Artikel top billede

Twitter hacket: Din konto kan være ramt

Hackere har stjålet brugernavne og adgangskoder fra flere hundrede-tusinder Twitter-brugere. Se her, hvad du skal gøre, hvis du er blevet ramt.

Twitters servere er blevet knækket af det, som selskabet selv kalder for "ekstremt sofistikerede" hackere, der angiveligt har skaffet sig adgang til op mod en kvart million Twitter-brugeres password og brugernavne.

Twitter meddeler, at selskabets folk fik øje på en række usædvanlige mønstre, der ved nærmere undersøgelse viste sig at afsløre hacker-angrebet, der har fundet sted løbende i den seneste uges tid.

"Vi opdagede et live-angreb, som vi kunne lukke helt for et øjeblik efter, vi opdagede det," lyder det fra Twitters sikkerhedschef i et blog-indlæg.

"Vores undersøgelser antyder imidlertid, at angriberne kan have skaffet sig adgang til begrænsede bruger-informationer - brugernavne, email-adresser, session-tokens og krypterede verisoner af password - for omkring 250.000 brugere," skriver han.

Twitter har nulstillet adgangskoderne og tilbagekaldt tokens til de ramte konti.

Har allerede sendt mail ud

Selskabet har også sendt email til de ramte brugere med besked om, at de bliver nødt til at nulstille deres adgangskoder og finde på et nyt.

"Dette angreb har ikke været udført af amatører, og vi tror ikke på, at der har været tale om et isoleret tilfælde," lyder det fra Twitter.

Twitter henviser til, at også de to store amerikanske aviser New York Times og Wall Street Journal i sidste uge blev udsat for hackerangreb - angiveligt af kinesiske hackere.

Twitter mener, at også andre selskaber og organisationer i den seneste tid har været udsat for hackerangreb.

Nu opfordrer selskabet samtlige sine brugere til at skærpe deres adgangskoder til Twitter.

Sådan bør adgangskoderne se ud

Adgangkoderne bør være på mindst 10 tegn og bestå af et miks af store og små bogstaver, tal og symboler, hedder det.

"Det øger risikoen for at blive ramt, hvis man anvender samme adgangskode til flere online-konti. Brug et øjeblik eller to på at ændre din Twitter-adgangskode, hvis du ikke i forvejen anvender god password-hygiejne," lyder fra Twitter.

Selskabet er fortsat i gang med at indsamle data om angrebene og samarbejder allerede med de amerikanske myndigheder om at forfølge hackerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.