Artikel top billede

Første møde om vækst: Fiber skal redde Danmark

Regeringen vækstteam mødes mandag for første gang. Røster taler for at investere massivt i fiber for at få Danmark ud af krisen.

Læs også:
Sådan vil kendt Microsoft-mand skabe vækst i Danmark

Regeringens digitale vækstteam holder i dag sit første møde. 

Vækstteamet er sat i verden for at komme med anbefalinger til regeringens plan for digital vækst. 

Fra HK Privat er formand Simon Tøgern med i udvalget. 

Han har flere punkter med til mødet i dag. Men helt overordnet vil han styrke de danske virksomheder og bidrage til at skabe flere fremtidssikrede arbejdspladser ved at øge investeringerne indenfor it - og fiber.

"Massive investeringer i it- og fibernet kan hjælpe Danmark ud af krisen. Det skaber arbejdspladser på den korte og den lange bane," udtaler han og peger på, at det vil forbedre Danmarks konkurrenceevne.

Små firmaer og ungdommen

Udrulningen af det fiberbårne bredbånd, til alle dele af landet skal forceres, lyder det fra HK-formanden, der begrunder det med, at fiber er en vækstgenerator.

Derudover skal fokus være på små og mellemstore virksomheder. De skal hjælpes til at udnytte hele potentialet i deres investeringer i it. 

"Mange virksomheder får ikke det fulde udbytte af deres investeringer," påpeger formanden.

Endelig bør vi kigge mod ungdommen.

"Vi skal sikre, at alle uddannelser introducerer alle elever og studerende til alle relevante it-værktøjer," lyder det fra Simon Tøgern.

Flere udspil på vej

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har bedt regeringens økonomiske ministre om senest 1. marts at komme med udspil til, hvordan man kan skabe flere job i det private erhvervsliv. 

Simon Tøgern opfordrer også i den forbindelse til, at it-investeringerne bliver tænkt med i pakken.

"En stor it-vækstpakke vil hjælpe iværksættere og give flere private jobs. Det er på tide, at vi investerer os ud af krisen, forklarer han.

Simon Tøgern er i øvrigt udpeget til vækstteamet som medlem af bestyrelsen for Københavns Erhvervsakademi. 

Formanden for vækstteamet, der forventes at aflevere sine anbefalinger til regeringen efter sommerferien 2013, er Microsofts Jørgen Bardenfleth.

Læs også:
Sådan vil kendt Microsoft-mand skabe vækst i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.