Artikel top billede

Derfor er Surface en kæmpe trussel mod iPad

De it-profesionelle danskere er særdeles interesserede i Microsofts nye Surface-tablets og Windows 8/RT.

Læs også:

Den bedste tablet-pc: Kan Surface slå iPad?

Vil iOS, Android eller Windows være den foretrukne tablet-platform i din virksomhed?

Det spørgsmål stillede vi i sidste uge her på Computerworld i anledning af, at Surface er på vej ud på det danske marked.

Vælger man at se resultatet af afstemningen som et udtryk for en generel holdning blandt danske it-chefer og it-professionelle, går Windows 8/RT og Surface en lys tid i møde i forhold til virksomhederne.

På nuværende tidspunkt er der afgivet 501 stemmer. Hele 55 procent svarer: 

"Jeg forventer, at vi primært vil satse på Windows 8/RT fremover."

I forhold til iPad/iOS er det kun 17 procent, der har det svar, og i forhold til Android er det blot seks procent.

Det er i øvrigt interessant, at kun ni procent forventer, at virksomheden kommer til at satse på alle tre platform, da 'bring your own device' er et ganske omtalt koncept i de senere år.

Her er resultatet af afstemningen:


Selvom undersøgelsen - med de mulige bias en webundersøgelse indeholder - tegner en positiv fremtid for Microsofts tablet-platform, skal man ikke glemme, at iPad endnu total-dominerer markedet.

Det gælder- ikke mindt hos erhvervskunderne. 

I de tre år, der er gået, siden den første iPad blev lanceret i starten af 2010, har Apple formået at finde vej ind i virksomhederne i en grad, de færreste havde forudset.

Hvor iOS havde omkring 60 procent af det generelle tablet-marked i 2012, er markedsandelen i erhvervslivet formentlig endnu højere.

En undersøgelse fra starten af 2012, som vores kolleger på det amerikanske Computerworld skrev om, anslog, at iPad-markedsandelen i viorksomhederne var helt oppe på 97 procent.

På tablet-markedet venter Gartner, at Windows 8 i 2016 vil ligge på en tredjeplads, overgået af Apple og Android.

Det er ikke mindst erhvervsbrugerne, der vil fokusere på tablet-mulighederne med Windows 8, og ifølge Gartner kan Windows 8 have en tablet-markedsandel i erhvervslivet på 39 procent i 2016.

Læs også:

Den bedste tablet-pc: Kan Surface slå iPad?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft åbner for Windows 365: Nu kan du hente cloud-udgave af Windows og streame på tværs af alle dine enheder - her er de danske priser
Microsoft åbner for salg af den splinternye cloud-baserede Windows 365 til virksomheder, som nu kan streame Windows i fuld format på alle enheder.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.