Artikel top billede

Første møde om vækst: Fiber skal redde Danmark

Regeringen vækstteam mødes mandag for første gang. Røster taler for at investere massivt i fiber for at få Danmark ud af krisen.

Læs også:
Sådan vil kendt Microsoft-mand skabe vækst i Danmark

Regeringens digitale vækstteam holder i dag sit første møde. 

Vækstteamet er sat i verden for at komme med anbefalinger til regeringens plan for digital vækst. 

Fra HK Privat er formand Simon Tøgern med i udvalget. 

Han har flere punkter med til mødet i dag. Men helt overordnet vil han styrke de danske virksomheder og bidrage til at skabe flere fremtidssikrede arbejdspladser ved at øge investeringerne indenfor it - og fiber.

"Massive investeringer i it- og fibernet kan hjælpe Danmark ud af krisen. Det skaber arbejdspladser på den korte og den lange bane," udtaler han og peger på, at det vil forbedre Danmarks konkurrenceevne.

Små firmaer og ungdommen

Udrulningen af det fiberbårne bredbånd, til alle dele af landet skal forceres, lyder det fra HK-formanden, der begrunder det med, at fiber er en vækstgenerator.

Derudover skal fokus være på små og mellemstore virksomheder. De skal hjælpes til at udnytte hele potentialet i deres investeringer i it. 

"Mange virksomheder får ikke det fulde udbytte af deres investeringer," påpeger formanden.

Endelig bør vi kigge mod ungdommen.

"Vi skal sikre, at alle uddannelser introducerer alle elever og studerende til alle relevante it-værktøjer," lyder det fra Simon Tøgern.

Flere udspil på vej

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har bedt regeringens økonomiske ministre om senest 1. marts at komme med udspil til, hvordan man kan skabe flere job i det private erhvervsliv. 

Simon Tøgern opfordrer også i den forbindelse til, at it-investeringerne bliver tænkt med i pakken.

"En stor it-vækstpakke vil hjælpe iværksættere og give flere private jobs. Det er på tide, at vi investerer os ud af krisen, forklarer han.

Simon Tøgern er i øvrigt udpeget til vækstteamet som medlem af bestyrelsen for Københavns Erhvervsakademi. 

Formanden for vækstteamet, der forventes at aflevere sine anbefalinger til regeringen efter sommerferien 2013, er Microsofts Jørgen Bardenfleth.

Læs også:
Sådan vil kendt Microsoft-mand skabe vækst i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”