overtrædelse af markedsføringsloven, når danske og internationale virksomheder markedsfører via disse communities.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.